Latest Blogposts

Normandië - van Bayeux via Omaha Beach naar Mont Saint Michel

frankrijk
Land Frankrijk Vliegen op Parijs of eigen auto
Vakantie Trektocht Transfers Ja
Duur 7 nachten/8 dagen Rijden 6 dgn/4-6 uur p.dag
Periode 17-23 juli 2023 Niveau Halfgevord/Gevord
Paarden Mix Accommodatie Chateaux & B&B's
Rijdstijl Engels Max.gewicht 100 kg
Prijsindicatie € begin jan bekend Groep/Boeking 8-10 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Trektocht in Normandië van Bayeux via Omaha Beach helemaal naar Mont Saint Michel Bay met lange gallopades op mooie en historische stranden (D-Day/Geallieerden).
"Thanks to their day on the beach you can have your day on the beach" 

Normandië met middelleeuwse kloosters, chateaux (waar u in overnacht) en de indrukwekkende sporen van de Tweede Wereld Oorlog, maar ook de streek van de Selle Français paarden. Geniet van verse vis en schaaldieren vergezeld van Franse wijnen. Voel de zeebries en galoppeer weg in Frankrijk! La Vie est Belle!

De paarden
Een mix van paarden maakt dat er een paard voor iedereen is. De paarden zijn rustig en goed van karakter. Voor de match wordt gekeken naar uw niveau van rijden, hoogte en gewicht, maar ook uw voorkeur.

Accommodatie
In châteaux waar charme en comfort bijeenkomen.

Programma
Dag 1: Aankomst bij Chateau de Bellefontaine in Bayeux.
Briefing, diner en overnachting bij Chateau de Bellefontaine in Bayeux.
Dag 2: Bayeux – Creully
Ochtendrit van 2 uur in de heuvels van Normandië.
U komt te paard aan bij de oude stad Creully, waar u de middeleeuwse Chateau de Creully bezoekt en van waaruit de BBC gecodeerde nieuwsberichten verzond tijdens de strijd om Normandië in 1944. Bezoek aan de 13e eeuwse oude kerk St. Martin, lunch Creully.
Middagrit van 2 uur in het Normandische land eindigend in Bayeux. Diner en overnachting bij Chateau de Bellefontaine in Bayeux.
Dag 3: Bayeux – Arromanches
Vanmorgen een bezoek aan de kathedraal van Bayeux waar een befaamd tapijt uit de 11e eeuw te zien is. De kathedraal staat op de lijst van “Memory of the World” by UNESCO.
Middagtocht van 2 uur in het land met een spectaculaire aankomst door een panoramisch uitzicht op Arromanches en de bekende Mulberry poort – een gallopade op het strand als het getijde het toelaat.
Diner en overnachting bij hotel La Marine in Arromanches, met een mooi uitzicht op zee.
Dag 4: Arromanches – Omaha beach
Ochtendrit van 2,5 uur oop de cliff en door het land. Kijk naar beneden naar het strand waar op 6 juni 1944 de Amerikaanse troepen aan land kwamen een een gruwelijk gevecht voerden met vele doden te betreuren, maar niettemin het begin van de overwinning door de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog.
Lunch bij Port en Bessin. Middagrit van 2 uur langs de cliff en de omgeving van Omaha.
Bezoek aan de militaire begraafplaats of Overlord museum.
Transfer per auto naar Chateau de la Roque nabij Saint Lo. Diner en overnachting bij Chateau de la Roque.
Dag 5: Herbecrevon – Saint Lo
Ochtendrit van 2 uur langs de rivier de La Vire naar Haras de Saint Lo, het hart van de Selle Français. Bezoek aan de Haras (fokkerij). Middagrit van 2 uur langs de rivier en door het land naar Herbecrevon.
Transfer per auto naar Manoir du Brion in Mont Saint Michel Bay; Diner bij een typisch Normandisch restaurant.
Overnachting bij Manoir de Brion.
Dag 6: Mont Saint Michel
Circa 4 uur rijden in de baai van Mont Saint Michel Bay.
Gourmet diner. Overnachting bij Manoir de Brion.
Dag 7 : Ontbijt en vertrek
Er rest u nog tijd om zelf Mont St Michel te bezoeken
Uw host/gids behoudt zich het recht voor het programma te wijzingen indien paarden, ruiters, getijden, het weer of anderszins daartoe aanleiding geven.

of Dag 8 : optionele nog een dag in Mont Saint Michel

Ochtend
. Vroege ochtend deelnemen in het trainen van de paarden op het zandpad naast het verblijf.
. Ontbijt met koffie bij de stallen.
. Presentatie van thalassotherapy behandelingen op ledemaen en evt voetbad, massage, aromatherapie en phytotherapie
. Mogelijke deelname in paardenraces
Middag –Bezoek aan Saint  Michel Abbey op Mont Saint Michel.
Gourmet diner en overnachting in Manoir de Brion.

Uw host
Anne France Launey

Culinair
De verrukkelijke Franse keuken met heerlijkheden stijlvol opgemaakt en gepresenteerd.

Ligging
Westkust van Frankijk in Normandië

Vliegen op: Parijs of eigen vervoer
U kunt besluiten zelf uw vluchten te boeken of dat aan ons over te laten. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.

Pick Up & Transfers
U wordt indien u vliegt op de luchthaven van Parijs opgewacht en naar uw bestemming gereden. Indien u met eigen vervoer gaat, ontvangt u van ons een routebeschrijving. In beide gevallen geven wij aan uw hosts door hoe laat u arriveert zodat zij weten hoe laat zij u moeten  opwachten.

Weer & klimaat
Zeeklimaat, warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Frankrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen
Twee rijbroeken, korte laarzen en korte chaps (vanwege het afstappen en het paard aan de hand meenemen), riem, handschoenen, heuptas, smartphone & lader, powerbank, cap, riem, pet/hoed, sjaal/bandana, voldoende sokken, zwemgoed en zwemschoenen (voor in de rivieren/meren), fototoestel/GoPro, zonnebril met koord, zonnebrandcreme, lipbalsem, medicijnen, mondkapje, aspirine, wetties/wetwipes.

Prijs 2024
€ n.t.b. per persoon - prijs wordt begin 2024 bekend gemaakt. Circa € 3.000
Eenpersoonstoeslag circa € 750

Arrangement
Volpension (ontbijt/lunch/diner met wijn) in een gedeelde tweepersoonskamer (twin/double) in de chateaux onderweg, inclusief het paardrijden, gecertificeerde gids, back-up team en entreegelden. Excl. vluchten, transfers van luchthaven of treinstation, reis-/annuleringsverzekering, eenpersoonstoeslag, drankjes en fooien.

Data 2024
Deze paardrijdtrektocht is in principe slechts één keer per jaar, echter voor 2021 is er een tweede datum wanneer de eerste volgeboekt raakt.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg