Latest Blogposts

Ride Zimbabwe - Hwange National Park, Victoria Falls, Zambezi

Land Zimbabwe Vliegen op Victoria Falls
Vakantie Paardrijdsafari Transfers Ja inclusief
Duur  7 nachten Rijden 5 a 6 uur per dag
Periode Gehele jaar geopend Niveau Sterk halfgevorderd
Paarden Percheron, Shire, Volbl. Accommodatie Iganyana & Tenten
Rijdstijl McClellan/Engels o.a. Max.gewicht  90  kg
Prijsindicatie € 3.647 Groep/Boeking  2 tot 8 pers

Ervaar de combinatie van de spanning van een Afrikaanse safari met het plezier van paardrijden, een schitterende manier om van de landschappen, de natuur en wildlife te genieten in een rustige, natuurlijk en niet-storende wijze. Antilope, giraffe, zebra, wildebeest, zelfs olifant en buffel leeft hier en zien de paarden eenvoudigweg als andere leefgenoten op vier benen met wie zijn hun omgeving delen, ze kijken nauwelijks op van de ruiters erop. 

Kom met je paard tot heel dichtbij een giraffe dat eet van de acacia bomen, draaf over een vlakte met gras terwijl warthogs mee rennen, of laat uw paard grazen vlakbij een kudde zebra. Kijk naar de sable die komt drinken bij het water. Allemaal magische momenten die in een reguliere game drive met ronkende  motoren lang niet zo indrukwekkend zijn. Bovendien kunnen we met de paarden overal dwars doorheen, off road, over paden, door bossen en struiken en rivierbeddingen. De paarden mogen overal staan en gaan. Los daarvan zijn de paarden fijn getuned op de signale van de andere dieren en u als ruiter zit hoog met als voordeel dat u verder wege kunt kijken over het Afrikaanse land.

Accommodatie
U verblijft in zowel mobile, ecologisch verantwoorde camps met safaritenten als in full-service lodges.

Hwange Explorers Safarai- 7 nachten
Dag 1 en dag 7 overnachting in Iganyana Private Tented Camp, de andere nachten Mobile Tented Camp
Dag 1
U wordt op Victoria Falls Airport opgewacht en naar Iganyana gereden (2,5 uur), high tea, indemnity formulier ondertekenen (vrijwaringsformulier), matchmaking paard/ruiter & kennismakings rit, terug naar camp, sundowners, douchen, diner & overnachting Iganyana Private Tented Camp
Dag 2
U wordt vroeg wakker gemaakt met thee/koffie rondom het kampvuur, ontbijt, de paarden zijn dan al ingeladen en naar main camp gebracht in Hwange National Park (30 min). Check-in & entreefees Tourism Office, dan opstijgen en in het park rijden. Onderweg een picknicklunch bij Caterpillar waterhole  of verder rijden naar Camp Dopi voor lunch bij Camp Baikiaea. Hier de typisch Kalahari zandvlakten met Teak en Acacia bossen. De waterholes trekken wildlife aan om te drinken dus genoeg te zien. In de middag Caterpillar gebied verkennen. Sundowners, hete douches en diner onder de sterren.
Dag 3
Vroeg op met thee/koffie en een licht ontbijt rondom het vuur. Opstijgen en de paarden de route laten kiezen. Stap, draf galop, een sprongetje wie dat wil, wildlife tracking, spotten, terug naar camp voor brunch, siesta, de paarden laten rusten en dan afternoon tea met nog een rit of een bush walk. Sundowners, hete douches, diner onder de sterren of canvas als het regent.
Dag 4
Vroeg op (om 6:30 uur en in december zelfs 4:30 uur) vanwege de hitte. Opstijgen en erop uit, geen vaste route. Lunch in camp en de middag een safari walk of drive. Er zijn een paar waterholes die de moeite waard zijn en goede fotografiekansen bieden. Wie wil kan ook een vroege ochtend bush walk doen en dan juist in de middag rijden. Koude drankjes rondom het vuur en een hartig diner in camp.,
Dag 5
Vandaag van Camp Baikiaea een hele dag rijden naar Kennedy Camp. Dit is 30 tot 50 km door teak en acaciabossen, langs waterholes (al dan niet droog) met een picknicklunch onderweg. Late middag aankomst bij Camp Vachellia, sundowners, hete douches en een heerlijk diner.
Dag 6
Vandaag brengen we door in het gebied Kennedy 2 van het park met prachtige Acacia groeven. Camp is langs de Kennedy Vlei een gebied met veel wildlife. Naar keuze een bush walk, game drive in de ochtend, afhankelijk van wildlifeactiviteit. Tevens de mogelijkheid om naar Ngweshla gebied te gaan, niet ver van Vachellia met veel wildlife.
Dag 7
Vroeg op en genieten van zonsopgang in de Afrikaanse bush rondom het vuur. Een licht ontbijt en dan opstijgen. We rijden 10 a 20 km afhankelijk van het jaargetijde en wildlife activiteit tot een plek waar de horse truck ons opwacht. Hier eindigt de rit, de paarden worden ingeladen en we rijden het park uit terug naar Igqanyana voor onze laatste overnachting. Sundowners met verhalen van de week.
Dag 8 Ontbijt, afscheid & vertrek, transfer terug naar de luchthaven of ... hier gaat het Horse & Hippo Safari door
Na een heerlijk ontbijt een chartervlucht naar Mana Pools National Park waar u uw gids ontmoet die met koude drankjes  op u wacht. Een halfuursrit door Jesse Bush En Mopane bossen en dan inchecken bij Nyamepi Office van National Park. terug naar de safarijeep en door de Mana Pools bossen naar Camp Zambezi op tijd voor lunch. Inmiddels zien we al olifant, kudu, zebra, impala en veel vogels. Een mobile tentenkamp is al door het backup team opgezet met walk-in muggenproof tenten met en-suite chemische toiletten, externe long drop toiletten, hete douches en een dinergebied waar een heerlijke lunch wordt geserveerd voor de middag bush walk. Terug naar camp voor sundowners, een douche (heet of koud naar wens) en een heerlijk diner. Fijne bedden voor de overnachting in Camp Zambezi.
Dag 9
Vroeg op, een kattenwasje met de bassins met heet water die voor de tent worden neergezet. Geniet van de zonsopgang en een licht ontbijt met verse thee/koffie. Na het ontbijt richting rivier of per auto een eind en dan een bush walk in het national park. Of u nu kiest voor water of land, halve of hele dag, het zal ongelooflijk zijn. De gids draagt een wapen bij zich en een eerstehulpkit, een lunchpakket en extra water. Terug naar camp voor een heerlijke maaltijd, hete douche en koude drankjes. Overnachting Camp Zambezi.
Dag 10
Nog een dag zoals gisteren met naar keuze wat u wilt doen.
Dag 11
Afhankelijk van de vertrektijden nog een bush walk voor het ontbijt of uitslapen. Dan een korte game drive en een rit naar de airstrip voor de chartervlucht terug naar Victoria Falls waar u wordt opgewacht en per auto naar Bayete Guest Lodge gereden voor uw overnachting. Het is een familielodge gelegen in  een weelderig tropische tuin in het hart van de Victoria Falls residential gebied, 3km van Victoria Falls Town en 22km van Victoria Falls International Airport. Bayete Guest Lodge is rustig en ver van de  drukte van de stad. Gratis wifi in alle kamers en ruimten. Hier kunt u de Rainforest bezoeken of een helicoptervlucht nemen over de Victoria Falls of een sunset cruise.
BAYETE GUEST LODGE (Victoriawatervallen, Zimbabwe) - foto's, reviews en prijsvergelijking - Tripadvisor
Dag 12
Ontbijt en rustig aan afhankelijk van uw vluchten. Transfer terug van Bayete naar de luchthaven.


De paarden 
Speciaal geselecteerd voor het werk dat ze doen, met vaardigheden en temperament dat erbij past. Uw hosts koesteren al hun 26 paarden, zijn dan ook een deel van de familie. Ze trainen ze zelf en reageren super, zijn vriendelijk, braaf, liefdevol en blij. Het merendeel is ruin en met enkele merries wordt gevokt. De grooms zijn getrained in natural horsemanship zodat ze goed contact met de paarden onderhouden.
De rassen zijn Shire kruising, TB kruising, Percheron en Boerperds. Er zijn nog altijd vijf "rescue horses, de Lalapanzi Five" uit de tijd dat Zimbabwe het moeilijk had en de paarden achter gelaten werden.  (Kijk ook naar onze Mozambique paardrijdvakantie waarbij de eigenaren 104 paarden van Zimbabwe meenamen naar Mozambique om ze te redden). Deze paarden hebben zichzelf een tijdlang moeten redden.

Het harnachement is uitstekend, er wordt gereden in Engelse GP zadels en er zijn ook een aantal Australian stock saddles en handgemaakte South African Mclennan zadels, speciaal voor lange dagen in het zadel. De bitten zijn eenvoudig trens.

Accommodatie
Ïnanyana Private Tented Camp & Mobile Tented Camp

Veiligheid
Er zijn geen hekken of andere barrieres waardoor wildlife dwars door camp kan komen.  U krijgt van de professionele gidsen een veiligheidsbriefing.

Uw hosts/de gidsen
James Varden is een van Zimbabwe’s top professionele gidsen en paardrijdsafari-operators. Gestart als safari gids in Hwange National Park, ging hij naar Mana Pools National Park om daar met Natureways Canoe and Walking Safaris te werken, een samenwerking die nog altijd bestaat. Inmiddels runt hij samen met zijn vrouw Janine de paardrijdsafaris in de gebieden Mana Pools, Hwange, Matusadona en Lower Zambezi. Zij weet vooral veel van vogels, flora en wildlife fotografie. Opgegroeid in Australië, werkend als een jillaroo op schapenboerderijen en een cattle-station in Victoria, gevolgd door een periode bij Werribee Open Range Zoo in Melbourne als hoeder van de Afrikaanse diersoorten.
Ze besloten samen hun droom waar te maken en vertrokken naar Zimbabwe. Janine zorgt voor en traint de paarden. Daarnaast ligt haar interesse bij behoud van de natuur en landelijke gemeenschappen in Zimbabwe, die ook horen tot hun staff. Zeer goed geschoolde Zimbabwaanse gidsen nemen u mee en delen onderweg hun kennis.

Ligging
Gelegen in Umguzu, net buiten Bulawayo in Matabeleland in centraal Zimbabwe en nabij Hwange National Park, Cawston Wildlife Estate en Matobo National Park.

Vliegen op Victoria Falls en/of Bulawayo
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij geven uw vluchtinfo altijd door aan uw hosts zodat zij weten wanneer u te verwelkomen, daarbij rekening houdend met eventuele vertragingen of vervroegingen.

Pick-up & Transfers
U wordt op de luchthaven opgehaald en naar de lodge gereden.

Culinair
Heerlijke home-cooked maaltijden in de bush met mooie avonden rondom het kampvuur waar de verhalen van de dag gedeeld worden.


Weer en klimaat
Zimbabwe heeft een gematigd klimaat. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 25 tot 35 graden en tijdens de zomermaanden rond de 20 tot 25 graden.

Beste reistijd
Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Zimbabwe te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen het aangenaamst en vermijdt u bovendien het regenseizoen.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Zimbabwe.
Een visum is verplicht. Deze kunt u aanschaffen aan de Zimbabwaanse grens (3 maanden geldig).

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Zimbabwe | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Zimbabwe | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gezondheid
Voor een bezoek aan Zimbabwe is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u contact op te nemen met een vaccinatieburo, de GGD of uw huisarts. KLM Health Services op Schiphol Oost is erg goed en heeft bovendien een klein winkeltje met handige spullen voor verblijf in Afrika.

Prijzen.2022
Per persoon
1 jan-
30 juni
1 juli-
5 jan 2023
Per nacht € 521 € 667
7 nachten € 3.647 4.669
11 nachten € 6.912 € 7.565

Eenpersoonstoeslag € 260 resp. € 333 afhankelijk van beschikbaarheid en kan vervallen indien bijvoorbeeld een groepboeking met één single of wanneer men bereid is een tent en/of kamer te delen.

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) accommodatie in Bayete lodge Victoria Falls en mobile safaritent in Hwange, Iganyana Lodge, Zambezi en Mana Pools, inclusief paardrijden, Engels-sprekende gidsen, game rives, canoën, pick-up & transfers van Victoria Falls Airport naar Hwange, Iganyana, air charter van Hwange naar Mana Pools en van Mana Pools naar Victoria Falls, retour transfer per auto van VFG naar Bayete Lodge VF op dag 11 en 12, frisdranken en water, alcoholische dranken waaronder bier, Zuid-Afrikaanse wijnen, whiskey, gin & tonics, wodka en soda.
Noot: Bayete Guest Lodge is o.b.v. Bed & Breakfast.
Exclusief internationale vluchten, reis-/annuleringsverzekering, eventuele testen en fooien.

Data 2022
21-28 mei, 18-25 juni, 2-9 juli, 14-21 juli, 15-22 september, 4-11 oktober, 5-12 november, 16-26 november, 3-10 december, 17-24 december


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie