Latest Blogposts

Escola Alcaïnça - Klassieke dressuur op Lusitano's

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Centre based dressuur Transfers Ja of huurauto
Duur Vanaf 3 nachten/4 dgn Rijden 1 of 2lessen p.dag
Periode Hele jaar geopend Niveau Vanaf halfgevorderd
Paarden Lusitano's Accommodatie Kamers
Rijdstijl Engels / Portugees Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 980 Groep/Boeking Vanaf 1 persoon al
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

| Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |


Door focus op de klassieke dressuur leren de gasten rechtgerichtheid, contact, souplesse, verzameling en impuls. Een beproefde paardrijdvakantie die al jaren bestaat.
Bijzonderheden: Bezoek met uw host de Golega Horse Fair Programma in November

Dressuurlessen op de prachtige vol- en-halfbloed Lusitano paarden. Zeer goed getrainde paarden voor ervaren ruiters, maar ook leerpaarden voor beginners. U kunt schouder binnenwaarts, appuyement, changementen, piaffe en passage voelen en leren. In November kunt u met uw host mee naar de Golega Fair een jaarlijks Portugees paardenfestijn ter ere van de Lusitano. Eveneens is een bezoek aan de National Portugese Riding School mogelijk, de Coudelaria de Alter of een speciale week met Working Equitation, scroll voor meer info naar beneden.

Al 25 jaar geeft de Escola de Equitação les in de klassieke dressuur. Instructeur Georges Malleroni leerde van Nuno Oliveira, de grote Portugese meester. Naast de dressuurlessen op de Portugese Lusitano's is het mogelijk de Portugese School of Equestrian Art te te bezoeken. Er is een chauffeur aanwezig die u overal naar toe kan rijden (tegen betaling, ter plaatse af te rekenen). Alcaïnça ligt 25km ten NoordWesten van Lissabon. Het is dichtbij de kust met het hele jaar door een fijne temperatuur.
In de maand november neemt de school u mee naar de befaamde jaarlijkse Golega Fair, een paardenmarkt met een enorm festijn.

Het rijden/de paarden                            
Het centrum heeft mooie raszuivere en enkele gekruiste Lusitano's, vooral ruinen met een aantal hengsten. De paarden zijn getraind om schouder binnenwaarts, travers, renvers, changementen, piaffe en passage te doen. Er zijn paarden voor beginners en voor gevorderden. De lessen duren 1,5 uur , één in de ochtend en één in de middag en worden ingedeeld op niveau, met een max. van drie tegelijk. Er is een ruime overdekte rijbaan en een grote buitenrijdbaan dat gedeeltelijk overdekt zodat twee groepen tegelijk kunnen lessen. Het is mogelijk te kiezen voor één of twee lessen per dag. Enige voorkennis van de dressuur is wel handig om het meeste uit uw vakantie te halen. Voorafgaand aan uw lessen kunt u met uw instructeur doornemen wat u zou willen leren. De twee belangrijkste instructeurs zijn Georges Malleroni en Paulo Tita. Beiden hebben jarenlange ervaring. Het is verplicht om een helm te dragen tijdens de lessen.

Programma
U kunt aankomen en vertrekken op elke gewenste dag en ook zo kort en lang blijven als u wilt, met een minimum van drie nachten.
Elke dag , ook in het weekend, volgt men een standaard programma. Ontbijt is van 8.30 tot 9.30 uur. Lunch is om 13.00 uur en diner om 20.00 uur (19.30 uur in de wintermaanden).
Er zijn twee dressuurlessen per dag. In de ochtend van 10.30 tot 12.00 uur en in de middag van 16.30 tot 18.00 uur ('s-winters van 15.30 tot 17.00).
Voordat u les krijgt heeft u de mogelijkheid om met uw instructeur door te spreken wat u momenteel rijdt en hetgeen u wilt bereiken/leren. Ruiters zijn van harte welkom om zelf op te zadelen en af te zadelen, hoewel er altijd grooms zijn om u te assisteren.
De meeste gasten boeken twee lessen per dag, en dan is uw dag best gevuld. Echter, wanneer u een week verblijft, zult u misschien een keer een middag vrij willen om in de omgeving wat rond te kijken.
Wij adviseren u te zorgen dat u op aankomstdag op tijd arriveert zodat u uw eerste les al kunt hebben en uiterlijk om 18.00 uur zodat u in elk geval uw instructeurs al ontmoet. Op de dag van vertrek is het gebruikelijk dat u nog een laatste dressuurles heeft met aansluitend een lunch en dan vertrekt.

Wanneer een niet-ruiter met u mee reist, kunt u ook besluiten één les per dag te boeken i.p.v. twee, evenals wanneer u gewoon meer tijd wilt hebben om bij het zwembad te relaxen of gewoon naar de andere lessen te kijken.

Uw host Georges Malleroni

Georges is eigenaar/directeur. Oorspronkelijk uit Frankrijk kwam hij voor de Classical Equitation via Spanje naar Portugal. Hij trained met de grote Portugese meester Nuno Oliveira en met Jose Athayde, de grondlegger van de Portuguese School of Equestrian Art en Chief Ecuyer van de Alter-Real stud (fokkerij). Geïnspireerd door de Lusitano, door Oliveira, Athayde en de Duitser Gustav Steinbrecht, nam hij 30 jaar geleden de Escola de Equitação de Alcainça over. Hij heeft een passie om zijn kennis aan zowel gasten als paarden over te dragen.  Het centrum is eigendom van Sandra, Pedro en Paulo Rodrigues.

Het team
Mario Cardoso - traint jonge paarden en is regionaal kampioen Working Equitation.
Paulo Tita - van Altér do Chão in Alentejo, waar de Nationale Lusitano Fokkerij is. Een perfectionist.
Renato - van de Alentejo, studeerde bij de Alter Real Professional School. Springen/Cross/Dressuur.
Lena - chef de cuiseine van Escola de Equitação de Alcainça.
Yliana - housekeeping en helpt Lena in de keuken.
Carlos - groom & getrouwd met Lena
Andreij - groom & getrouwd met Yliana

Accommodatie
Er zijn vier tweepersoonskamers op de manege bij de stallen en nog eens drie kamers aan de overkant van de weg. De kamers zijn eenvoudig ingericht, schoon en comfortabel. De eetkamer kijkt uit op de overdekte arena. Er is ook een bar en een ontspanningsruimte met een snookertafel. Er is een groot buitenzwembad (niet verwarmd, maar wel het gehele jaar open). Er is een binnenrijbaan en een buitenrijbaan van 65x25m , een half overdekte rijbaan, een piste en een kleine kapel.
In 2019 is er een nieuw dak op de eetkamer gezet, heeft de binnenrijdbaan een nieuwe bodem gekregen, is het houtwerk weer in de verf gezet en is er een nieuwe bodem in de stallen geplaatst. Tenslotte is tevens een nieuw verblijf bijgebouwd met 5 kamers en een capaciteit voor 8 ruiters/amazones.

Culinair
Home-made gebaseerd op de Portugese traditionele gerechten en dagelijks in de eetkamer geserveerd van waar u uitkijkt op de binnenrijdbaan. Lena, de chefkok bereidt alle maaltijden met gezonde, verse en veelal organische ingrediënten. Ze schept er plezier in om de verschillende recepten en het Portugese koken met de gasten te bespreken. Ze kan tevens heerlijke vegetarische maaltijden bereiden.
Ontbijt met lokaal brood, jams, kaas, ontbijtgranen, seizoensfruit, sinaasappelsap, thee & koffie.
Tweegangenlunch met vlees/vis, salade, fruit, huiswijnen, water, koffie of thee.
Driegangendiner met soep, vlees/vis* gerecht, dessert, huiswijnen, water, koffie of thee.
Er is voorts altijd water, koffie, thee en koekjes beschikbaar in de eetkamer en de ruiterlounge. Frisdranken, bier, witte en rode wijnen, alsook de Portugese specialiteit Vinho Verde worden in de Bar en in de Riders Lounge verkocht. U kunt altijd om specifiek eten vragen, wanneer mogelijk wordt dat ingewilligd. Dieetwensen (glutenvrij/lactosevrij) worden tevoren doorgegeven.


Ligging
Alcaïnça ligt 25km ten noordwesten van Lissabon.

Vliegen op  Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtinfo altijd door aan uw host zodat hij weet hoe laat hij u kan verwelkomen en de chauffeur daarbij rekening kan houden met eventuele vervroegingen of vertragingen.

Pick-up & Transfers van/naar de luchthaven of  van/naar binnenstad van Lissabon. Ook kunt u een auto huren, dan verstrekken wij u de routebeschrijving. U kunt zelf een auto huren of dat aan ons overlaten, vraag ons gerust.


Weer en klimaat
Bijna altijd warm en droog. In juli en augustus kan het boven de 30°C komen. De natste maanden zijn oktober tot maart en dan kan het ook 's-avonds koud zijn.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels.

Gezondheid
Wij adviseren contact op te nemen met huisarts, vaccinatieburo en/of GGD.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Working Equitation Program - deze special wordt voor 2023 pas weer ingepland
Tot die tijd is het mogelijk dressuurlessen van de standaardprogramma's in te wisselen voor Working Equitation-lessen.
Escola de Equitaçao de Alcainça heeft nu een speciale week waarin u Working Equitation kunt leren, een eeuwenoude hippische discipline, waarop de Lusitano mede is gefokt. Bij de Portuguese Equitation (Equitação a Portuguesa) en/of de Working Equitation (Equitação de Trabalho) blinkt de Lusitano uit in zijn bekwaamheid, wendbaarheid, gemak in de omgang, beweeglijkheid en balans. Tijdens deze week leert u de Working Equitation in het zadel van getrainde Lusitano's. U leert alles over het voorbereiden van de paarden met invlechten, groomen en het optuigen met het specifieke Portugese harnachement en u heeft twee rijlessen per dag. Uw instructeur is João Batalha. João is een ervaren Working Equitation professional die op nationaal niveau wedstrijden rijdt met enkele van de Lusitano's van Escola de Equitaçao de Alcainça en ook met enkele van zijn eigen paarden. U dient om aan deze week mee te doen wel alle gangen stap, draf en galop al goed te beheersen en de basisbegrippen van de dressuur te kennen. De lessen worden gegeven met maximaal twee ruiters/amazones tegelijk om goed individueel aandacht te kunnen garanderen. De lessen worden in het Engels gegeven.

Daarnaast brengt u een bezoek aan een Portugese zadelmakerij en een Lusitano-stoeterij.
O.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde tweepersoonskamer, incl. paarden en instructie met twee personen, theorie, groom-/tackinstructie en transfer naar een Lusitano-stoeterij.
Excl. vluchten naar Lissabon en transfers van/naar Alcaïnça.
Klik hier voor het Working Equitation programma van dag tot dag.
Bezoek de Golegã Horse Fair samen met uw host van Alcaïnça (3-dagen/2 nachten)
Elk jaar in November is er in Golegã een groot Lusitano-paardenfestijn van ruim een week waarbij Lusitano-fokkers uit het hele land bijeenkomen. Er zijn shows, parades en de Portugese wijn vloeit. Alcaïnça neemt elk jaar haar gasten een dag er mee naar toe. Samen met zo'n vermaarde Portugese paardenman als George Malleroni er naar toe, die de mensen kent, is natuurlijk veel leuker dan het alleen te bezoeken. Inspirerend om daarna weer te rijden en misschien zelfs verleidelijk om zelf een Lusitano aan te schaffen.
Prijs € 325 (eenpersoonstoeslag hotelkamer€ 87,50)
Dag 1: 08:30-10:00 uur Transfer van Alcaïnça naar  Golegã
Dag 2: Bezoek van de  Golegã Horse Fair met Georges Malleroni. Overnachting in hotel
Dag 3: Transfers terug van  Golegã naar Alcaïnça (na de lunch)

Andere uitstapjes die uw host graag voor u organiseert
Bezoek aan het dorpje nabij (markt/pottenbakken/lokale ruitersportzaak) in Malveira (1 uur)
Bezoek aan de Portuguese School of Equestrian Art in Ajuda (3,5 uur)
Bezoek aan klooster en paleis in Mafra (2 uur)
Bezoek aan Jerónimos klooster, Toren van Belém en Monument met tuinen in Belem (4 uur)
Bezoek aan Sao Jorge kasteel & Oceanarium in Lissabon (5 uur)
Bezoek aan Village Palace & Pena Palace in Sintra (4 uur)

Corona-maatregelen bij Alcaïnça
In alle gastenkamers en openbare ruimten worden oppervlakten regelmatig gedesinfecteerd.
Hand sanitizers worden strategisch geplaatst over het hele landgoed.
Er worden borden opgehangen met protocollen over afstanden, maskers etc.
Meubilair in de lounge, eetkamer en bij het zwembad is opnieuw geplaatst zodanig dat er meer ruimte ontstaat.
De chefkok bereidt volgens een veilig protocol met de nodige aanpassingen indien een buffet.
Borstels, zadels, gelpads, singels worden toegekend per gast en gedurende het verblijf gebruikt.
Aan het einde van elke les wordt het gereinigd.
Er mag slechts één persoon tegelijk in de zadelkamer.
Men hanteert social distancing 9 2 meter) op het gehele terrein, binnen en buiten.
Alle kamers hebben privé toegang.
Gasten mogen kiezen of ze gebruik maken van de wasserij of liever zelf hun kleding wassen.
Het personeel draagt mondkapjes en handschoenen waar nodig.
Er worden geen handen geschud.
Men vraagt u op de luchthaven en tijdens transfers een mondkapje te dragen.


Prijzen per persoon 2022
U kunt kiezen uit Programma A (2 lessen per dag) of Programma B (1 les per dag).

Prijzen per nacht Programma A
2 lessen per dag
Programma B
1 les per dag
Niet-ruiter
Januari-Februari € 177 € 146 € 90
Maart-Oktober € 222 € 183 € 113
November-December € 200 € 164 € 101

U krijgt les samen met andere gasten.

U krijgt les samen met andere gasten.
Prijzen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer en met volpension (ontbijt/lunch/diner)
Eenpersoonstoeslag € 30 per nacht.
Losse les € 72
Transfers (Luchthaven Lissabon-Alcainca-Luchthaven Lissabon) € 84 per auto max. 3 personen
Transfers (Hotel in Lissabon-Alcainca-Hotel in Lissabon) € 88 max. 3 personen

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer, met wijn bij het eten en lessen van Engels-sprekende instructeur conform het gekozen programma.
Exclusief vluchten, transfers of huurauto, reis-/annuleringsverzekering, excursies en wasserij. Geen eenpersoonstoeslag indien u een kamer deelt.

Speciale 20% korting voor boekingen van 10 dagen of langer Programma A of B
De speciale aanbiedingen zijn niet te combineren.
Prijzen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer en met volpension (ontbijt/lunch/diner)
Eenpersoonstoeslag € 30 per nacht. Losse les € 72
Transfers (Luchthaven Lissabon-Alcainca-Luchthaven Lissabon) € 84 per auto max. 3 personen
Transfers (Hotel in Lissabon-Alcainca-Hotel in Lissabon) € 45 per auto max. 3 personen

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer, met wijn bij het eten en lessen van Engels-sprekende instructeur conform het gekozen programma.
Exclusief vluchten, transfers of huurauto, reis-/annuleringsverzekering, excursies en wasserij.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie