Latest Blogposts

Paardrijvakanties Brazilië

Brazilië (Portugees:Brasil) is verreweg het grootste land van Zuid-Amerika. Het beslaat ongeveer de helft van de totale landoppervlakte van het continent. Er wonen meer dan 180 miljoen mensen. Brazilië heeft een lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan en heeft landsgrenzen met alle andere Zuid-Amerikaanse landen behalve Ecuador en Chili.

In het waterrijke Pantanal waadt u met de paarden door het water. In Rio Grand do Sul kunt u genieten van de groene heuvels en rijden met de gaucho's maar tevens van een zoet-/zoutwatergebied met Braziliaanse duinen. Rondom Sao Paulo is het land weelderig met koffieplantages en palmbomen. In Bahia ervaart u de paradijselijk tropisch parelwitte stranden met palmbomen, een droom.

Paarden
Brazilië heeft fantastische paarden zoals de Criollo's, klein maar zeer sterke en werkwillig, Lusitano's en Mangalarga's met een extra gang waardoor u nauwelijks in het zadel beweegt.
Brazilië kent een sterke hippische cultuur en heeft meer dan 5 miljoen paarden, daarmee in ranglijst vierde land in de wereld. Daarvan heeft Brazilië meer dan 460,000 geregistreede Criollo-paarden bij de Criollo Breed Association. Daarnaast heeft het land de meeste prijzen van de International Federation of Criollo Horse Breeders( breeders from Brazil, Argentina, Chile, Uruguay and Paraguay).