Latest Blogposts

Quinta Madre de Agua - Lusitano-fokkerij & hotel

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Dressuurlessen & ritten Transfers Ja of huurauto
Duur v.a. 3 nachten/4 dagen Rijden 1 of 2 lessen/rit/mix
Periode Gehele jaar geopend Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Lusitano's Accommodatie Hotelkamers
Rijdstijl Engels Max.gewicht 85 kg
Prijsindicatie € 690 - € 1.680 Groep/Boeking v.a. 1 persoon
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

| Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Familiebedrijf/hotel annex Lusitano-fokkerij met wijn, olijfolie, kaas en andere dieren, de eigenaren houden naast paarden in het bijzonder van honden

De Madre de Água’s Stal en Fokkerij spruit voort uit de liefde van de eigenaren Luís Gonçalves en Lurdes Perfeito voor dieren. Ze begonnen met drie volbloed Lusitano merries, maar gingen al snel serieus fokken en succesl deelnemen aan wedstrijden. Met twee door de Portugese Ortigão Costa goedgekeurde hengsten kwam Nuno Carvalho, professionele ruiter die de paarden dressuurmatig traint. Luis en Lurdes lieten een mooie overdekte rijbaan bouwen. Het landgoed zelf had niet veel nodig. Een droom van een landgoed met 16 hectare wijngaarden, olijfbomen, eikenbomen, kastjanjebomen, pijnbomen, eeuwenoude kersenbomen en rotsformaties uit de tijd dat er nog gletsjers in Portugal waren. De gletsjers resulteerden in veel water waardoor er nog vele waterputten zijn en daarom heet de quinta Madre de Água, moeder van het water.

Accommodatie
Omgeven door wijngaarden van de Dão regio is het Madre de Água Rural Hotel in Gouveia, niet ver van het dorpje Vinhó en minuten van het Serra da Estrela Natural Park. Het is een familiehotel en een dream come true voor de eigenaren. De structuur van het gebouw is somber met sterke materialen in de Portugese traditie met gebruik van graniet en hout, maar met moderne muren en ramen. De kamers zijn smaakvol ingericht. U kunt kiezen tussen een double twin, een junior kamer of luxe suite en er is een appartement en een studio die iets verderop gelegen zijn. Check in 16:00 uur/Checkout 12:00 uur

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) incl. Engels-sprekende instructie/begeleiding, twee uur les per dag of 2 a 3 uur buitenrit, incl. dranken (water/koffie/thee, twee glazen Terras Made de Água wijn). Exclusief vluchten, transfers, reis-/annuleringsverzekering en fooien.

De paarden
Lusitano's pur sang, een fijn paardenras, dat graag werkt, fijn zit, mooi oogt, zich leent voor verzameling en een goed karakter heeft.

Uw instructeur/gids Nuno Carvalho
Nuno is geboren in Viseu en heeft de professionele school Vagos - Equine Management Techniican - doorlopen en behaald, aangevuld met stages bij verschillende stallen.

Ligging
Gelegen in Gouveia, nabij het dorpje Vinhó, en enkele minuten verwijderd van het Serra da Estrela Natural Park.

Vliegen op: Lissabon of Porto. Porto is het dichtstbij. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.

Pick-up & Transfers
U kunt worden opgehaald of kiezen voor een huurauto.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) heet en droog zijn. Het zwembad is dan een geliefde plek. De winters zijn mild met af en toe regen en temperaturen van ca. 15˚C. Neem dan wat warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden. De dagen zijn plezierig met temperaturen rond de 25˚C.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Culinair
Quinta de Madre is niet alleen een hotel, maar tevens wijnlandgoed met een eigen wijnlabel Dão wijnen, eigen Serra da Estrela kaas, olijfolie en kwaliteitsjam. De inwendige mens zal hier niets tekort komen. Alles op natuurlijke basis en van eigen bodem c.q. dieren. Het restaurant van Madre de Água – Serra da Estrela - heeft een traditionele cuisine met gerechten uit de regio.

Wat mee te nemen
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, lipbalsem, medicijnen, fototoestel. Paardenpas verstrekt een paklijst.


Prijzen per persoon 2024

Arrangement 4 dagen/3 nachten  Dressuur Intensief Buitenrijden Intensief Pure Dressuur GP
5 x les 1 uur 9 x les 1 uur
1 x rit 1,5 uur
5 x rit 1,5 uur 10 x 1,50 uur 6 x les 1 uur
Single Suite € 900 € 1.080 € 870 € 975 € 975
Single Standaard € 780 € 960 € 750 € 855 € 855
Double Suite € 690 € 870 € 660 € 765 € 765
Double Standaard € 570 € 750 € 540 € 645 € 645
Arrangement 7 dagen/5 nachten Dressuur Intensief Buitenrijden Intensief Pure Dressuur GP
5 x les 1 uur 9 x les 1 uur,
1 x rit 1,5 uur
5 x rit 1,5 uur 10 x 1,50 uur 6 x les 1 uur
Single Suite € 1.540 € 1.840 € 1.490 € 1.550 € 1.960
Single Standaard € 1.300 € 1.600 € 1.250 € 1.450 € 1.710
Double Suite € 1.300 € 1.540 € 1.100 € 1.350 € 1.530
Double Standaard € 1.100 € 1.300 € 950 € 1.200 € 1.290

Dressuurlessen duren 45 minuten.
Buitenritten duren 60 minuten.

Transferskosten
Van Lissabon naar Madre de Água (tot 6 personen) € 280 per persoon
Van Porto naar Madre de Água (tot 6 personen) € 210 per persoon

Arrangement 
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag vertrek) accommodatie in een gedeelde tweepersoonskamer, inclusief paarden, instructeur/gids, water/koffie/thee en Agua-wijnen. Exclusief vluchten, transfers, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard of IDeal via Smartpay Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg