Page content

Verzekeringen

Wij geven om uw veiligheid terwijl u rijdt. Het is daarom belangrijk dat u een goede zorgverzekering heeft (in Nederland verplicht).

Wij vragen voorafgaand aan uw paardrijdvakantie om uw zorgverzekeringsgegevens (naam zorgverzekeraar, polisnummer en het alarmnummer vanuit het buitenland voor die zorgverzekeraar).
Zonder deze verzekering zult u niet mogen rijden. Wij verstrekken deze gegevens aan uw hosts/gidsen, zodat zij, indien onverhoopt ambulance-/helicoptervervoer of  ziekenhuisopname vereist is, zij over uw gegevens beschikken op een moment dat u dat zelf niet doet (al adviseren wij tevens uw zorgverzekeringspas indien u die heeft, mee te nemen op reis). Sommige landen nemen u namelijk alleen mee wanneer u kunt bewijzen verzekerd te zijn. U

Daarnaast is het verplicht een reis-/annuleringsverzekering af te sluiten, inclusief sporten met hoog risico zoals paardrijden. Kijk goed welke uitsluitingen er zijn. Ook van belang is de dekking voor onverwachte uitgaven zoals bagage dat niet aankomt, verliezen, creditcards of gemiste vluchten.

Tegenwoordig, met de Corona-ervaring in het achterhoofd, is het bovendien goed indien uw paardrijdvakantie de (aan)betaling niet zou (kunnen) restitueren (ze hebben verschillende policies) deze terug te vragen via uw reis-/annuleringsverzekering. Wij verstrekken daartoe dan een speciale factuur, die u kunt indienen.

Onderstaand reisverzekeraars met goede dekking. Denk aan verzekering bij een oranje reisadvies, repatriëring, een positieve test voor vertrek of verlengd verblijf. Controleer altijd zelf of een verzekering al dan niet dekking biedt in jouw specifieke geval en voor jouw reisplannen. Paardenpas stelt sinds Corona het afsluiten van een reis-/annuleringsverzekering verplicht. Daarnaast vragen wij om uw zorgverzekeringsgegevens, welke worden doorgegeven aan uw hosts/gidsen, zodat indien onverhoopt iets gebeurt waarbij ambulance-/helicoptervervoer of ziekenhuisopname vereist is, uw host/gids beschikt over uw verzekeringen, op een moment dat u er zelf wellicht niet bij kunt. Neem idealiter uw zorgverzekeringspas mee op reis.

KNHS Reisverzekering
KNHS DOORLOPENDE REISVERZEKERING DIE REKENING HOUDT MET JE PAARD

Zorgverzekering dekt kosten van zorg, ziekte of ongeval bij negatief reisadvies bij Corona, ook in een land met een code oranje reisadvies.
Een land kan code oranje of rood krijgen vanwege verschillende redenen, zoals een hoog aantal coronabesmettingen, natuurgeweld, conflicten of zware criminaliteit. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, Zwitserland of Noorwegen, kunnen de zorgkosten namelijk hoger uitvallen dan in Nederland. Je dient dit verschil dan zelf bij te betalen. Dit kan gaan om honderden tot duizenden euro’s, ongeacht of je naar een groen, geel of oranje gebied gaat. Verzeker eventueel extra bij met een aanvullende verzekering Let op de maximale vergoeding, uitsluiting van bepaalde sporten zoals paardrijden en welke landen uitgesloten zijn.
Kosten van quarantaine in een hotel zijn voor eigen rekening.
Reizen naar een rood gebied wordt sterk afgeraden. Ga je toch? Dan dekt de verzekeraar niets, behoudens urgente zorg via de basisverzekering.
Repatriëring (na een ongeval of ziekte)
Uw basisverzekering vergoedt deze kosten niet, evenals zorgkosten bij oorlog terrorisme of opstand.

Ga je graag op reis, maar vind je het lastig om je paard thuis achter te laten? Iedereen met één of meerdere paarden zal dit herkennen: Je wilt graag op reis of op vakantie, maar wat doe je als je paard ziek wordt vlak voordat je weggaat? Of je bent al op vakantie en er gebeurt iets met je paard thuis, dan wil je toch het liefst gelijk naar huis? Om deze keuze makkelijk te maken is er nu een reisverzekering die rekening houdt met je paard. Ook handig: aan de KNHS doorlopende reisverzekering is een Covid19-dekking toegevoegd.

Bij de meeste reisverzekeringen kan je wel meeverzekeren dat je je vakantie kunt annuleren als je zelf of een gezinslid ziek wordt of in het ergste geval overlijdt. Maar hoe zit dat met je paard? Daar wordt lang niet altijd rekening mee gehouden. Bij de KNHS begrijpen ze jouw passie en liefde voor je paard. Ze begrijpen als geen ander dat je paard enorm belangrijk voor je is en dat je niet met een gerust hart op vakantie gaat of bent als je paard iets mankeert of erger nog, als je paard overlijdt.

DE REISVERZEKERING VOOR JOU ÉN JE PAARD.

Daarom heeft de KNHS exclusief voor haar leden een uitgebreide doorlopende reis/annuleringsverzekering ontwikkeld in nauwe samenwerking met Allianz Global Assistance, wereldwijd marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en Zeker in Sport, de assurantietussenpersoon voor Sportbonden. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over extra kosten als je je vakantie wilt annuleren of als je eerder naar huis terug wilt als er iets met je paard aan de hand is. Het geeft toch een goed gevoel om een vakantie te kunnen boeken zonder je zorgen te hoeven maken over je paard.