Latest Blogposts

Umbrië - Paarden & Pasta, rijden over glooiende heuvels vanaf de berg

umbrie kaart
Land Italië, Umbrië Vliegen op Rome of Perugia
Vakantie Centre based tochten Transfers Ja of auto of trein
Duur 3 of 7 nacht/4 of 8 dgn Rijden 3-6 uur p.dag
Periode maart t/m oktober Niveau Half/Gevorderd
Paarden AngloArab, Maremma Accommodatie Appartementen
Rijdstijl Engels, Western, Trail Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 480 - € 1.692 Groep/Boeking Groep 2-9 ruiters
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

| Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | MediaFacebook | Gastenboek | Reisadvies |

Verblijf bij een Italiaanse paardenfamilie en rijd door de bossen en glooiende heuvels van het Italiaanse Umbrië bij Spoleto met oude Italiaanse dorpjes en langs kloosters.
Bijzonderheden: schitterend gelegen en warmhartige familie, ook kids programma's.

Een familie manege/pension/vakantiebedrijf geleid door de twee broers Agostino and Giancarlo Bevilacqua geholpen door hun echtgenoten Giuliana en Clara, kinderen en aangetrouwde familie.
Gekwalificeerde professionals die veel aandacht besteden aan veiligheid (de paarden worden door henzelf getraind), maar vooral het plezier in paardrijden staat voorop. Schitterend gelegen op de top van een bergplateau met prachtige vergezichten over de bergen en valleien van deze regio nabij Spoleto.

De paarden
Het centrum beschikt over meer dan 70 paarden, hoofdzakelijk Anglo-arabieren, Maremma en ponies voor de kinderen. Alle paarden zijn goed getraind en betrouwbaar, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Er wordt met Engelse zadels gereden maar er zijn ook Western en trailzadels en neckreining paarden beschikbaar.

Het rijden
Het eerste deel van het rijden is altijd een klein stukje over een landweg (waar u nauwelijks een auto tegenkomt), daarna door bossen, klimmend naar de hoge heuvels met fabuleuze uitzichten. Begeleid door gekwalificeerde en vriendelijke gidsen  (voor en achter) die de paden op hun duimpje kennen, kunnen ruiters kiezen uit diverse tochten variërend van een uur, een halve dag, een volle dag tot een hele week. Hier is zowel centre based mogelijk als trail rides. U rijdt door bossen waar het zonlicht hier en daar doorschijnt, u klimt en daalt, komt langs en door kleine dorpen om uit te komen op de hoger gelegen heuvels met fabuleuze vergezichten en alle ruimte voor mooie galoppades.
Het verlaten Romeinse plaatsje Battifero, gelegen op de top van een heuvel, Cascate delle Marmore, Europa's hoogste watervallen. Weer een andere dagtocht brengt u naar Monte Fionchi, een hooggelegen weide op de top van een berg, waar zowel ruiters als paarden kunnen drinken van het ijskoude bronwater. Verborgen kapelletjes en kloosters zoals San Pietro Martire, la Madonna della Rosa en La madonna del Carmine. In de zomer kunt u overdag genieten van het zwembad en de paarden van de koelte onder de bomen waar ze hun paddocks hebben. U rijdt dan late middag en sommige dagen zelfs nachtritten, slechts verlicht door de maan. Nog net voor de zon ondergaat dineert u boven op een berg met lokale wijn en verrukkelijke dessert. In bepaalde perioden vliegen de vuurvliegjes om u heen tijdens het rijden en eenmaal donker ziet u de sterrenhemel met soms vallende sterren.

Arrangement Macerino Trail 4 nachten/3 dagen rijden
Een trail ride van een week naar het pittoreske dorpje Macerino uit de 11e eeuw waar de tijd stilstaat en films van Sofia Loren zijn opgenomen. Overnachtingen bij een mooi familiebedrijf agriturismo met heerlijk eten en een zwembad. Bezoek aan een Romeins complex met baden en theaters. Onderweg natuurlijk picknicks in het Italiaanse land. Minimaal 4 personen. Deze tocht is tijdelijk on hold.

Arrangement Monteleone di Spoleto Trail (5 nachten/6 dagen/4 dagen rijden)
Een trailride naar het prachtige middeleeuwse dorpje Monteleone di Spoleto, gebouwd op een heuvel.
Deze trektocht is in korte en lange versie, d.w.z. alleen de 5 nachten trail ride of aangevuld met 2 nachten centre based op het prachtige La Somma. Een van hun mooiste tochten. Minimaal 5 personen nodig om door te laten gaan. Minimum van 6 ruiters/amazones nodig om deze tocht door te laten gaan.

Short Break Short but Sweet (4 nachten/5 dagen/3 dagen rijden)

Daarnaast is er 29 juni 2024 een Short Break + 1 dag extra (dus 5 nachten/4 dagen rijden) waarbij één dag wordt gereden bij de prachtige bergplateau Castelluccio di Norcia, met wilde bloemen.

Umbrian Adventure (7 nachten/8 dagen/6 dagen rijden)
U brengt 3-6 uur per dag in het zadel door, afwisselend halve en hele dagtochten.

Show Jumping Combo  Springlessen
Er is tevens een spring arrangement van 8 dagen/7 nachten met 2-6 uur per dag rijden.
De springlessen van Andrea zijn zeer geliefd omdat hij erg goed is in het geven van vertrouwen aan zijn leerlingen. Het is hier prima toeven met een niet-ruiter, waarbij u zelf af en toe dressuurlessen, springlessen neemt of een tocht in de omgeving rijdt.


Uw hosts en gidsen
De familie Bevilaqua is een echte Italiaanse paardenfamilie die u hartelijk welkom heet en maakt dat u zich thuis voelt. Dochter Valentina die tevens aan springcompetities meedoet, evenals haar vriend Daniele, geeft de kinderen lessen, die mogen ronddraaien op de ponies en meer, een geweldige plek voor kids. Ook de volwassenen komen meer dan goed aan bod met de prachtige tochten in de omgeving dat nog zo onaangetast is. Daarnaast worden er, omdat het tevens een manege en pensionstal is, dagelijks zowel dressuur- als springlessen gegeven. Hoewel een eerste gedachte kan zijn "les heb ik al in Nederland" is dit zo gek nog niet, vooral de springlessen van Andrea zijn zeer bemoedigend te noemen, voor wie net even zekerder wil leren springen en thuisgekomen meer ervaren terugkeren. Agustino en zijn zoon Lorenzo, samen met de Engelse Clare zijn de gidsen die u meenemen het Italiaanse land in.

Umbria bloemen  

Agostino Bevilacqua
Agostino is verantwoordelijk voor de paarden. Hij is geboren en getogen in deze bergen en wat hij niet weet over paarden, is het weten niet waard! Hij wordt geholpen door zijn zoon Lorenzo.
Giancarlo Bevilacqua
Giancarlo regelt alle adminstratieve zaken, de bar en het clubhuis en zorgt dat alles in en rondom het centrum soepel en gladjes verloopt.
Andrea Bevilacqua
Andrea is verantwoordelijk voor de paardrijlessen, voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Hij heeft reeds diverse springcompetities op zijn naam geschreven.
Valentina Bevilacqua
Als ze niet op het paard zit, geeft Valentina ponylessen. De kinderen hebben het hier erg leuk. Veelal wordt ze daarbij geholpen door haar neef Lorenzo.
Adolfo Poli
Een gekwalificeerde instructeur met vele jaren ervaring. Adolfo geeft paardrijlessen maar treedt ook als gids op voor de buitenritten. Hij spreekt vloeiend Engels. Adolfo is graaf en had een Engelse gouvernante.
Clare Pedrick
Engelse van orginine en woont al vele jaren in Italië. Zij vergezelt u op de buitenritten en is het aanspreekpunt voor Engels-sprekenden. Clare spreekt vloeiend Italiaans.
Clara Bevilaqua (getrouwd met Giancarlo) en Giuliana Pirola (getrouwd met Agustino) verzorgen de inwendige mens.

Culinair
Houdt u er rekening mee dat u wellicht twee kilo aankomt in een week. U zult hier aan eten niets te kort komen. Het ontbijt is summier met yoghurts, croissants, kaas en fruit, maar de lunch is al een meergangen menu met pasta vooraf, vlees en groente geserveerd met wijn en dessert en koffie. Het diner bestaat eveneens uit pasta, hoofdgerecht vlees/groente geserveerd met wijn en dessert en koffie na. Dagtochten omvatten altijd een driegangen picknicklunch inclusief wijn en koffie. Bij koeler weer en na de dagtocht worden worstjes gebraden op de barbecue of wordt er geluncht in een prachtig gerestaureerde Umbriaanse boerderij. Gedurende een tweedaagse tocht wordt overnacht op de Torre Maggiore, gelegen op een bergtop waar de tenten midden in de natuur worden opgezet en het diner wordt geserveerd rondom het kampvuur. Sinds Corona werd er beneden aan de heuvel bij een Italiaanse trattoria gedineerd, met verrukkelijke gerechten en een magnifieke ligging op enkele minuten lopen en erheen gebracht worden is eveneens mogelijk. Vooralsnog blijft dit zo.

Accommodatie
De chalets/appartementen zijn in traditionele Umbriaanse stijl gemeubileerd en hebben een keuken, alhoewel eigenlijk niemand er ooit kookt omdat het Italiaanse eten hier té lekker is. Ze zijn geschikt voor 2-6 personen mede door de combinatiemogelijkheid met verbindingsdeuren en hebben een spectaculair uitzicht over de omliggende bergen. Er is centrale verwarming aanwezig en sommige appartementen hebben zelfs een open haard. Sinds het voorjaar van 2019 is er een zwembad op het landgoed.

Specials/Kortingen 
Specials/Kortingen - Drie gratis lessen (dressuur, grondwerk of springen) ter waarde van € 75 op alle paardrijdvakantieweken van Umbrian Adventure en Summer Adventure. Deze aanbieding is waardevoller dan u zou denken, vooral de springlessen van Adolfo en Andra zijn zeer de moeite waard. Bovendien ligt de arena prachtig met uitzicht op het dal, alleen daarom al.

Andere activiteiten
Wijngaarden bezoeken (befaamde Monte Falco wijn dat bovendien bij lunch en diner geschonken wordt), wandelen of raften. Ook is het mogelijk twee uur lang over de Corno-rivier te raften, eveneens met vervoer erheen (alles bij elkaar duur 4 uur).  Elke raft is bemand door professionele gidsen. Leeftijd deelnemers van 5 tot 75 jaar. Het is veilig en toch een beetje spannend. Wetsuits, lifejackets & crash helmets worden verstrekt. Wel dient u een handdoek en zwemgoed mee te nemen. Golf is mogelijk in Perugia. Extra paardrijdlessen mogelijk ad € 25 per uur.
U kunt een bezoek brengen aan het nabijgelegen stadje Spoleto dat heel romantisch en nog niet toeristisch is. Het heeft een mooi park, een schitterend rijk gedecoreerde Duomo, oude Romeinse amphitheaters, vele leuke straatjes en pleintjes en bij ijssalon Crispini vindt u de prijswinnende beste pistacchio ijs ter wereld! Vlakbij is overigens ook ijssalon Primavera met heerlijk ijs en met terras.

Ligging
Prachtig gelegen boven op een heuvel in Umbrië, omgeven door bossen en uitkijkend over bergen en valleien is dit een prachtige vakantieplek om de stress van alledag te vergeten. Het paardrijdcentrum ligt slechts 13 km van Spoleto in het midden van Italië.
umbrie kaart 

Vliegen op Rome of Perugia
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Rome heeft twee luchthavens (Fiumicino, ook wel Leonardo da Vinci genoemd en Giovan Battista Pastine Ciampino Airport, kortweg Ciampino). KLM vliegt rechtstreeks op Rome evenals Transavia. Transavia vliegt nu ook op Perugia.

Transfers van Rome of Perugia
U kunt kiezen om vanaf de luchthaven van Rome te worden opgehaald (€ 400 retour per auto en derhalve te delen door het aantal personen, max. 4 persen uitsluitend ter plaatse af te rekenen, bij voorkeur cash maar soms met creditcard) of besluiten de trein naar Spoleto te nemen. Daartoe gaat u eerst naar Roma Termini,  het CS van Rome (trein gaat elke 30 min vanaf Fiumicino). Vanaf Roma Termini neemt u de Leonardo Express. Deze vertrekt elke 35 minuten, doet er 1 uur 20 min over en kost ca. € 10 a € 15 per persoon. Paardenpas kan de treintickets tevoren voor u boeken, u mag dat ook zelf doen bij www.trenitalia.com en ter plaatse kan ook. U reist naar station Spoleto waar u wordt opgehaald. U kunt natuurlijk ook besluiten een auto te huren. Paardenpas kan een huurauto voor u reserveren. Het is bepaald geen straf om door dit mooie deel van Italië te rijden. Gasten wordt gevraagd niet eerder dan 14:30 uur te arriveren op Spoleto treinstation, zodat vertrekkende gasten nog kunnen uitchecken en de kamers schoongemaakt, maar uitzonderingen op aanvraag worden wel gemaakt. Uitchecken op dag van vertrek is om 10:00 uur.


Het weer
Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat. Het land kent over het algemeen warme zomers (circa 30 graden) en koele winters (circa 9 graden).

Beste reistijd
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Noord-Italië te reizen.
April, mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Midden- en Zuid-Italië te reizen.

Wat mee te nemen
Twee rijbroeken, chaps, handschoenen, cap, sjaal, pet/hoed, verrekijker, fototoestel, smartphone, zonnebril met koord, heuptas, slippers, badgoed, riem, gympen. Zie de volledige lijst.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Italië | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Italië | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gezondheid
Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, lokale GGD of vaccinatieburo voor eventuele vaccinaties en medicijnen.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil met Nederland. De zomertijd in Italië loopt gelijk aan die van Nederland.


Paardrijden over de Via Appia in Rome (rit van 3 uur met lunch)
Wanneer u enkele dagen eerder invliegt kunt u een paar dagen in Rome verblijven. Het Collosseum, Forum Romana, Circus Maximus, de Trevi-fontein en ... de Via Appia, waar Caesar, Spartacus, St.Peter en de Romeinse legioenen eeuwen geleden al overheen reden. Paardenpas kan een drie uurs rit te paard voor u boeken van circa 15km. De start is bij de stallen die rechtstreeks uitkomen op de Via Appia. Rijdend komt u langs Romeinse monumenten aan beide kanten van de weg om uit te komen in het prachtige park van waar u St Peter’s Dome kunt zien. Een Romeinse villa van de Quintilis broers, gebouwd ten tijde van Hadrian, met thermale baden, een privé aquaduct en hippodrome. Het huis was zo mooi dat keizer Commodus jaloers werd en de twee broers ter dood veroordeeld en het huis zelf innam. De hele Appia (weg) is 360 mijl en de bouw ving aan in 312 met als doel Rome te verbinden met andere delen van het Romeinse Rijk. De route door Rome zelf is circa 11 mijl van de Parco Archeologico dell'Appia Antica naar de Porta San Sebastiano in de zuidelijke wijken van Rome. Langs de Via Appia zijn ook de opnamen geweest van Anita Ekberg in La Dolce Vita.  Onderweg de villa van Keizer Commodus met een nymphaeum (waterbron) en het weiland met het oude amphitheater waar hij ooit de gladiatoren trainde.  De rit wordt afgesloten met een lunch (pranzo) bestaande uit authentieke Italiaanse recepten van een Italiaanse oma. Lees ook het National Geographic artikel van Julia Buckley 

In Tarquinia – een uur van Rome
Prachtige buitenritten onder begeleiding van expert gids Massimo Nassi. Rijd in de Maremmana bergen, gelegen tussen Toscane en Tarquinia en waar de stilte van alleen wordt doorbroken door de geluiden van de natuur.
Halve dagtocht
Hele dagtocht
Tocht van twee dagen inclusief overnachting in een prachtige boerderij met zwembad, lunches en traditioneel Maremmana diner.

Buitenrit in het land rondom Rome
Op 45 min van Rome in het Veio Natural Park
Prachtige buitenrit in de vallei van Sorbo, het centrum van het natural park Veio, een beschermd gebied met een enorme historische en archeologische waarde maar ook een fascinerend landschap. Het wordt afgescheiden door de twee wegen van Cassia (west) en Flamia (oost) en Campagnanese (noord). Samen met de parken van Appia Antica en Aniene, vormt het park Veio een van de groene stroken die aan het stedelijke Rome grenzen. In het verre verleden heettte het Agro Veienteiano, een gebied dat werd beheerst door de eeuwenoude Etruskische stad Veio. Er leven bovendien wilde dieren en er loopt een rivier doorheen.
Halve dag, hele dag of twee dagen mogelijk, de laatste incluseif overnachting in een prachtig huisje in het bos met vegetarische lunches en een traditioneel Italiaans dier.

Solo per due - Restaurant voor twee
Onderweg naar Spoleto is het mogelijk een stop te maken in Rieti. Dit plaatsje is bekend om het allerkleinste restaurant ter wereld, althans, niet klein in de zin dat de ruimte klein is. Sterker nog, het heeft een grote tuin en verschillende kamers, maar klein in de zin dat er maar twee personen kunnen komen eten. Vandaar de naam Solo per due, Alleen voor twee. Hier is menig huwelijksaanzoek gedaan! U krijgt alle aandacht van uw gastheer en van verse lokale waar wordt uw Italiaans diner met de beste wijnen bereid. Paardenpas kan dit voor u reserveren en natuurlijk ontvangt u van ons de routebeschrijving. Uw gastheer wacht u op de afgesproken tijd op. Overnachten kunt u eveneens in Rieti in verschillende hotels, B&B's, landhuizen en guesthouses.

Extra's & Verlenging
Omdat u op Rome vliegt is het te overwegen ook in Rome nog enkele dagen te verblijven. U kunt ons ernaar vragen of zelf hier boeken:

Chickens Eat Pasta Chickens Eat Pasta - Escape to Umbria -by Clare Pedrick
De Engelse Clare Pedrick die hier al 14 jaar werkt heeft een bestseller over wonen in Italië geschreven. De roman gaat over vluchten, toevalligheden, vriendschap, geluk en vooral .. liefde. Chickens Eat Past gaat over een jonge Engelse vrouw die een nieuw leven begint nadat ze in een middeleeuws bergdorpje in Italië een kip spaghetti ziet eten. Wanneer u deze paardrijvakantie Umbria boekt, krijgt u dit boek van Paardenpas kado (Engelstalig).

Deze paardrijdvakantie in Umbrië heeft besloten voor 2024 de prijzen gelijk te houden aan 2023.

Prijzen 2023 en 2024 juli/aug niet-ruiter 1-pers toeslag
Umbrian Adventure volpension € 1.230 € 1.356 € 720 € 162
Umbrian Adventure halfpension € 1.098 € 1.218 € 600 € 162
Short Break 4 nachten €  900 € 480 € 108
Eenpersoonstoeslag €  108
Spring week volpension € 1.452 € 1.572
Spring week halfpension € 1.320 € 1.440
Monteleone di Spoleto volpension € 1.860 € 162
alleen trail € 1.416 € 108
Centre Based 7 nachten volpension € 1.056
Centre Based 7 nachten halfpension € 888
Extra nacht volpension € 198
Short Break + extra dag volpension € 1.218
+paardentransport cash ter plaatse + € 90

Programma Roma Antica Via Appia
Dag 1 Vlucht Amsterdam-Rome – gratis shuttle naar Hotel Milton (12 min te voet van Colosseum)
Dag 2 Ontbijt, Drie uurs rit (15km) vanaf de stallen bij en over de Via Appia in Rome en net daarbuiten
Bij terugkomst een lunch met authentieke Italiaanse nonna-recepten bereid van verse eigen   producten uit eigen organische tuin. Middag en avond vrij om Rome in te gaan en te dineren
Dag 3 Ontbijt, Hele dag en avond vrij om Rome in te gaan en te dineren (desgewenst nog een keer rijden buiten Rome, meer rijden kan additioneel).
Dag 4 Ontbijt, afhankelijk vluchten nog tijd in Rome, airportshuttle & vlucht Rome-Amsterdam

Programma Roma Antica Via Appia € 590 inclusief twee nachten hotel in Rome met ontbijt
Drieuursrit Via Appia € 200
Ristorante Solo Per Due (twee personen)  € 600 (€ 300 per persoon)

Umbria Arrangementen inclusief
volpension accommodatie in een gedeelde tweepersoonsappartement (of combinaties i.v.m. aangrenzende deuren) (ontbijt, lunch, diner en wijn bij het eten en het eten is uitbundig en verrukkelijk!), paardrijden, transfers retour van Spoleto naar het centrum en Engels-sprekende gidsen.
Umbria Arrangementen exclusief
vluchten, transfers van Rome of Perugia naar Spoleto vice versa, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Alle Umbrian Adventure boekingen gemaakt voor 31 maart 2024 krijgen 3 gratis lessen (dressuur of springen) ter waarde van € 75.
Groepen: bij groepen van 8 personen mag 1 persoon gratis.
Niet-ruiters kunnen terecht bij de twee excellente golfbanen in Perugia.
Het is altijd mogelijk  extra lessen bij te boeken (dressuur of springen) tegen een tarief van € 25.
Toeristenbelasting bedraagt € 1,50 per nacht voor de eerste vier nachten en wordt ter plaatse cash betaald.

Data 2024
Umbrian Adventure 2024
13-17 april, 18-22 mei, 1-5 juni, 29 juni-3 juli, 20-24 juli, 24-28 augustus, 7-11 september, 12-16 oktober, 26-30 oktober
Springweek/Show Combo 2023
22-29 april, 13-20 mei, 3-10 juni, 1-8 juli, 22-29 juli, 26 augustus-2 september, 19-16 september, 23-30 september, 14-21 oktober
Monteleone de Spoleto Trail Ride 2024 (minimum aantal van 6 ruiters nodig)
15-22 juni 2024
Short Breaks 2023
22-26 april, 13-17 mei, 3-7 juni, 1-5 juli, 22-26 juli, 26-30 augustus, 9-13 september, 23-27 september, 14-18 oktober

Patricia

Het is er echt heerlijk vertoeven. De families zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij. Het eten is authentiek Italiaans en wordt door de beide mama's bereid. Alleen het ontbijt is eenvoudig, maar dat is gebruikelijk in Italië. Het centrum ligt prachtig bovenop de berg met een geweldig uitzicht en het zwembad en het terras een geweldige plek om te relaxen buiten het rijden om. Omdat het ook een manege is met een paar enorme rijbanen waar dressuur en springlessen zijn, is het ook mogelijk te lessen of te kijken. Het rijden in de omgeving is ontspannend. Wel rijd je eerst een klein stukje over de weg (waar nauwelijks verkeer is) maar daarna door de bossen en dan langzaam omhoog tot je in de hoge heuvels komt. Op een vrije dag is het leuk om naar het nabijgelegen stadje Spoleto te gaan met prijswinnend ijssalon, prachtige pleinen en straatjes en een schitterende kathedraal.

ROS Magazine - La Somma in JPGvorm

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie