Latest Blogposts

Simalaha - Wildlife, Sesheke cultuur, Zambezi-rivier & Victoria Falls

Land Zambia Vliegen op Lusaka Livingstone
Vakantie Paardrijdsafari Transfers Ja
Duur 3,5,7 nacht/4,6,8 dagen Rijden 2-7 dgn/4-7 r p.dg
Periode 1 juni - 31 januari Niveau Gevorderd
Paarden Divers Accommodatie Safaritenten
Rijdstijl Engels & Trail Max.gewicht  100 kg
Prijsindicatie € 1.558 - € 5.775 Groep/Boeking  2 tot 8 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies | Zwembad |

Ontdek te paard de Zambia-vlakten met giraffe, wildebeest en zebra en meer. Rijd langs de oevers van de Zambezi-rivier en spot de nijlpaarden. Maak een boottocht met zonsondergang vanaf uw mooie lodge. Overnacht in een verhoogde safaritent met eigen badkamer of voor wie wil onder de sterren. Maak kennis met de lokale bevolking. Bezoek de Victoria-watervallen Zambia zijde. Simalaha betekent "come together", een goed idee.

Bregje Zijlstra van Zijlstra Sporthorses bezocht augustus 2021 Simalaha Horse Safaris voor Paardenpas en maakte deze video.

Horse Safari & Victoria Falls (7 nachten)
Dag 1 – Ontbijt en vertrek van Chundukwa River Lodge naar camp in de Simalaha Community Conservancy. De transfer duurt ca. 2,5 uur. Kennismaking met de paarden en een eerste tocht over de vlakten.
Dag 2, 3 & 4 - Ochtend- en middagtochten in de Simalaha Conservancy. Maaltijden worden gepland afhankelijk van de flow en energie van de ruiters/amazones. Bush picknicks en sundowners.
Dag 5 - Geniet van een heerlijke ochtendrit gevolgd door een brunch, daarna vertrek naar Chundukwa River Lodge. Geniet van een sundowner cruise op de Zambezi Rivier. We gebruiken onze eigen lodge boot om de rivier te ontdekken met mogelijkheden om onderweg wildlife te spotten langs de oevers.
Dag 6 - Dagtocht met bezoek aan de Victoria watervallen en optioneel nog andere activiteiten in Livingstone en omgeving. U heeft vandaag een privégids met auto die u overal naar toe kan brengen. Bezoek de watervallen, de musea, de lokale markten. Geneite van het historische stadje of bezoek een lokale kleermaker en laat op maat iets maken. Proef de lokale cuisine.
Dag 7 - Kies uit een van de activiteiten, Paardrijden (1,5 uur), Wandelen met gids of mountain biken op de reserve, Sunrise of sunset cruise, Bezoek aan lokaal dorp en community project, Vogels spotten met gids (ca. 2 uur), Riviertocht
Dag 8 - Vertrek van Chundukwa River Lodge.

Horse Safari & Victoria Falls (5 nachten)
Een combinatie van paardrijdsafari met een bezoek aan de Victoria-watervallen en Livingstone.
Dag 1 - Ontbijt en vertrek van Chundukwa River Lodge naar camp in dee Simalaha Community Conservancy. De transfer duurt ca. 2,5 uur. Kennismaking met de paarden en een eerste rit over de vlakten.
Dag 2 & 3 - Ochtend - en middagtochten in de Simalaha Conservancy. Maaltijden worden gepland afhankelij kvan de flow en energie van de ruiters/amazones. Bush picknicks en sundowners.
Dag 4 - Vertrek naar Chundukwa River Lodge. Geniet van een sundowner cruise op de Zambezi Rivier.  We gebruiken onze eigen lodge boot om een meer rustig deel van de rivier te ontdekken met de mogelijkheid om wildlife te spotten langs de oevers.
Dag 5 - Dagtocht met bezoek aan de Victoria watervallen en optioneel nog andere activiteiten in Livingstone en omgeving. U heeft vandaag een privégids met auto die u overal naar toe kan brengen. Bezoek de watervallen, de musea, de lokale markten. Geneite van het historische stadje of bezoek een lokale kleermaker en laat op maat iets maken. Proef de lokale cuisine.
Dag 6 - Vertrek van Chundukwa River Lodge.

Horse Safari Only (3 nachten)
Een combinatie van paardrijdsafari met verblijf ander camp in Kaza-regio.
Dag 1 - Ontbijt en naar Chundukwa River Lodge waar onze camp in de Simalaha Community Conservancy ligt. De transfer duurt ca. 2,5 uur. Kennismaking met de paarden en een eerste rit op de vlakten.
DAg 2 & 3 - Ochtend- en middagtochten in de Simalaha Conservancy. Maaltijden worden gepland afhankelijk van de flow en energie van de ruiters/amazones. Bush picknicks en sundowners.
Dag 4 - Vertrek naar Livingstone Airport of andere bestemming.


De paarden
De stal heeft een verscheidenheid aan paarden, in verschillende maten, geselecteerd op hun uithoudingsvermogen en draagkracht, karakter en temperament. Er zijn Boerperden, quarter horses, Basotho en kruisingen. Het team schoolt de paarden zelf en ze worden liefdevol verzorgd. De paarden kennen het landschap goed.

Harnachement
De zadels zijn Western, Engels, Australian Stock en Trail.

Het rijden
U rijdt circa 20-30 km per dag ofwel 4 tot 7 uur per dag.

Uw hosts en gids Doug Evans & Gail Kleinschmidt
Doug uw gids zat al op het paard met zijn 2e jaar. Inmiddels fokt en traint hij paarden en is  behalve u uw paardrijdsafarigids tevens trainer van Zambia's nationale polo team. Hij heeft twee passies in zijn leven: bush & paarden en kan dat hier combineren. Hij heeft gewerkt in conservation en ecotoerisme met patrols in wildlifegebieden. Hij is kalm en vol respect met de paarden en zij vertrouwen hem dan ook. Daarnaast begrijpt Doug de lokale bevolking goed. Hij spreekt hun taal, kent hun tradities en legt gasten graag uit wat de tribe cultuur inhoudt om u de volledige Afrikaanse belevenis te geven. Hij is ervan overtuigd dat wildlife alleen kan voortbestaan met wildlife conservation dat de lokale gemeenschappen ook vooruit helpt.


Accommodatie
Camp is gesitueerd aan de rand van een vlakte dat kilometers uitstrekt alvorens bij de Zambezi-rivier uit te komen. Op 50 meter afstand van het deckterras is een waterhole waar de wildebeest late middag komt drinken. De safaritenten staan op verhoogde houten vlonders met uitzicht op de vlakte en hebben elk een eigen en-suite badkamer met heet water (wood-fired water heater). Er zijn vier tenten voor acht personen. De bedden hebben goede kwaliteitsmatrassen, bedlinnen en handdoeken. Water en elektriciteit wordt met zonne-energie opgewekt en is daarmee ecovriendelijk. USB poort laders zijn beschikbaar in de camp lounge en dinergedeelte. Er is een verhoogde lounge en eetgedeelte met een 270° zicht rondom over de vlakten.

  • De splash pool heeft geen chemicaliën, het water wordt rechtstreeks uit de Kasaya Rivier gepompt en gefilterd. Van de pool gaat het water weer verder naar een waterhole voor wildlife om van te drinken. Gasten wordt dan ook gevraagd zonder zonnebrandcreme te zwemmen - omdat de dieren dit water later drinken. Handdoeken worden verstrekt.

Chundukwe River Lodge
Daarnaast is het mogelijk bij Chundukwe River Lodge te verblijven, van dezelfde eigenaren. Prachtige chalets uitkijkend over de Zambezi-rivier met nijlpaarden en krokodillen. Relax, rijd paard, vogelspotten, een cruise op de Zambezi, een uitstapje naar de Victoria-watervallen (36 km van de lodge) n safaris. Een klein paradijsje dat al 50 jaar in handen is van uw hosts. Ontmoet ook de lokale bevolking van het dorp. Chundukwe River Lodge heeft een zwembad.

Star Bed Experience
Daarnaast is het mogelijk een sterrennacht in Simalaha Wildlife Conservancy te beleven. Afgelegen, geen wifi, off-grid, maar veilig en comfortabel. Het bed is omgeven door een net. Omhoog kijkend ziet u de Melkweg en het Zuiderkruis (immers u bent op het zuidelijk halfrond van de aarde).

Culinair
De bushkeuken is in een container ingebouwd en fabriceert de heerlijkste gerechten!  Dieetwensen worden tevoren doorgegeven. Er zijn op de Simahal conservancy weinig wegen, waardoor het gebruik is om goederen en ook etenswaar per ossenkar te vervoeren, uw host doet dat ook. Picknicks in de bush en sundowners geserveerd worden met deze ossenkarren aangevoerd. De ossen hebben namen en heten Romulus and Remus.


Ligging
Als onderdeel van de Kavango Zambezi Transfrontier Conservation Area (Kaza TFCA) ligt het zij zowel Angola, Botswana, Namibia, Zambia, en Zimbabwe. Een beschermd gebied met game reserves, bossen, gemeenschappelijk land en conservation & tourism concession gebieden. Grenzend aan de Zambezi-rivier.

Wildlife
Wildebeest, zebra, red lechwe, puku, hartebeest, impala, waterbuck, giraffe, buffel, eland en sabel zijn alle hergeïntroduceerd in het gebied daar waar het vroeger ervan krioelde.

Vliegen op Livingstone via Lusaka of Kasane
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij geven altijd uw vlieginformatie door aan uw hosts zodat zij uw pick-up & transfers daarop kunnen afstemmen.

Pick-up & transfers
U wordt door een team member opgewacht op de luchthaven van Kasane of Livingstone en per auto naar Chunduwke River Lodge/Simahala gereden. Indien u na afloop van uw paardrijdsafari door wilt reizen naar Botswana is het mogelijk u naar de Kazungula grens te brengen. Wie liever met een helicopter wordt opgehaald, dat kan, vraag ons om een offerte.

1. Livingstone Airport naar Chundukwa River Lodge (Road Transfer, ca. 25 min)

2. Chundukwa River Lodge naar Mambova Harbour (Road Transfer, ca. 40 min)

3. Mambova Harbour naar Simalaha Community Conservancy (River Transfer, ca. 1,5 uur)

4. Riverside naar Camp (te paard, ca. 20 min)

Victoria Falls Zambia


 


Weer en klimaat
Zambia heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen tijdens de zomermaanden rond de 20 tot 25 graden en tijdens de wintermaanden rond de 25 tot 30 graden. In de valleien is het gemiddeld 10 graden warmer.

Beste reistijd
Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Zambia te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen met kans op tropische stormen. Bovendien zijn vrijwel alle natuur- en wildparken gesloten tijdens het regenseizoen.

Taal
Bemba, Kaonde, Lozi, Lunda, Luvale, Nyanja, en Tonga zijn de officiële talen in Zambia. Daarnaast worden er ruim 70 andere talen gesproken waaronder het Engels.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Zambia.
Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen, persoonlijk bij de ambassade van Zambia in Brussel of voor circa 35 euro aan de grens van Zambia (90 dagen geldig).

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Zambia | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Zambia | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Zambia is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er is malaria in Zambia. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, de GGD en/of uw vaccinatieburo.

Maatregelen van uw hosts
Alle medewerkers van Simalaha zijn gevaccineerd. Daarnaast wordt alles uitgebreid gereinigd.


Prijzen per persoon 2023
Horse Safari Only 3 nachten € 1.270 (2-pers) / € 1.835 (single)
Horse Safari & Victoria Falls 5 nachten laagseizoen € 2.215 (2 pers) / € 3.015 (single)
Horse Safari & Victoria Falls 7 nachten laagseizoen € 3.110 (2 pers) / € 4.222 (single)
Extra nacht bij Chundukwa vóór aankomst € 375
Transferskosten (retour)
Livingstone Airport (Zambia) naar Simalaha Horse Safaris € 280 p.p.
Chundukwa River Lodge (Livingstone, Zambia) naar Simalaha Horse Safari € 225
Victoria Falls Airport (Zimbabwe) naar Simalaha Horse Safaris € 345
Kasane Airport (Botswana) naar Simalaha Horse Safaris € 265

Data 2023

Hoogseizoen is van 1 juli tot 30 augustus
Laagseizoen is van 1 september tot 31 januari

Arrangement
o.b.v. verblijf in safaritenten (gedeeld tweepersoons) met en-suite badkamers, inclusief paardrijden (twee paarden per ruiter/amazone), alle maaltijden, thee/koffie, huiswijn, bier & frisdranken, transfers van/naar Livingstone & Simahala conservancy per auto en toeristenbelasting.
Exclusief vluchten, Victoria Falls park fees (US$ 50) dat naar de Simalaha gemeenschap gaat, hun wildlife, reis-/annuleringsverzekering en  fooien.

Chundukwe River Lodge deals gedurende 2022
Vier nachten voor de prijs van drie nachten

  • Pick-up & transfers van/naar Harry Mwaanga Nkumbula International Airport (Livingstone)
  • Dag 1 - Zambezi sunset cruise met wildlife met sundowner drinks en snacks
  • Dag 2 - Victoria Falls Day Trip in privé auto hele dag tot beschikking; Victoria Falls, historisch Livingstone Museum & stadje met kleurrijke markten en mensen. Zwem in Devil’s Pool.
    Dag 3 - Additioneel een in-house activiteit
  • Dag 4 - Vrije dag
  • Alle maaltijden bij Chundukwa River Lodge, huiswijn/bier, fris, gratis Wifi, wasserij

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
   

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie