Latest Blogposts

Lusitano Riding Centre - Working Equitation & Dressuur

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Dressuurlessen Transfers Ja of huurauto
Duur Vanaf 3 nachten Rijden 1 of 2 lessen per dag
Periode Gehele jaar geopend Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Lusitano's Accommodatie Smaakvolle kamers
Rijdstijl Engels, Portugees Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 660- € 1.335 Groep/Boeking 1-2 pers in les

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |


Dressuurlessen of Working Equitation op Lusitano's op prachtige Portugese boerderij

De paarden
De Lusitano-paarden zijn goed geschoold en kennen zowel de dressuur (sommige zelfs tot grand prix) als working equitation. U hoeft echter niet hooggeschoold te zijn om op deze leerpaarden met fantastische karakters te rijden.

Het rijden & uw instructeur
U kunt hier zowel dressuurlessen als working equitation op Lusitano's beleven. Uw instructeur is Joao Batalha, die al meer dan tien jaar lessen geeft in vooraanstaande rijdscholen. Hij geeft zowel les in dressuur als in working equitation. De lessen duren een uur en worden aan maximaal twee personen tegelijk gegeven zodat u volle aandacht heeft, maar ook net even een moment om zelf iets uit te proberen. U hoeft absoluut geen hoge school al te rijden. Lusitano's zijn uitstekende leerpaarden. Uw instructeur, João Batalha, geeft al meer dan 10 jaar les in Portugal en andere landen in Europa. Hij verdeelt zijn tijd tussen exclusief op de Lusitanos Riding Centre les geven en zelf deelnemen aan nationale wedstrijden in Portugese Equitation en Working Equitation.

Accommodatie
De kamers zijn smaakvol ingericht, hebben een privé badkamer, TV, airco en WiFi. Desgewenst kunnen bedden bijgeplaatst worden.

Andere faciliteiten
Er is een zwembad, een patio, bar, restaurant met uitzicht en u bent hier temidden van de natuur. Het is mogelijk toeristische tours te boeken met chauffeur en bijvoorbeeld wijnlandgoederen te bezoeken.

Programma's
Intensive Programme: twee lessen per dag (ochtend en middag)
Normal Programme: één les per dag (ochtend of middag)
Cultural Programme: één les per dag (in de ochtend)

Dressuur programma
Het programma bestaat uit lessen van een uur waarin verschillende oefeningen aan bod komen. In het begin de basis en dan opklimmend afhankelijk van de vaardigheid van de ruiter/amazone. De paarden zijn volbloed Lusitano's en getraind om de moeilijke oefeningen van de grand prix uit te voeren. Ruiters en amazones dienen comfortabel in stap, draf en galop te zijn, maar kunnen uiteraard met minder ervaring juist hier leren op deze schitterende paarden.

Working Equitation
Ervaar het rijden op een Lusitano tijdens een Working Equitation track met les van João Batalha . Hij doet zelf op nationaal niveau mee in Portugal. Probeer ook het rijden in een Portugees zadel, dat heerlijk zit. En leer hoe hij de paarden voorbereidt voor een wedstrijd. Het Working Equitation programma start op de eerste dagen van de dressurlessen en welke hindernissen worden ingezet hangt af van de voortgang van de ruiter/amazone die week. Maximaal twee ruiters/amazones per les om focus en aandacht te garanderen met uitstekende lessen.

Cultureel programma - lessen plus bezoek Óbidos, Wijnlandgoed & Mafra
Gasten kunnen hun rijdvaardigheid verbeteren en tegelijkertijd de mooiste plaatsen van de regio ten westen van Lissabon bezoeken. Het is een 5-daags programma en vangt elke dag aan met een ochtendles (5 lessen in totaal).

   
Óbidos bestond al toen de Romeinen op het Iberische schiereiland aankwamen. Koning Dinis bood het in de 13e eeuw al aan zijn ega Koningin Isabel aan, waarmee het deel van Casa das Rainhas werd (Queens' Estate). Er is een kasteel binnen de muren en het plaatsje kent vele kerken tussen de witte huizen.  Wijnlandgoed Casa Santos Lima is een familiebedrijf dat Portugese wijnen maakt in de regios Lisboa, Algarve, Alentejo, Vinho Verde en Douro. Excellente prijs/kwaliteitswijnen met een export van 90% naar meer dan 50 landen op 5 continenten. Een van de meest onderscheiden Portugese wijnproducenten, nationaal en internationaal waaronder "Mundus Vini 2021" en de "Berliner Wein Trophy 2020"
Mafra gebouwd in de 18e eeuw door Koning João V (1689-1750) om zijn eed te vervolmaken zodat hij  gezegend zou worden in zijn huwelijk met Maria Ana van Oostenrijk. Het Koninklijke klooster en het paleis van Mafra is het belangrijkste monument in Portugal gebouwd van kalksteen en marmer uit de regio Pêro Pinheiro en Sintra. Het omvat 1.200 kamers en 29 binnenplaatsen. Dit kon alleen door al het Braziliaanse goud dat het land in kwam. Einde dag bezoek aan een traditioneel Portugese ruitersportzaak met Portugees harnachement.

Ligging
Circa 50 km van Lissabon in Sobral de Monte Agraço
carte 

Vliegen op Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij zullen u altijd adviseren t.a.v. vluchttijden en aan uw host en chauffeur doorgeven zodat zij rekening kunnen houden met eventuele vervroegingen en vertragingen bij aankomst en vertrek.

Pick-up & Transfers
Wij kunnen organiseren dat u wordt opgewachte op de luchthaven van Lisaabon en naar de Riding Centre gereden met een auto. Er kunnen maximaal vier personen in de transferauto. Transferkosten worden ter plaatse cash betaald. Duur van de rit is circa 35 minuten.

Culinair
De maaltijden zijn alle traditioneel Portugees (voorgerecht, vis of vlees, desserts, koffie/thee/sap/wijn).
20116923_675168389355922_4265628706587558949_o

Wat mee te nemen
Jodhpurs, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed, cap, rijlaarzen en/of korte chaps, sporen, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, lipbalsem, fototoestel, smartphone, lader, powerbank, oortjes.

Arrangement inclusief
o.b.v. volpension (traditioneel Portugees ontbijt/lunch/diner) in een kamer met WiFi, TV & airco, inclusief 5 of 10 dressuurlessen, 1 fles wijn bij het eten, koekjes en fruit op de kamer en in de eetkamer, gebruik van zwembad.
Arrangememnt exclusief
Vluchten, transfers, toeristische tours, photoshoots van fotografe (Rita Fernandes van Lusitano World) op locatie, uitgaven van eigen aard en fooien.

Prijzen per persoon
7 dagen 6 nachten 10 dressuurlessen, éénpersoonskamer € 1.335
7 dagen 6 nachten 10 dressuurlessen, tweepersoonskamer € 1.315
7 dagen 6 nachten 5 dressuurlessen, éénpersoonskamer € 1.135
7 dagen 6 nachten 5 dressuurlessen, tweepersoonskamer € 1.015
4 dagen 3 nachten 10 dressuurlessen, éénpersoonskamer € 840
4 dagen 3 nachten 10 dressuurlessen, tweepersoonskamer € 780
4 dagen 3 nachten 5 dressuurlessen, éénpersoonskamer € 720
4 dagen 3 nachten 5 dressuurlessen, tweepersoonskamer € 660

Niet ruiters ook welkom, prijs op aanvraag. Extra bed in kamer € 10 per nacht
Transferskosten met auto luchthaven Lissabon-Lusitano Riding Centre € 70 per auto enkele reis


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie