Latest Blogposts

Paardrijvakanties Ecuador

Ecuador is een land in Zuid-Amerika dat grenst aan Colombia en Peru. De naam Ecuador komt van het Spaanse woord evenaar (deze loopt dwars door Ecuador). De hoofdstad van Ecuador is Quito.

Ecuador staat bekend om de Inca ruïne, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de vele (actieve) vulkanen. Je vindt rondom de actieve vulkanen ook verschillende warmwaterbronnen die onder de toeristen erg geliefd zijn. Er zijn in Ecuador verschillende Nationale parken te vinden. Verder is het een land van armoede en van de vele kleine en grotere traditionele markten. Een reis naar Ecuador is eventueel te combineren met een bezoek aan de Galapagos Eilanden die vanaf Guayaquil te bereiken zijn. Je vindt er enorme scholen hamerhaaien, galapagoshaaien, walvishaaien, zeeschildpadden, zeeleeuwen, zeeleguanen, dolfijnen en ontelbare tropische vissen.

Rijden in Ecuador is op grote hoogte en vergt energie van paard en ruiter. Open landschappen in het Cotopaxi National Park en de hoogvlakten van de Andes waar de condor nog vliegt. Valleien en vulkanen, waarvan de Cotopaxi het bekendst is. Overnachtingen in authentieke haciendas, boerderijen en herbergen. Vlieg eerder in om te acclimatiseren en geniet van de stad Quito. U kunt ook overwegen uw paardrijvakantie te verlengen en naar de Galapagos-eilanden te gaan.

Paarden
U rijdt op Criollo's, klein maar sterk. Zadels zijn doorgaans trailzadels.