Latest Blogposts

Djerba - zandstranden, palmbomen & Arabieren/Berbers

Land Tunesië Vliegen op Tunis
Vakantie Centre Based Transfers Ja inclusief
Duur 5 nachten/6 dagen Rijden 4-6 uur per dag
Periode Gehele jaar open Niveau Alleen gevorderd
Paarden Arabisch Accommodatie Bungalows
Rijdstijl Engels/Western/End Max.gewicht 85 kg
Prijsindicatie € 545 Groep Vanaf 2 personen
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |


Rijd over lange zandstranden, maar ook door olijfboomgaarden, door oude ruïnes en dorpen, Nederlands sprekende host/eigenaresse

De paarden
Negen mooie Berbers, Arabier/Berbers en Arabieren, alle met een goed karakter en waar met liefde voor wordt gezorgd. Dit zijn niet uw toeristische paarden aan de vakantiestranden. De meeste paarden heeft uw host al op jonge leeftijd aangeschaft en ze alle tijd gegeven om zich te ontwikkelen. De meesten zijn nog hengst en functioneren prima binnen de kudde. Uw host heeft de paarden zelf ingereden. De paarden dragen geen hoefijzers en uw host bekapt ze zelf.

Harnachement
Engels, Western, boomloos en Endurance zadels zijn aanwezig.

Het rijden
Een relaxte rijdstijl met losse teugels. Behalve één ruin, zijn alle paarden hengsten. Er wordt veel aandacht besteed aan het kuddegedrag van de paarden, zodat ze onderling sociaal zijn. Ze brengen samen veel tijd door in de zandpaddocks waar ze spelen en relaxen, en waardoor ze een rustig en fijn karakter hebben. Er wordt dagelijks 2,5 uur gereden. Langer rijden (minitrektochten) mogelijk op aanvraag, waarbij elk extra uur € 15 kost.

Accommodatie
Stijlvolle en comfortabele gastenverblijven  met een rond zwembad en grote privé terrassen met fijne stoelen en parasols van waar u op de tuin kunt uitkijken en van waaruit tevens de paarden in hun paddocks te zien zijn. Er zijn twee bungalows met tweepersoonsbedden, zitkamer, kitchenette, toilet & douche.

Uw host
Uw host Martine is Nederlandse en vertrok in 2008 naar Tunesië. Haar man komt uit de stad Tunis.


Ligging
De ranch zelf ligt op het platteland buiten Djerba, op slechts enkele autominuten van het strand en de stadjes Midoun en Houmt Souk. Prachtige natuur en heerlijk rustig. Het mooie Tunesische eiland Djerba بة Jarbah. Djerba ligt met een 7 km lange dam vast aan het vasteland van Tunesië.  Het eiland heeft een oppervlakte van 514 km², met een lengte van 28 kilometer en een breedte van 22 kilometer. Djerba is een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft mooie lange stranden (heerlijk voor een lange galoppade) en veel palmbomen. De stallen zijn bij het dorpje Mezraya en nabij 'Flamingo Island', een 8km lang schiereiland met fabuleuze stranden.

Vliegen op: Djerba Zarzis
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij geven altijd uw vluchtgegevens door aan uw hosts zodat zij uw pick-up & transfers kunnen organiseren, daarbij rekening houdend met eventuele vervroegingen of vertragingen.

Pick-up & Transfers
U wordt opgewacht op de luchthaven en naar uw bestemming gereden, dit is inclusief in het arrangement.


Culinair
Mediterane gerechten. Er worden tegen een meerprijs originele Tunesische schotels geserveerd.

Andere activiteiten
Photoshootings ad € 50 per persoon (40 tot 60 digitale foto's van u op uw paard), duiken of boottrips om dolfijnen te spotten,  zwemmen met de paarden in zee tegen meerprijs.

Weer en klimaat
Tunesië heeft in het noorden een mediterraan klimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Tijdens de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25 tot 30 graden en tijdens de wintermaanden rond de 15 tot 20 graden.

Beste reistijd
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Tunesië te reizen. Hiermee vermijdt u de koele winterperiode en de hete zomermaanden met veel massatoerisme.

Taal
Arabisch is de officiële taal in Tunesië. Daarnaast wordt er veel Frans gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldig paspoort. Bij groepsreizen is een identiteitskaart voldoende.
Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Tunesië verblijft.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Tunesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Tunesië | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.
Tunesië kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.


Prijzen per persoon
Package holiday o.b.v. overnachting incl. ontbijt met 2,5 uur rijden op 6 dagen.
€ 590 single kamer
€ 490 double kamer
Niet-ruiter € 220
Intense riding package o.b.v. overnachting incl. ontbijt met 4 uur rijden op 6 dagen.
Alleen mogelijk in juni, juli, augustus en september vanwege hete temperaturen.
Gedurende de maanden juli, augustus en september wordt maar twee uur gereden.
Het rijden kan wel gesplitst worden in twee ritten, ochtend en middag.
€ 768 single kamer
€ 648 twin/double kamer
€ 270 non rider twin/double kamer
€ 370 non rider single kamer
€ 50 extra uur rijden

Meerprijs originele Tunesische gerechten € 15 per keer  per dag of € 70 per week halfpension & € 120 per week volpension.
Zwemmen met de paarden in zee € 50

Arrangement
o.b.v. 6 daags verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt (of ontbijt & diner), 2,5 uur paardrijden per dag, luchthaventransfers.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg