Latest Blogposts

Quinta do Fijo - trektochten noord Portugal Peneda Geres Park met wildlife

Land Portugal Vliegen op Oporto of Vigo (Sp)
Vakantie Trektochten (& Centre) Transfers Ja of huurauto
Duur 4 of 7 nacht/5 of8 dgn Rijden 1 tot 3 uur p.dag
Periode Februari t/m november Niveau Vanaf halfgevorderd
Paarden Spaans Arabier & volbl. Accommodatie Kamers op Quinta
Rijdstijl Engels / Trail Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 1.368 - € 1.778 Groep/Boeking Vanaf 1 persoon al

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Tochten door het Nationaal Park Peneda Geres met bergkoeien, vossen, wilde zwijnen, herten en zelfs wolven. Oude bergdorpjes, meren en weilanden met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Dit gebied is groen en minder droog dan het zuiden van Portugal.

De paarden
Er zijn Spaanse Arabieren, Lusitano's of kruisingen van Arabier met Engelse volbloeden of Spaanse of Portugese paarden en Cruzados (onder 15 jaar). De paarden kennen het terrein, zijn moedig, sterk, gewend aan het terrein en de trektochten en rustig in het hoofd waardoor u kunt genieten van de omgeving tijdens het rijden.

Harnachement
Er wordt gereden met Engelse zadels en over het algemeen met losse teugel, casual om zo op een ontspannen manier te genieten van de omgeving.

Uw hosts/gidsen
Carlos Orlando is eigenaar en organiseert en begeleidt deze tochten al meer dan 20 jaar. Er zijn twee gidsen, beiden hier opgegroeid en met grondige kennis van zowel paarden (hoefsmederij en horsemanship) als het gebied, de cultuur en de Portugese cuisine. Beiden spreken  Portugees, Engels en Spaans en hier en daar wat Frans en Italiaans.

Wat mee te nemen (klik)

Accommodatie
U verblijft in verschillende guesthouses en bij de guesthouse van het hippisch centrum zelf. Een aantal van de guesthouses beschikt over een zwembad of tennisbaan. De kamers zijn eenvoudig maar plezierig.

Culinair
U dineert in verschillende authentieke Portugese restaurants waar u traditionele gerechten kunt proeven. In het dorp Pareres de Coura kunt u heerlijk vers uit de rivier gevangen forel krijgen. Onderweg is lunch veelal een picknicklunch maar soms ook in een lokaal café.

Programma Wild Northern Portugal Trail 8 dagen/7 nachten/6 dagen rijden
Ga mee op paardenavontuur en rijd door een gebied waar nog de laatste wilde paarden in Europa leven, het Garranso-paardenras, het  Peneda-Geres National Park. Rijd door de vallei van Vez waar ze veelal grazen en door de bergen die gelardeerd zijn met kleine dorpen. Weids open veld voor natuurliefhebbers in het noorden van Portugal.
 
Dag 1 Zaterdag aankomstdag
U wordt opgewacht op de luchthaven en met een auto of minibusje van Oporto (Portugal) of Vigo (Spanje) naar Valdevez gereden, duur ca. 1 uur. Bij aankomst neemt uw host u mee naar de stallen om kennis te maken met de paarden. Installeren in uw hotelkamer en een traditioneel diner in een Portugees restaurant.
Dag 2 Zondag
Ontbijt is om 08.00 uur en vertrek met de paarden om 10.00 uur vanuit het middeleeuwse dorpje Arcos de Valdevez richting de grens van het nationaal park Peneda Geres. Hier kastelen en vlakten waar nog wilde paarden grazen. Een rotsachtig gebied maar ook groen met onderweg oude bergdorpen. Lunch is vandaag een picknick, gevolgd door een trail dat leidt naar prehistorische overblijfselen van oude civilisaties. Bezoek aan het centrum van het park waar we informatie over het park kunnen verkrijgen. Hier in het veld laten we de paarden ook voor de nacht en keren zelf terug naar het hippisch centrum. Diner bij een typisch Portugees restaurant in Arcos de Valdevez en terug voor een goede nachtrust.
Dag 3 Maandag
Ontbijt om 08.00 uur en transfer naar de paarden. We rijden het nationaal park in, klimmend door oude weilanden en over vlakten waar de wilde paarden leven. Onderweg oude bergdorpen en op 1.000 meter hebben we een mooi uitzicht op de natuur zonder menselijke bewoning. Lunch bij een bergmeer en daarna afdalend over een out pad. Aankomst bij het dorp Ferreiros, waar we de paarden bij een oude boerderij stallen en zelf terug worden gereden naar het hippisch centrum. Diner in de Quinta en een goede nachtrust.
Dag 4 Dinsdag
Ontbijt om 08.00 uur en transfers naar Ferreiros. We vertrekken om 10.00 uur en rijden eerst door een vallei, door boerenvelden en door eikenboombossen om uit te komen bij oevers van de Vez-rivier. We volgen oude trails naar het dorp Arcos de Valdevez waar we lunchen bij een Portugese herberg. Afhankelijk van de hoogte van het water steken we met de paarden door het water de rivier over of rijden om via een oude brug. In Arcos met oude straten uit de 17e eeuw genieten we van de architectuur. Terug naar het hippisch centrum waar we de paarden stallen en zelf gaan dineren in een Portugees restaurant.
Dag 5 Woensdag
Na het ontbijt rijden we met de paarden richting de bossen gelegen boven het hippisch centrum. Dit is een beschermd gebied genaamd Corno de Bico met prachtige trails vol wildlife, wilde paarden, bergkoeien, vossen, wilde zwijnen, herten en zelfs wolven. Uit de bossen gekomen komen we in een open veld met uitzicht op de Atlantische oceaan. Verder richting het eeuwenoude en beschermde boslandschap van Corno de Bico. Afdalend komen we naar het oude dorp Bico. We laten de paarden in uitrusten in een weiland en keren zelf terug naar de stallen bij onze Quinta voor diner en overnachting.
Dag 6 Donderdag
Word wakker en geniet van een ontbijt om 9 uur. Transfers naar het dorpje Bico om de paarden op te halen uit het weiland. We rijden door het Natural Reserve Corno de Bico met een variëteit aan trailpaden om te ontdekken. Hier kunnen we ook de kuddes wilde paarden vinden. Binnenin het park zult u versteld staan van de mooie natuur, waar nauwelijks voetsporen zijn. Vandaag nemen we een lunchpakket mee in onze zadeltassen en stoppen daarvoor bij het charmante dorp Grijo. Terug naar Bico waar de paarden nog een nacht in het weiland mogen doorbrengen en wij weer naar de Quinta gaan voor diner en overnachting.
Dag 7 Vrijdag
Wakker worden met de geluiden van de natuur en ontbijt om 9 uur. We gaan naar de paarden en zadelen ze op. Vandaag weer een prachtig landschap over bospaden door oude bossen. We zullen de schuilplekken van de paarden zien die gemaakt zijn van bomen (50 tot 60 bomen bijeen). Ze zijn zodanig geplant dat ze het wildlife zowel in de koude winters als in de hete zomers bescherming bieden. De paarden grazen hier meestal in de omgeving. Wij maken een lunchstop daar waar het bos begint en waar er water is (lunchpakket in zadeltas). Daarna dalen we af naar de Quinta voor een relaxte middag met tijd om in het zwembad te zwemmen. Diner in een Portugees restaurant.
Dag 8 Zaterdag
Ontbijt, afscheid van paarden, host & gids en om 10:00 uur transfer terug naar Oporto (Portugal) of Vigo (Spanje).

Wild trail in het noorden - 5 dagen/4 nachten/3 dagen rijden
Dag 1 (zaterdag)
Ontvangst op de luchthaven en vervolgens transfer per auto/minibus van Porto (Portugal) of Vigo (Spanje) naar het manege gelegen in Arcos de Valdevez. Bij aankomst op de manege krijgen we een rondleiding door de stallen en maken we kennis met alle paarden. Nadat u zich in uw comfortabele accommodatie heeft gevestigd, bepalen we onze dinertijd. Traditionele maaltijd (Portugees restaurant).
Dag 2 (zondag)
De dag begint vroeg en om 8.00 uur wordt het ontbijt geserveerd, gevolgd door het prepareren van de paarden. We begonnen het avontuur om 10.00 uur, net boven het dorp Arcos de Valdevez. De reis doorkruist het gebied richting het Peneda-Geres Nationaal Park. We zullen kastelen, bergachtige vlaktes zien en ontdekken waar wilde paarden leven. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op oude traditionele stenen bergdorpjes. De lunch zal plaatsvinden op een lokale berg Pick-Nic, gevolgd door een paardrijroute die leidt naar prehistorische overblijfselen van oude beschavingen. Daarna leidt de tour naar het Interpretatiecentrum van het Nationaal Park. Het Centrum biedt alle informatie over het park. Deze plaats is ook de plaats waar we de paarden zullen laten rusten voor de nacht. Ze worden gehouden op de oude boskwekerijvelden. We reizen dan terug naar de manege; Na een rustpauze vertrokken we voor het diner bij de typisch Portugese maaltijd van de Quinta. Na het eten keerden we terug voor een goede nachtrust.
Dag 3 (maandag)
Het ontbijt wordt om 8.00 uur geserveerd. We gaan naar de paardenopstapplaats. We maken de paarden klaar en vertrekken naar het bos van het nationale park. Onze verkenning neemt ons mee naar de vlaktes van oude weilanden en de thuisbasis van wilde paarden. Onderweg kunnen we de natuur van het Peneda-Geres National Park zien. Onze reis gaat de hele dag verder langs natuurlijke landschapspaden. We volgen oude handelspaden tussen bergdorpjes. Onze uitzichten zijn vanaf 1000 meter boven zeeniveau, waar de horizon vrij is van menselijke aanwezigheid. Pick - Nic Lunch op een plaats in de buurt van een bergmeer en wordt gevolgd door een reis die ons meeneemt naar het oude Pad van de Doden (in de oudheid gebruikt om bergmensen terug te brengen naar de begraafplaatsen op de bodem van de vallei, dicht bij de belangrijkste bergdorpen). Bij aankomst in het dorp Ferreiros zullen we de paarden stabiliseren in de oude boerenhuizen en terugbrengen naar het manegecentrum om uit te rusten. We dineren op de Quinta en genieten daarna van een goede nachtrust.
Dag 4 (dinsdag)
Om 8.00 uur opstaan ​​en ontbijten. Vervolgens gaan we naar de Ferreiros-stallen, maken de paarden klaar en om 10.00 uur in de ochtend beginnen we aan de reis langs de landbouwvelden en eikenbossen van de vallei. We komen aan bij de oevers van de rivier de Vez en volgen de visserspaden naar het dorp Arcos de Valdevez. Onze lunch zal plaatsvinden in een traditionele Portugese taverne. Afhankelijk van het rivierpeil kunnen we eventueel met de paarden de rivier oversteken of een omweg maken naar de dichtstbijzijnde oude brug. In Arcos de Valdevez maken we een rondleiding door het dorp, inclusief een 17e-eeuwse weg. De geschiedenis, architectuur en geest van het gebied komen aan bod. We vertrekken naar de manege en laten de paarden rusten. U kunt genieten van ontspanning gevolgd door een diner in een Portugees restaurant.
Dag 5 (woensdag)
Na het ontbijt namen we afscheid van de paarden en laadden we al onze bagage in de transferwagen. 10:00 uur - Vertrek naar de luchthaven van Porto (Portugal) of Vigo (Spanje) (beide liggen op 100 km afstand van de manege).

Ligging
In het noordenwesten van Portugal.

Vliegen op Oporto (Portugal) of Vigo (Spanje)
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Beide luchthavens zijn circa 100km van uw bestemming in Arcos de Valdevez.

Pick-up & Transfer
U wordt op de luchthaven van uw keuze opgewacht en naar bestemming gereden in een auto of minibusje. Wij geven uw vluchtinformatie door aan uw host zodat hij uw transfer kan organiseren daarbij rekening houdend met eventuele vertragingen of vervroegingen.


Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Prijzen per persoon 2023
1 ruiter € 1.788
2 ruiters € 1.488
4 ruiters € 1.404
6 ruiters € 1.368
Transfers retour per auto Oporto of Vigo € 165 (te delen door het aantal personen)
Eenpersoonstoeslag € 210 (tenzij u bereid bent een kamer te delen en er iemand is om mee te delen)

Prijzen per persoon 2024
1 ruiter € 1.902
2 ruiters € 1.602
4 ruiters € 1.518
6 ruiters € 1.482
Transfers retour per auto Oporto of Vigo € 165 (te delen door het aantal personen)
Eenpersoonstoeslag € 210 (tenzij u bereid bent een kamer te delen en er iemand is om mee te delen)

Arrangement
o.b.v. 7 nachten/8 dagen volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8) in een gedeelde tweepersoonskamer (single mogelijk met eenpersoonstoeslag), inclusief paarden, Engels-sprekende gids.
Exclusief vluchten, transfers, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Data 2023
4-11 februari, 18-25 februari,
4-11 maart, 18-25 maart
1-8 april, 15-22 april, 29 april-6 mei
13-20 mei, 27 mei-3 juni
10-17 juni, 24 juni-1 juli
8-15 juli, 22-29 juli
2-9 september, 16-23 september, 30 september-7 oktober
14-21 oktober, 28 oktober-4 november
11-18 november, 25 november-2 december

Data 2024

 • 03/10-02
 • 17/24-02
 • 02/09-03
 • 16/23-03
 • 06/13-04 Nieuwe Trail (Caminho Português Santiago de Compostela) op aavraag
 • 20/27-04
 • 04/11-05
 • 18/25-05
 • 01/08-06
 • 15/22-06
 • 29-06/06-07
 • 13/20-07
 • 27-07/03-08
 • 31-08/07-09
 • 14/21-09
 • 28-09/05-10
 • 12/19-10
 • 26-10/02-11
 • 09/16-11
 • 23/30-11

 Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners, niet van u en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie