Latest Blogposts

Dartmoor National Park - Rijd over de heuvels en heide bij Devon

Land Engeland, Dartmoor Vliegen op Londen of Bristol
Vakantie Derby of Centre Based Transfers Nee, huurauto
Duur 3 nachten/4 dagen Rijden 4-7 uur per dag
Periode hele jaar +Derby speciaal Niveau Gevorderd & fit
Paarden Kwaliteitspaarden Accommodatie Engelse cottage
Rijdstijl Engels Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 3.347 Groep/Boeking 2-10 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Zowel trail rides, als de Derby als centre based in Dartmoor National Park rijden.
Rijd in het nog ruige Dartmoor met heuvels en heide, wilde ponies, buizerds en vee.
Luxe verblijf in Engelse cottage of kasteel en tijdens de 3-daagse Derby in Yurts. Fantastische fitte paarden - geen manegepaarden - die je echt moet kunnen rijden en echt alleen voor gevorderde ruiters. ‘If you climb in the saddle, be ready for the ride!’ 

Special: Dartmoor weekend met driedaagse Derby (1x per jaar)
Een weekend paardrijden in Dartmoor National Park, een heidegebied in het midden van Devon, Engeland met een oppervlakte van 954 vierkante kilometer. Er zijn granieten heuveltoppen en Dartmoor staat natuurlijk bekend om de Dartmoor pony.

Het weekend is opgesteld om als groep te beleven, maar het is mogelijk om individueel in te schrijven. Indien u zelf al een groep bij elkaar heeft, kunt u uw eigen data kiezen.

Accommodatie
U verblijft in een prachtige afgelegen Engelse cottage, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. Tijdens de driedaagse Derby overnacht u in luxe yurts. Centre based in een 5*-kasteel.

Spa and Castle Arrangement
Verblijf in het 5-sterren Bovey Castle hotel met prachtige ruimten, chic moderne kamers, groot binnenzwembad en Elan Spa. Uitstekende kwaliteit paarden en avontuurlijk rijden in het Dartmoor National Park met volop snelle galoppades en onderweg wordt een heerlijke lunch voor u klaar gezet.
U rijdt niet in een groep maar privé met uw eigen gids/host die het tempo, energie en het programma op uw wensen kan afstemmen. Volledige concierge service is inbegrepen. U ontmoet de avond tevoren  uw host die de route en de paarden met u zal bespreken. U wordt dagelijks opgehaald van het kasteel en naar de paarden gebracht en weer terug. Pick-up & transfer vanaf luchthaven of treinstation is eveneens inclusief. Uw gids is ervaren en kan over de Dartmoors vertellen, over wildlife, geschiedenis en legenden. Er is een back-up auto met drankjes die bovendien uw lunch neerzet op een mooie plek.
U dineert in Smith’s, de frisse en relaxte brasserie van het hotel of geniet van een klassieke à la
carte in the Great Western Grill.

Centrebased verblijf in vijfsterren Bovey Castle
Geniet van een topkwaliteit rijdervaring in schitterende Engelse landschappen met voorwaartse paarden en een verblijf van drie nachten in vijfsterren Bovey Castle hotel. Een professionele gids die het gebied van Dartmoor op z'n duimpje kent neemt u mee over de vlakten, langs grote rotsen en stenen met sporren van vestigingen uit het bronzen tijdperk. Ook komt u onderweg vee en wildlife tegen. U krijgt onderweg heerlijke lunches geserveerd op een mooie plek. Na het rijden terug naar Bovey Castle alwaar een heerlijk zwembad en spa (of 18-hole golf course, tevens leuk voor niet ruiters die mee willen), "falconry", er is een brasserie en een restaurant. U kunt urenlang rijden of korter zo u wilt. U mag op een ervaren jachtpaard of indien u liever wilt een rustiger paard. Een gastvrij Brits welkom wacht. Het landgoed omvat 275 acres en heeft 60 individueel ingerichte kamers met mooie uitzichten, met soms in de verte paarden die grazen. Het dineren is excellent met gerechten als risotto van Brixham krab, Dartmoor beef, wellington of crispy Devonshire eend, hoisin, cashew en salade van watermeloen.
Of meer Mediterraaan, bistro-style menu in Smith’s, of op het terras uitkijkend over River Bovey.

Programma Spa & Castle
Dag 1
Aankomst Bovey Castle, inchecken vanaf 16:00 uur mogelijk. Neem een cream tea in de bibliotheek, een duik in het zwembad of maak een wandeling op het landgoed. Er zijn tevens e-bikes en er is falconry. Uw host zal u opzoeken voor een pre-dinner drink om het programma voor de komende dagen met u door te nemen en vertellen over de paarden die voor u uitgekozen zijn.  se once you
approach Dartmoor.
Dag 2
Na een heerlijk hartig ontbijt haalt uw host u op en rijdt u naar de paarden, daarbij rekening houdend met de weersverwachting omdat het weer sterk kan variëren in de moors. U wacht een geweldige dag met circa vijf uu rijden (met pauzes waaronder een heerlijke lunch) en u legt circa 15 mijl af. U doorkruist prachtig en afgelegen gebied, waarbij u soms klimt, soms rivieren doorwaadt of geniet van lange galoppades. Onderweg zult u de wilde en vrij rondlopende ponykuddes zien, oude staande stenen en meer. Het backup team zorgt voor drankjes of wat verder nodig is en zet een mooie picknick klaar op een mooie plek en is er eveneens aan het einde van de dag waar u wordt opgewacht met iets warms alvorens terug gereden te worden naar Bovey Castle, op tijd voor een behandeling in de Elan Spa.
Dineren in the Great Western Grill.
Dag 3
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar een ander startpunt gebracht. Vandaag rijdt u ook circa vijf uur over de moors. Onderweg ziet u buizerds en vee en heel soms andere mensen. Het backup team draagt bovendien zorg voor enkele mooie foto's van u te paard, als mooie herinnering. Lunch wordt onderweg geserveerd tenzij het weer anders bepaalt en mocht dat het geval zijn, dan wordt het bijvoorbeeld klaar gezet in een stal bij een boerderij. U wordt na afloop weer terug gebracht naar Castle Bovey. Vanavond heeft u een tafel in een favoriet nabijgelegen gastro-pub voor een mooie laatste avond.
Dag 4
Na een rustig ontbijt in het hotel kunt u uitchecken. Uw host zal zorgdragen dat u weer naar de luchthaven of station wordt gebracht. Het kan natuurlijk ook zijn dat u met eigen (huur)auto bent.
Overigens heeft Bovey Castle een helikopter landingspad.

Ligging
In het zuid-westelijke deel van Engeland.

Vliegen op: Londen of Bristol
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren uw vluchten pas te boeken, wanneer wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw aankomsttijd altijd door aan uw hosts.

Culinair
Geniet van heerlijke maaltijden bereid door een chef-kok of verrukkelijke picknicklunches onderweg.

 

Pick-up & Transfers
U kunt op de luchthaven worden opgewacht en naar bestemming gereden. Kosten € 85 retour.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.
Voor het het reizen naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit hebben Nederlandse paspoorthouders ook geen visum nodig. Tot en met 30 september 2021 is het mogelijk met een identiteitskaart (ID-kaart) naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Vanaf 1 oktober 2021 is het niet meer mogelijk met een identiteitskaart het Verenigd Koninkrijk te bezoeken, vanaf die datum is een geldig paspoort nodig om het land binnen te komen.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Verenigd Koninkrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Verenigd Koninkrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Prijzen
Derby:  volgt
Kasteel: € 3.346 per persoon o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer

Vliegen op: Londen of Bristol
Tevens is het mogelijk met de auto of trein te gaan.

Arrangement Bovey Castle
o.b.v. 3 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer, ontbijt/lunches/diners (ad waarde £60, alles daarboven is extra, waarvan één diner in een lokale historische Inn) met twee volle dagen rijden op de paarden, begeleiding van gids en back-up team aanwezig voor drankjes, klaarzetten lunchpicknicks,  maken van enkele foto's, transfers naar/van de paarden/het hotel en pick-up & transfers van/naar luchthaven of station.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen
Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Smartpay van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |

Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg