Latest Blogposts

Paardrijvakanties Kenia

 

Kenia ligt in Oost-Afrika aan de Indische Oceaan, met in het noorden Ethiopië, Noord-Oosten Somalië en Zuid-Soedan, in het Westen Oeganda en in het zuiden Tanzania. Het heeft een sterkte economie en is sinds 1963 onafhankelijk. Kenia is wellicht het meest bekende land wanneer het safari's betreft. De uitgestrekte savannes met wild, leeuwen, olifanten, wildebeesten, de trek, flamingo's, neushoorns, krokodillen en meer. Kenia heeft de hoogste berg in Afrika, de Mount Kilimanjaro. Een van onze paardijdsafaripartners heeft ooit de paarden geleverd voor de film "Out-of-Africa" met Meryl Streep, Klaus Maria Brandauer en Robert Redford. Aan de kust is het ook goed toeven en een verlenging met een verblijf in een strandhotel is een overweging waard.

Wildlife
Olifant, buffel, cheetah, luipaard, leeuw, neushoorn, giraffe, hyena, jackal, antilope, warthog, wildebeest (gnoe), baviaan, nijlpaard, (Grevy's) zebra, (Vervet & Colobus) apen

Weer en klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat, droog in het binnenland en vochtig aan de kust. Overdag rond de 29 graden en ’s nachts rond de 23 graden. Landinwaarts is het overdag rond de 23 graden en ’s nachts rond de 12 graden. Kenia heeft het hele jaar door bijna constante temperaturen. Het gehele jaar door is er zon en kunt u zomerkleding aan, al zijn de avonden en nachten in de wintermaanden koel. In de hoger gelegen bergen kan de temperatuur zelfs onder nul zakken. De lange regenseizoen is van april tot juni. De korte regenseizoen van oktober tot december. Regen kan echt storten, vooral in de middag en kort duren.

Beste reistijd
Januari, februari, juni, juli, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Kenia te reizen. Januari, februari, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Kenia te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en het massatoerisme.

Hoofdstad is Nairobi, hierop kunt u vliegen.

Taal
Engels en Swahili zijn beide een officiële taal in Kenia. Daarnaast komen er nog verschillende lokale talen voor (circa 60).

Natuur
Kenia heeft vele nationale parken met wild life. Befaamd is de trek van de wildebeest, Masai Mara National Park, Amboselli National Park, Tsavo East National Park en meer.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.
Kenia kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.