Latest Blogposts

Wild Coast Zuid Afrika - onwaarschijnlijk mooie kust, grote golven, rotsen

Land Zuid-Afrika Vliegen op Jo'burg-OosLonden
Vakantie Kust Trektochten Transfers Ja
Duur 4-7 nachten Rijden 2-5 uur per dag
Periode Gehele jaar open Niveau Halfgevorderd
Paarden maart-eind november Accommodatie Beachhotels/guesth
Rijdstijl Engels & Trail Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 1.024-€ 2.417 Groep/Boeking 2-8 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Fenomenale stranden langs de oostkust (Indische Oceaan) van Zuid-Afrika met heuvels gelardeerd met Xhosa-huisjes, cliffs, rotsen, grotten, lagunes, riviermonden, enorm krachtige golven, savanne, ravijnen & watervallen - echt een parel, haast onontdekt, u komt bovendien met de paarden waar u anders met geen mogelijkheid komt.
Een heel ander deel van Zuid-Afrika, een verborgen parel. Walvissen, dolfijnen en scheepswrakken. Deze tochten bieden vele hoogtepunten; waaronder het kilometerslang rijden over verlaten zandstranden met de branding van de Wild Coast. Hier geen drukte met toeristen. Behalve over het strand, rijdt u ook over de glooiende groene heuvels waar u landelijke Afrikaanse dorpen tegenkomt en men leeft zoals men al eeuwen doet. Optioneel is op de rustdag naar een nabijgelegen privé wildreservaat gereden worden voor een jeepdrive op een private reserve Inkwenkwezi met witte leeuwen, zebra, giraffes, neushoorns, impala, nyali.

Wild Coast Horse Trail Klik voor programma van dag tot dag
The Wild Coast Horse Trail biedt het ongeëvenaarde strandritten. Dit is een reis langs de kust met verblijf in verschillende accommodaties onderweg. Ontdek de ruige en ongerepte natuurlijke schoonheid van de Wild Coast. Verken rotsachtige landtongen, glooiende heuvels en uitgestrekte tracks op prachtige gouden stranden. Uw verblijf begint bij het eenvoudige maar knusse Kei Mouth Guesthouse en uw paardrijdavontuur begint bij het vijf minuten verderop gelegen Sunray Farm, bovenop een heuvel tegenover de golfbaan met uitzicht over de baai, hier staan de paarden. Bij vertrek mogen we langs de rand van de Er zijn twee programma's: de Kei River Mouth en de Wild Coast Horse Trail. De eerste is een semi-trektocht, de tweede een volledige trektocht en ook wat zwaarder om te rijden (meer uren in het zadel).

Kei Rivier Trail
Dag één maakt u een kennismakingsrit van een paar uur naar Morgan Bay, een schitterende baai met krachtige golven, een riviermonding en uitzicht op de cliffs die u later in de week beklimt. Dag twee rijdt u de andere kant op door het pittoreske dorp dat slechts 600 inwoners kent en verder door een strook regenwoud naar het strand. Dag drie rijdt u eerst langs het strand met vele rotsen, eeuwen geleden ontstaan door opborrelde lava, daarna rijdt u het binnenland in naar een door groen omgeven verborgen waterval, waar u geniet van een picknick-lunch en kunt zwemmen in de poel van de waterval. De plek is het bewijs dat je met paarden op plekken komt waar je anders niet komt. Galoppeer over de gladde zandstranden en speel met de paarden in de oceaan. De golven zijn hier ongelooflijk. Drie dagen trekt u langs de afwisselende kust naar Wavecrest Beach Hotel & Spa, gelegen aan een grote riviermonding. Een echte rengalop waarna u afstapt en de paarden zelfstandig de riviermonding overzwemmen naar hun paddock met voer.

Hier kunt u bovendien kanoën en genieten van een heerlijke massage. Op de terugweg een lunchstop bij Trennery's, een hotel dat in de Wild Coast Trail gebruikt wordt om te overnachten. De laatste nacht van de Kei River Mouth Trail is terug bij Kei River Guest Lodge, waar een barbecue de afsluiter vormt. Een van de hoogtepunten van de week vormt bovendien de oversteek die u met de paarden maakt door het de paarden op de pont over de Kei-rivier te gaan.

Het rijden/de paarden
U dient alle gangen goed te beheersen. De zoon van uw gastvrouw is een nationale endurance ruiter. De paarden zijn daarom gewend aan vele kilometers, alhoewel er tijdens de tochten veel gestapt wordt en u daardoor echt kunt genieten van de omgeving. Af en toe draf en volop mogelijkheden om galopperen. Dat zijn normale galoppades, alleen aan het einde bij Wavecrest is er een echte rengalop (voor wie dat wil). Er zijn paarden geschikt voor zowel ervaren als beginnende ruiters en tevens een paar grotere paarden voor de zwaardere ruiters/amazones (mix Arabier met Percheron). Kinderen zijn welkom op de tochten. Tevens de enige plek ter wereld waar u met toestemming zowel over een golfbaan mag galopperen (naast de stal) als over een airstrip (bij Wavecrest).

Harnachement
De zadels zijn overwegend trailzadels zonder wrong en hebben schapenvachtjes. De paarden worden met bit gereden maar onderweg aan een losse teugel gereden. Alleen bij het draven en galopperen iets aangenomen. Er wordt voor u gezadeld en afgezadeld.

  

Accommodatie
Tijdens de tochten verblijft u in zowel een eenvoudige guesthouse met een warme huiselijke sfeer alsook in verschillende prachtige kusthotels en pensions. De accommodatie is comfortabel en de uitzichten fantastisch. Trennery's Hotel, favoriet bij veel Zuid-Afrikaners, Mazeppa Bay Hotel met rieten dak, palmbomen en strand, Kob Inn - op de rotsen met uitzicht op zee, hier verblijft u twee nachten, Waverest Hotel, schitterend gelegen aan de riviermond en schattige rondavels om in te verblijven. Tenslotte Kei Mouth Guesthouse, waar u de eerste en de laatste nacht verblijft, is een "home away from home" waar u zich part of the family voelt, eenvoudig maar een fijne plek.
1 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 1 nacht Trennerys of Seagulls Hotel, 1 nacht Mazeppa Bay Hotel,
2 nachten Kob Inn Hotel, 1 nacht Wavecrest Hotel, 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge

Morgan Bay Hotel
Voor wie van iets meer luxe houdt, het is tevens mogelijk in plaats van in het toch eenvoudige B&B Kei Mouth Guest Lodge te verblijven in het Morgan Bay Hotel. Dit ligt op circa 15 minuten afstand (u wordt gebracht en gehaald) maar wel aan de kust met een fabuleus uitzicht over deze prachtige kust en uitermate smaakvol ingericht, een zwembad, massages, een winkeltje en meer. Een andere mogelijkheid is hier vóór en/of na uw trail ride nog even te verblijven en helemaal tot rust te komen.

Quolora Trail 7 nachten/8 dagen

Wild Coast Horse Trail - 7 nachten/8 dagen 
Maandelijkse vaste data (volpension, excl. drankjes bij pubs, restaurants & hotels)
Alleen voor sterke halfgevorderden & gevorderden - hoog tempo en lange dagen
1 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 1 nacht Trennerys, 1 nacht Mazeppa, 2 nachtens Kob Inn, 1 nacht Wavecrest, 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge

Kei River Horse Trail - 7 nachten/8 dagen
Vrijwel wekelijks (volpension, excl. drankjes bij pubs & restaurants)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd - heel flexibel programma!
4 nachten  Kei Mouth Guest Lodge, 2 nachten Wavecrest, 1 nacht  Kei Mouth Guest Lodge

Trennerys Wavecrest Beach Trail - 7 nachten/8 dagen 
Vrijwel wekelijks (volpension, excl. drankjes bij pubs & restaurants)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd
2 nachten  Kei Mouth Guest Lodge, 2 nachten Trennerys, 2 nachten Wavecrest, 1 nacht  Kei Mouth Guest Lodge

Mini Beach Trail bij Kei Mouth  - 4 nachten/5 dagen 
Vrijwel wekelijks (volpension, excl. drankjes bij pubs & restaurants)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd
1 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 2 nachten Trennerys of Wavecrest, 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge

Beach Riding Special bij Kei Mouth - 2 nachten/3 dagen 
Vrijwel wekelijks beschikbaar (diner, accommodatie, licht ontbijt, extra's ter plaatse)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd
2 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 2 diners, 2 ontbijt, 1 middagrit, 1 volle dagtocht (Yellowwoods of de Waterval of Pub lunch ride, lunch eigen rekening), 1 ochtendrit bij Morgan Bay Cliff Top Beach Ride

Working Riding Holidays of Nomads
Even ontsnappen aan je leven in Nederland? Verblijf bij Kei Mouth Guest Lodge waar je deelneemt aan de dagelijkse verzorging, beweging en training van de paarden alsook assisteren van de gids en de gasten bij de strandtochten. Live like a local op een van de mooiste plekken in de wereld. Rijd geweldige trailpaarden. Maak vrienden voor het leven.
Working Riding Holidays zijn niet mogelijk van medio december tot medio januari.

Ligging
Gelegen aan de Great Kei Rivier nabij de Old Transkei aan de Oostkust van Zuid-Afrika. De Transkei is een veilig gebied, niet in de laatste plaats omdat de oude chiefs van vroeger nog steeds het land bezitten en ook altijd het land in bezit hebben gehouden. Het is nog niet ontdekt door het toerisme, waardoor het land en het strand nog puur en onbedorven zijn, iets wat steeds moeilijker in de wereld te vinden valt. U rijdt hier langs boerderijen waar u anders niet komt en zelfs met toestemming over erven van lokale boeren. Zwarte varkens, loslopende koeien, kippen.
easterncape-map

Vliegen op Johannesburg & East London luchthaven (uurtje) waar u wordt opgewacht.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Idealiter neemt u bij aankomst Johannesburg een luchthavenhotel voor een nacht om de volgende ochtend door te vliegen naar Oos-London. Op de terugweg kunt u naar keuze meteen door naar uw nachtvlucht naar Amsterdam of eveneens weer een airporthotel. Vraag ons, wij kennen verschillende goede en uitermate goed geprijsde luchthavenhotels op nog geen vijf minuten van de luchthaven met gratis shuttle service.

Pick-up & Transfers
U wordt op de luchthaven van East London opgewacht door Craig en naar Kei Mouth gereden (duur ca. 1,5 uur). De transfers zijn exclusief en worden ter plaatse afgerekend, zie prijslijst.


Culinair
U rijdt langs de kust, dus oesters, garnalen, calamari en verse visbuffetten met cocktails alom. Bij Kei Mouth Guesthouse eerlijke home cooking waarbij u nooit tekort komt! Echter is men - ook onderweg  bij de hotels tijdens de trail ride, niet gewoon aan hele speciale dieetwensen te voldoen. Tot op zekere hoogte wordt gecaterd voor vegetariërs en gluten intoleranties of voor zeefruit, maar vanwege de afgeloegen liggingen kan met niet altijd aan bijvoorbeeld havermelk i.p.v. gewone melk komen. Ook kan een gast niet halverwege de tocht ineens besluiten vegetarisch te eten. Wij geven dieetwensen tevoren door. Zij proberen zoveel mogelijk te faciliteren binnen de mogelijkheden die er zijn, maar wees gerust, u zult heerlijk eten.

Andere activiteiten
Het is tevens mogelijk bij de hotels ook rivierboottochten te boeken, of de zee op te gaan om walvissen en dolfijnen te spotten. Het is eveneens mogelijk om op een vrije dag per auto naar een jeepsafarireserve gebracht te worden om witte leeuwen te zien.

Klimaat/weer
Een mild klimaat maar heet in de zomer (onze winter). In de zomer kan het ook regenen, maar het duurt nooit lang voordat de zon weer verschijnt en het is dan nog steeds warm. In de avonden kan het wel koel wordenIn Afrika zeggen ze dat alle jaargetijden hun eigen charme hebben. In de lente ziet u jonge dieren, in de zomer is het weelderig groen met bloemen, in de herfst vallen net als hier de bladeren en ziet u door de struiken heen het wild en in de winter als er een regenbui valt, anders dan bij ons schijnt in minder dan een uur later de zon alweer. Aan de Wild Coast is het nooit zo heet als landinwaarts, omdat de zeebries de lucht verkoelt. Doorgaans is het tussen de 26 en 29 graden Celcius.
Het is hier het hele jaar door goed paardrijden (programma's zijn in de zomer van oktober t/m maart). 's-Zomers kan het heet zijn en soms regenen, hier regent het juist niet in de winter derhalve. In de herfst en winter (april t/m september) is er overdag een droge warmte met koele nachten.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u een geboorteakte te overleggen.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Zuid-Afrika | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Zuid-Afrika | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zuid-Afrika verplicht als u in de zeven dagen voordat u Zuid-Afrika bezoekt in een land met gele koorts bent geweest. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor uitgebreid vaccinatie advies verwijzen wij naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo. In Zuid-Afrika (m.u.v. Bhisho, Bloemfontein, Kaapstad, Oost-Londen, Johannesburg, Kimberley, Port Elizabeth en Pretoria) komt malaria voor. In het Waterberg-gebied waar deze prachtige private reserve is gelegen is het malariavrij.

Tijdverschil
Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later.
Zuid-Afrika kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Wat mee te nemen (klik op de link)
Twee rijbroeken, korte laarsjes, korte chaps, cap, shorts, wandelschoenen, sjaal, pet, heuptas, slippers, shirts met lange mouwen, t-shirts & tops, lange broek/jeans, jumper of fleece voor de avonden, regenjas/poncho, zonnebrandcreme factor 50, badpak/bikini/zwembroek, handdoek voor het zwemmen, zaklantaarn, fototoestel, verrekijker, Z.A.-adaptor, leesvoer, cash voor drankjes in de lokale pubs, spa-behandelingen, cash voor fooien, een creditcard voor noodgevallen. Aspirine, thermometer, mondkapjes, handgel.

Prijzen 2024 2023
Wild Coast Horse Trail (hoog) € 2.708 € 2.525
Eenpersoonstoeslag
Quolora Trail € 2.308 € 1.957
Kei River Mini Trail € 1.083 € 1.021
Morgan Bay Hotel (op aanvraag)
Extra nacht Kei Mouth Lodge € 75 € 65

DATA 2023 & 2024
Wild Coast Adventure Trail Ride 2023 en 2024

28 okt-4 nov, 11-19 nov, 25 nov-2 dec,
10-17 feb, 24 feb-2 mrt, 6-13 apr, 1-8 juni, 22-29 juni, 20-27 juli, 17-24 aug, 14-21 sep, 12-19 okt, 9-16 nov, 30 nov-7 dec
Kei River Mini Trail 2023 en 2024
20-24 nov, 11-15 mrt, 8-12 juli
Qolora Trail 2023 en 2024
8-15 dec, 20-27 jan, 23-30 mrt, 1-8 mei, 11-18 mei9-16 nov

Working Holiday op aanvraag
Extra nacht bij Guesthouse € 68 met diner, bed & breakfast bij Kei Mouth Guest Lodge
Met ochtendrit of middagrit, diner, bed & breakfast bij Kei Mouth Guest Lodge € 190
Transfer enkele reis€ 73 enkele reis (Z.A. Rand 1.200)/Retour € 146 (Z.A. Rand 2.400).
Deze transfers wordt ter plaatse cash afgerekend met Craig. Er zijn pinautomaten zowel op Johannesburg International Airport als op East-Londen Airport (deze is het rustigst en Craig wacht).

Arrangementen
o.b.v. volpension (ontbijt continental of English)/lunch in pubs, picknicks of hotels)/diners 3 of 4 gangen), incl. paardrijden, Engels-sprekende gids en entreegelden. Excl. vluchten, rekeningen van de bar, supplement extra paard indien u meer dan 95kg weegt, reis/-annuleringsverzekering, eigen uitgaven fees voor de pont en fooien. Eenpersoonstoeslag ad 50% wordt niet in rekening gebracht indien u bereid bent een kamer te delen, ook als er niemand is om mee te delen. Working holiday verblijf is inclusief maaltijden, accommodatie en paardrijden.
O.b.v. gedeelde accommodatie 28 nachten (minimum verblijf 4 weken)
O.b.v. eenpersoonskamer met eigen badkamer 28 nachten 50% toeslag

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen
Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Smartpay van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |

Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg