Latest Blogposts

Escola Alcaïnça 2.0 - Klassieke dressuur op Lusitano's in fijne setting

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Centre based dressuur Transfers Ja of huurauto
Duur Vanaf 3 nachten/4 dgn Rijden 1 of 2 lessen p.dag
Periode Hele jaar geopend Niveau Vanaf halfgevorderd
Paarden Lusitano's Accommodatie Kamers
Rijdstijl Engels / Portugees Max.gewicht 90 kg
Prijsindicatie € 545 tot € 1.925 Groep/Boeking Vanaf 1 persoon al
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Op 24 mei 2024 aanstaande heropent Escola Alcaïnça geheel gerenoveerd en met nieuwe specials! Behoud van de Portugese Lusitano-traditie maar nieuw management met nieuwe mogelijkheden zoals excursies, evenementen en activiteiten, nieuwe energie maar behoud van het authentieke en het heerlijke Portugese eten van kokkin Lena. Geniet van de Portugese zon, badder bij het prachtige zwembad en geniet van de Lusitano-paarden.

| Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Een fijne landelijke sfeer met een focus op de belangrijkste pijlers van de klassieke dressuur. 

De paarden/het rijden
Oefenen op ritme, contact, rechtgerichtheid, impuls en verzameling. Stap voor stap met goede voorbereiding en op goed getrainde paarden leer en/of oefen je schouder binnenwaarts, travers, renvers, appuyement, passage, piaffe, pirouettes en changementen. Lessen duren wanneer gereden wordt met twee ruiters/amazones 45-60 minuten en bij privélessen 50 minuten. Er kan worden lesgegeven in Engels, Frans en Portugees. De zadels zijn Engels, de bitten trens met dubbele teugels. Ruiters/amazones dienen alle gangen stap, draf en galop te beheersen en de basis vaardigheden van de dressuur te kennen. Buitenritten zijn hier helaas niet mogelijk maar fijne lessen te meer. Het centrum heeft mooie raszuivere en enkele gekruiste Lusitano's (Cruzado Lusitano's), vooral ruinen met een aantal hengsten.  Er zijn paarden voor beginners en voor gevorderden en sommige paarden zijn te koop. Er is een overdekte rijbaan en een grote buitenrijdbaan dat gedeeltelijk overdekt zodat twee groepen tegelijk kunnen lessen. Het is mogelijk te kiezen voor één of twee lessen per dag. Voorafgaand aan uw lessen kun je met je instructeur doornemen wat je zou willen leren. Het is verplicht om een cap te dragen tijdens de lessen.

Meer info over het paardenras de Lusitano

De nieuwe instructeurs

Programma
U kunt aankomen en vertrekken op elke gewenste dag en ook zo kort en lang blijven als u wilt, met een minimum van drie nachten.
Elke dag , ook in het weekend, volgt men een standaard programma. Ontbijt is van 8.30 tot 9.30 uur. Lunch is om 13.00 uur en diner om 20.00 uur (19.30 uur in de wintermaanden).
Er zijn twee dressuurlessen per dag. In de ochtend van 10.30 tot 12.00 uur en in de middag van 16.30 tot 18.00 uur ('s-winters van 15.30 tot 17.00).
Voordat u les krijgt heeft u de mogelijkheid om met uw instructeur door te spreken wat u momenteel rijdt en hetgeen u wilt bereiken/leren. Ruiters zijn van harte welkom om zelf op te zadelen en af te zadelen, hoewel er altijd grooms zijn om u te assisteren.
De meeste gasten boeken twee lessen per dag, en dan is uw dag best gevuld. Echter, wanneer u een week verblijft, zult u misschien een keer een middag vrij willen om in de omgeving wat rond te kijken.
Wij adviseren u te zorgen dat u op aankomstdag op tijd arriveert zodat u uw eerste les al kunt hebben en uiterlijk om 18.00 uur zodat u in elk geval uw instructeurs al ontmoet. Op de dag van vertrek is het gebruikelijk dat u nog een laatste dressuurles heeft met aansluitend een lunch en dan vertrekt.

Wanneer een niet-ruiter met u mee reist, kunt u ook besluiten één les per dag te boeken i.p.v. twee, evenals wanneer u gewoon meer tijd wilt hebben om bij het zwembad te relaxen of gewoon naar de andere lessen te kijken.

Uw hosts en hun team
Instructeur Mario Cardoso - werkte met Georges Malleroni , traint jonge paarden en is regionaal kampioen working  equitation.
Instructeur Telmo Alves - met veel contacten bij de fokkerijen en kan adviseren bij aanschaf
Paulo Tita - van Altér do Chão in Alentejo, waar de Nationale Lusitano Fokkerij is. Een perfectionist. Hij zal incidenteel ook lesgeven.
Lena - chef de cuiseine van Escola de Equitação de Alcainça - blijft gelukkig aan
Yliana - housekeeping en helpt Lena in de keuken.
Carlos - groom & getrouwd met Lena
Andreij - groom & getrouwd met Yliana

Accommodatie
Gasten verblijven in de guesthouse op het terrein. Er zijn vijf kamers (voor 8 gasten) met bad en airconditioning. De kamers zijn eenvoudig ingericht, schoon en comfortabel. De eetkamer kijkt uit op de overdekte arena. Er is ook een kamer met bar & koelkast, wijnen en snacks (honesty bar) en diverse ontspanningsruimten, eentje met een snookertafel. Er is een prachtig groot buitenzwembad (niet verwarmd, maar wel het gehele jaar open). Er is een binnenrijbaan en een buitenrijbaan van 65x25m , een half overdekte rijbaan, een grote piste (dat nu voor longeren wordt gebruikt) en een kleine kapel.
Er is gratis WiFi. Dineren in de ruime dining hall, er is een gym & yoga-kamer.

Culinair
Home-made gebaseerd op de Portugese traditionele gerechten en dagelijks in de eetkamer geserveerd van waar u uitkijkt op de binnenrijdbaan. Lena, de chefkok bereidt alle maaltijden met gezonde, verse en veelal organische ingrediënten. Ze schept er plezier in om de verschillende recepten en het Portugese koken met de gasten te bespreken. Ze kan tevens heerlijke vegetarische maaltijden bereiden.
Ontbijt met lokaal brood, jams, kaas, ontbijtgranen, seizoensfruit, sinaasappelsap, thee & koffie.
Tweegangenlunch met vlees/vis, salade, fruit, huiswijnen, water, koffie of thee.
Driegangendiner met soep, vlees/vis* gerecht, dessert, huiswijnen, water, koffie of thee.
Er is voorts altijd water, koffie, thee en koekjes beschikbaar in de eetkamer en de ruiterlounge. Frisdranken, bier, witte en rode wijnen, alsook de Portugese specialiteit Vinho Verde worden in de Bar en in de Riders Lounge verkocht. U kunt altijd om specifiek eten vragen, wanneer mogelijk wordt dat ingewilligd. Dieetwensen (glutenvrij/lactosevrij) worden tevoren doorgegeven.

Ligging
Alcaïnça ligt 25km ten noord-westen van Lissabon en is daarmee goed en vlot bereikbaar, zowel met een huurauto als door Paardenpas georganiseerde pick-up & transfers. Bovendien ligt het behalve van het mooie Lissabon, wat leuk te combineren is, vooral de oude stad is leuk. De Quinta ligt op nog geen 15km van de Atlantische kust en niet ver van andere leuke plaatsen om te bezichtigen zoals Mafra met het befaamde klooster (5km) , Sintra (paleizen en tuinen) en Bélem (Royal Academy of Equestrian Art).

Vliegen op  Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtinfo altijd door aan uw host zodat hij weet hoe laat hij u kan verwelkomen en de chauffeur daarbij rekening kan houden met eventuele vervroegingen of vertragingen. U kunt ook een huurauto nemen. Er gaan veel airlines naar Lissabon (EasyJet, TAP, Iberia, KLM, Transavia) vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Pick-up & Transfers van/naar de luchthaven of  van/naar binnenstad van Lissabon. Ook kunt u een auto huren, dan verstrekken wij u de routebeschrijving. U kunt zelf een auto huren of dat aan ons overlaten, vraag ons gerust.

SPECIALS
International Lusitano Horse Festival in Cascais 28-30 juni 2024
Elk jaar organiseert de Portuguese Lusitano Breeders Organisation (APSL) dit Lusitano-festival met pure Lusitano's van de meest vooraanstaande fokkers die getoond worden in verschillende disciplines.
Het vindt plaats in Cascais wat een prachtige setting bij de oceaan is, gelegen op 25-30 min van Lissabon Luchthaven. Er is een avond show en een working equitation speed test, waarbij u de mooiste Lusitano's in actie zult zien. Vier hun schoonheid en atletische bewegingen samen met uw hosts van Alcaïnça.
Deze special is te boeken in combinatie met een boeking voor verblijf en lessen bij Alcaïnça met 1 of 2 lessen per dag. Daar komt een transferservice van € 110 bij per persoon.


Programma 
zaterdag 29 juni 2024
Regulier programma bij Escola de Equitaçao de Alcaïnça met een of twee lessen
Na de middagles is er een transfer per auto naar Cascais waar je vrij rond kunt lopen in dit mooie plaatsje aan zee en er heerlijk Portugees kunt dineren (niet inclusief).
Om 21:00 uur is er de Equestrian Show @ NIght*
Dit vindt buiten plaats (neem een vest of cape mee)
Na afloop van de show transfer terug naar Alcaïnça.
zondag 30 juni 2024
Ontbijt bij Alcaïnça en daarna transfer naar Cascais.
10:30 International Working Equitation National Championshiop qualifier, speed test
12:00 Saddle presentation 4- en 5-jarige merries
12:45 Saddle presentation 4- en 5-jarige hengsten
Impressies van show in de avond

Equine Photography Weekend
Leg de betoverende schoonheid van de Lusitano paarden vast tijdens een weekendverblijf - inclusief een of twee rijlessen per dag - bij Escola de Equitação de Alcainça. Introductie van de basis digitale vaardigheden voor paardenfotografie. Maak zowel portretten van de paarden als actiefoto's.
Programma
Zaterdag 15 juni 2024
Programma met 1 of 2 rijlessen per dag
Middag: introductie principes van driehoeks exposure (aperture, sluitersnelheid speed en ISO) gevolgd door een hands-on-sessie van portretfotografie en actiefoto;s. Duur circa 4 uur.
Zondag 16 juni 2024
Ochtend: vroeg op om de paarden in het magische gouden ochtendgloren te fotograferen, gevolgd door een uitleg over compositie en hoe een sfeer te geven aan de paardenfoto's.
Hands-on-sessie met paard en ruiter combinaties plus inzichten/uitleg nabehandeling van je workflow.
Leerdoelen:
-Camera-instelling beheersen om paarden zowel voor portretten als in beweging te kunnen vastleggen
-Manipulatie van driehoesks exposure voor gewenste creatieve effecten
-Sfeer geven aan foto's met gebruik van framing, compositie, licht etc.
-Foto-editing als nabehandeling van je workflow
Additionele kosten per persoon bovenop standaard paardrijdarrangement € 250 (1,5 dag)
*B&B, lunch en  diner zijn reeds inclusief in het paardrijdarrangement  Escola de Equitação de Alcainça.
Benodigdheden
-DSLR of spiegelreflexloos fototoestel (e.g EOS R System) met creatieve controle in Manual Mode. (Compact Cameras minder geschikt voor deze workshop).
-Idealiter wisselbare lenzen met verschillende focusafstanden
-Geheugenkaarten en batterijen
-Notebook of tablet voor nabewerking foto's
Fotografe/instructrice: Marianne Lozza
Marianne is een gepassioneerde Lusitano-liefhebber en verzorgt al jaren de fotografie voor Escola de Equitação de Alcainça. Ze heeft een achtergrond in multimedia design.

Weer en klimaat
Bijna altijd warm en droog. In juli en augustus kan het boven de 30°C komen. De natste maanden zijn oktober tot maart en dan kan het ook 's-avonds koud zijn.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels.

Gezondheid
Wij adviseren contact op te nemen met huisarts, vaccinatieburo en/of GGD.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.


Andere activiteiten

Daarnaast brengt u een bezoek aan Luis Miguel Mongteiro Ferreira, een Portugese zadelmaker met een ruitersportzaak in het nabij gelegen dorp Malveira. Behalve alles op maat maken heeft hij een ruitersportzaak met alles wat u wellicht vergeten bent in de koffer te stoppen - of juist mee terug wil nemen. Het is tevens mogelijk een bezoek te brengen aan Coudelaria de Alter (de nationale fokkerij).
Arrangementen
O.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde tweepersoonskamer, incl. paarden en instructie met twee personen, theorie, groom-/tackinstructie en transfer naar een Lusitano-stoeterij.
Excl. vluchten naar Lissabon en transfers van/naar Alcaïnça.
Bezoek de Golegã Horse Fair samen met uw host van Alcaïnça
Elk jaar in November is er in Golegã een groot Lusitano-paardenfestijn van ruim een week waarbij Lusitano-fokkers uit het hele land bijeenkomen. Er zijn shows, parades en de Portugese wijn vloeit. Alcaïnça neemt elk jaar haar gasten een dag er mee naar toe. Samen met uw instructeur van Alcaïnça bezoekt u dit geweldig Lusitano evenement. Een must om een keer mee te maken.

Andere uitstapjes die uw host graag voor u organiseert
Bezoek aan het dorpje nabij (markt/pottenbakken/lokale ruitersportzaak) in Malveira (1 uur)
Bezoek aan de Portuguese School of Equestrian Art in Ajuda (3,5 uur)
Bezoek aan klooster en paleis in Mafra (2 uur)
Bezoek aan Jerónimos klooster, Toren van Belém en Monument met tuinen in Belem (4 uur)
Bezoek aan Sao Jorge kasteel & Oceanarium in Lissabon (5 uur)
Bezoek aan Village Palace & Pena Palace in Sintra (4 uur)

Extra activiteiten
Het is mogelijk de National Portugese Riding School, Royal Academy of Equestrian Art in Bélem (45 min van de Quinta) te bezoeken of de Coudelaria de Alter (waar de fokmerries zijn) of een speciale week met Working Equitation. Instructeur Sergio is tevens jurylid Working Equitation op Portugees nationaal niveau en er is op de Quinta working equitation materiaal aanwezig om het te proberen of verder te oefenen. Bezoek aan de Portuguese School of Equestrian Art in Ajuda of het klooster  en paleis in Mafra,de Tower of Belém, het klooster van Jerónimos en de tuinen in Belém, het Sao Jorge kasteel en Oceanarium in Lissabon of het Village paleis en Pena paleis in Sintra.

In November neemt de Quinta gasten mee naar de Golega Horse Fair en is het mogelijk een nacht in een hotel te verblijven in het nabijgelegen stadje Tomar (een goed uur van de Quinta). Gezamenlijk bezoeken de gasten dan dit magnifieke paardenevenement.

Patricia:
Alcaïnça is eenvoudigweg een heerlijke plek om te vertoeven; informeel, huiselijk, je wilt er eigenlijk niet meer weg. Gelegen in een prachtige landelijke omgeving, verborgen achter een klein dorp met uitzicht op de heuvels. Een stal vol prachtige Lusitano-paarden en gepassioneerde instructie. Er is een heerlijk zwembad, gerenoveerde kamers voor de gasten om te verblijven met boeken en een honesty bar. 's-Morgens bij het ontbijt kijk je uit op de rijbaan waar vroeg in de ochtend dan de instructeurs zelf de paarden trainen. Lena, in de keuken maakt de verrukkelijkste Portugese gerechten. Veel gasten keren meermaals terug.

Er zijn geen lessen op zondagen.

Transfers
Transfers  enkele reis (Lissabon Airport-Alcainca-Lissabon Airport) € 117 per auto max. 3 personen
Transfers enkele reis (Hotel in Lissabon-Alcainca-Hotel in Lissabon) € 138 max. 3 personen
Huurauto
Overweeg op de luchthaven een huurauto te nemen. Het is een halfuurtje rijden naar Alcaïnça en op het landgoed kunt u uw auto veilig parkeren. Het is dan eenvoudig om even naar Malveira te rijden. Veelal bent u met een huurauto dan goedkoper uit, zelfs indien u de auto daar enkele dagen zou laten staan.

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer, met wijn bij het eten en lessen van Engels-sprekende instructeur conform het gekozen programma.
Exclusief vluchten, transfers of huurauto, reis-/annuleringsverzekering, excursies en wasserij. Geen eenpersoonstoeslag indien u een kamer deelt.

Prijzen 2024 Duur Lessen Verzorging Kamer Normaal midseizoen
Intensive programma 7 nachten/8 dagen 12 volpension double € 1.925 € 1.733
Moderate programma 7 nachten/8 dagen 6 volpension double € 1.505 € 1.355
Intensive programma 4 nachten/5 dagen 6 volpension double € 1.040 € 936
Moderate programma 4 nachten/5 dagen 3 volpension double € 830 € 747
Intensive programma 3 nachten/4 dagen 4 volpension double € 745 € 671
Moderate programma 3 nachten/4 dagen 2 volpension double € 605 € 545
Eenpersoonskamer toeslag per nacht € 35 per nacht
Extra les 45-60 min € 70 per les
Privéles upgrade 60 min € 30 per les
Pick-up & Transfers Lisbon Airport-Alcainca € 110 per service
Pick-up & Transfers Lisbon City-Alcainca € 130 per service
Kortingen Niet ruiters, vraag ons
Verblijf 2 januari-28 februari 20%
Long stay vanaf 10 nachten 20%
Herhaalboeking zelfde jaar 5%
Bij groep van 10 ruiters Een ruiter gratis
Bij groep van 5 ruiters Groepsleider halve prijs

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer, met wijn bij het eten en lessen van Engels-sprekende instructeur conform het gekozen programma.
Exclusief vluchten, transfers of huurauto, reis-/annuleringsverzekering, excursies en wasserij.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard of IDeal via Rabobank Smartpay.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg