Page content

Programma's Green Island Trail Azoren

Green Island Trail
Het programma van de Green Island Trail is flexibel met een combinatie van halve dagritten en hele dagritten met in totaal ongeveer 24 uur rijden. Afhankelijk van het weer kan het programma worden aangepast. Het is meestal mogelijk om extra te rijden of te lessen (ter plaatse te betalen) indien u bijv. niet met de non-riding excursies (walvissen spotten) mee wilt gaan. Bij aankomst is er doorgaans de mogelijkheid om in de rijbaan met de paarden kennis te maken. De onderstaande routes zijn ter indicatie.

Relva to Varzia – Hele dagrit
Na het ontbijt worden de paarden opgezadeld en naar de trailer gereden voor een korte tocht naar het Westen van het eiland. De ruiters gaan in een aparte auto. Duur ca. 30 min. Opzadelen en een heerlijke rit langs de zuidkust van Relva naar Varzia. Lunch bij een restaurant. Late middag terug naar de Quinta en om onder het genot van een diner na te genieten.

Orange Plantation – Halve dagrit
‘s-Morgens een heerlijke rit vanaf de Quinta langs de hoge mure van de oude sinaasappelplantages en vervolgens door de dikke vegetatie van een subtropisch bos. De kleuren van de bloemen zijn ongelooflijk. Terug naar de Quinta voor lunch. ‘s-Middags heeft u de mogelijkheid om met de auto het eiland te verkennen. Bezoek bijv. Lagoa do Fogo, zwem bij Caldeira Velha (een warmwater waterval en een hete sulfaat bron), zie Ribera Grande.

Lameiro – Hele dagrit
Vandaag brengt de rit u rond Lameiro waar u enkele schitterende vergezichten zult hebben. Het terrein gaat over weilanden, door bossen, over oude wegen en onderweg stopt u voor een picknicklunch. Late middag terug voor diner.

Peixe Assado to Calhetas. – Hele dagrit
De rit start bij Peixe Assado en gaat van daar naar het Noorden, naar het dorpje Calhetas. Vandaag rijdt u door weelderige groene valleien, Azoren-jungle, kleine dorpjes en heeft u spectaculaire vergezichten. Lunch is een picknick onderweg en late middag terug naar de Quinta voor diner.

North Coast – Halve dagrit
‘s-Morgens bezoekt u het historische stadje Ponta Delgada. Er zijn enkele oude kerken die u kunt bewonderen of u kunt over de markten struinen met alle mogelijke fruit en groenten. Het eiland Sao Miguel produceert veel ananas. Het is ook mogelijk een ananasplantage te bezoeken.
De paarden worden met de trailer naar het Noorden gereden. Het is een mooi landschap en u zult een heerlijke rit hebben over paden waar veel moois te zien is.

Quinta Ride – Halve dagrit
Mits het niet te winderig is, kunt u vandaag vroeg opstaan om walvissen en dolfijnen te gaan spotten vanuit Ponta Delgada. Uw host van de Quinta organiseert dit voor u, maar u betaalt dit ter plaatse. De Azoren zijn één van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te zien. U heeft 95% kans om dolfijnen te zien en 50% kans om walvissen te zien. Maar zelfs zonder is het een spannend boottochtje. ’s-Middags heeft u weer een rit te paard over mooie paden in de omgeving van de Quinta.

Sete Cidades – Hele dag
Sete Cidades is een groen sprookjesachtige dode vulkaan met tweeling kraters, waarvan de ene krater een groen en de andere een blauw gekleurd meer is geworden. De legende gaat dat een prinses en een schaapsherder verliefd werden maar niet met elkaar mochten omgaan. Zij had blauwe ogen, hij had groene ogen. Ze huilden beiden zoveel tranden dat de kraters zich vulden. U zult een volle dag rondom deze kraters rijden om vervolgens af te dalen naar de beide meren. Vandaag zijn er voldoende mogelijkheden voor mooie galoppades over de paden rondom deze meren. En natuurlijk een picknicklunch aan de oever.

Azoren Green Island Trail

Atlantis Ride
Het programma van de Atlantis tocht is flexible met een combinatie van halve en hele dagritten, met in totaal 17 uur rijden en één dag niet rijden. Afhankelijk van het weer kan het programma gewijzigd worden. Het is mogelijk om extra ritten te maken of lessen te nemen (ter plaatse te betalen) in plaats van met de non-riding excursies (boottochten) mee te gaan. Bij aankomst kunt u doorgaans al met de paarden kennismaken. Onderstaande programma’s zijn een indicatie.

Feteiras to Varzia – Halve dagrit
Vanmorgen bezoekt u het historische stadje Ponta Delgada met oude kerken die u kunt bewonderen of lokale markten waar u kunt struinen en die kleurrijk zijn met veel fruit en groente. Het eiland Sao Miguel produceert veel ananas. Het is ook mogelijk een ananasplantage te bzoeken. ‘s-Middags worden de paarden in de trailere geladen en naar het Westen van het eiland gereden. Ruiters gaan in een aparte auto (duur ca. 30 min). Opzadelen en langs de zuidkust rijden van Feteiras naar Varzia. Late middag bent u terug op de Quinta en ‘s-avonds diner met de eerste verhalen van de dag.

Lagoa do Fogo – Halve dagrit
Vanmorgen heeft u de mogelijkheid om het eiland per auto te verkennen. Bezoek Lagoa do Fogo, zwem bij Caldeira Velha (een warmwater waterval met een hete sulfaat bron en bezoek Gorreana theeplantage. Na de lunch wordt u met een auto naar het Noorden van het eiland gereden. Hier is een mooi landschap

Walvissen en Dolfijnen spotten – Halve dagrit
Vanmorgen heeft u de ochtend vrij. Mits het niet te winderig is, kunt u vroeg opstaan en walvissen en dolfijnen gaan spotten vanaf een boot vanuit Ponta Delgada. Uw hosts van de Quinta organiseren dit voor u, maar u betaalt dit ter plaatse. De Azoren zijn één van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. U heeft 95% kans om dolfijnen te zien en 50% kans op walvissen. Maar hoe dan ook is het boottochtje spannend. Na de lunch heeft u een rit te paard vanaf de Quinta naar Aqua de Pau. U klimt door landerijen met prachtige vergezichten naar de kust. De tocht brengt u door weilanden met zwart/witte koeien.

Furnas – Non-riding dag
Na het ontbijt is er een begeleide excursie naar Furnas met de mogelijkheid om in de warme bronnen te zwemmen. De middag is vrij en uw hosts zullen u graag assisteren met vervoer indien u bijv. weer naar Ponta Delgada wilt gaan. Ook kunt u natuurlijk besluiten in de tuin te relaxen of naar het strand te wandelen.

Sete Cidades – Hele dagrit
Vandaag is meestal het hoogtepunt voor de gasten. Paarden en ruiters worden naar het Westen van het eiland gereden, naar Sete Cidades. Dit is een dode vulkaan met twee kraters die meren zijn geworden. Eén meer is blauw van kleur en de ander groen. Legende gaat dat een prinses en een schaapsherder verliefd op elkaar werden maar elkaar niet mochten zien. Zij had blauwe ogen, hij groene. Ze huilden zoveel tranen dat de kraters zich vulden. U rijdt de hele dat rondom deze kraters en dealt daarna af naar de beide meren. Er is volop gelegenheid voor mooie galoppades op de paden en de oevers. Uiteraard een picknicklunch aan de oevers. ’s-Avonds een afscheidsdiner op de Quinta.

0 reacties op “Programma's Green Island Trail Azoren

Plaats een reactie