Latest Blogposts

Quinta do Falcão - Dressuur & Working Equitation Pedro Teixeira Farto

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Dressuur, WE, Ritten Transfers Ja of huurauto
Duur Vanaf 3 nachten/4 dgn Rijden 1 tot 3 uur p.dag
Periode Hele jaar geopend Niveau Vanaf halfgevorderd
Paarden Lusitano's Accommodatie Kamers op Quinta
Rijdstijl Engels / Portugees Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 645 - € 1.680 Groep/Boeking Vanaf 1 persoon al
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies | Golegã |

Paardrijdvakantie op Portugese Quinta
Beleef een heerlijke paardrijdvakantie op een authentieke Quinta, een Portugese boerderij met rasechte Lusitano-paarden. Elke dag privélessen in dressuur of probeer working equitation, een lang bestaande paardendiscipline die nu weer in opkomst is en veel plezier geeft door de veelzijdigheid en uitdaging in het rijden (over bruggen, om palen rijden, ringsteken) met plezier voor paard en ruiter. Daarnaast zijn er buitenritten mogelijk in de prachtige omgeving, door het dorpje Tomar, door de velden, heuvels en naar de rivier waar met de paarden gezwommen wordt en een heerlijke picknick met Portugese lekkernijen wordt neergezet op een grote ronde tafel. De Quinta zelf is al drie generaties van de Ribatejo familie die trots is op haar roots en cultuur. De eigenaar houdt als liefhebberij tevens allerlei soorten kippen, enkele geiten, een tamme koe, een ezel en twee hondjes. Het landgoed van de familie Falcão dateert van de 19e eeuw met bijbehorende typisch Portugese architectuur. Er is een zwembad en een heus museum met authentieke kledingstukken en memorabilia en onderscheidingen van eigenaar Rui Salvador. Er is een grote hal met wel 20 paardenkoetsen en zelfs een kapel waar getrouwd kan worden.

 

Het rijden
Dressuurlessen, working equitation, klassieke Portugese rijkunst en buitenritten door het mooie Portugese land naar de rivier. Deze Lusitano's zijn fantastisch getraind waardoor ze de oefeningen echt goed kunnen. De paarden hebben geweldige karakters, lief en werkwillig, niet snel beledigd. Je krijgt uitsluitend privéles, omdat de instructeur daar heilig in gelooft, in verbetering van paard en verbetering van ruiter/amazone en dat kan alleen met echte focus, begrip, aanmoediging en aandacht. De working equitation is echt een aanrader om uit te proberen, met de garrocha (een lange stok die oorspronkelijk gebruikt werd tijdens het veedrijven, om eventueel opdringerige stieren mee op afstand te houden) ringsteken, over de brug (in galop) en meer. Omdat de paarden het zo goed kennen is dit dé plek om het te doen. Rijden in een Portugees zadel is mogelijk, ze zitten heel erg comfortabel, net als de paarden zelf. Tenslotte is de buitenrit naar de rivier een kado op zich. Het land is mooi, maar met de paarden de rivier in met na afloop een picknick aan een ronde tafel met allemaal lekkernijen, vergeet je nooit meer.

 

 

Uw instructeur Pedro Teixeira Farto
Pedro Teixeira Farto is een echte paardenman, hij houdt van paarden. Al van jongs af aan leerde hij alles over en van paarden. Opgegroeid in Ribatejo, de geboorteplaats van de Lusitano, leerde hij van zijn grootvader over het landleven en paarden. Hij besloot zijn leven te wijden aan zijn passie voor paardrijden en daarbij zoveel mogelijk te leren van elk paard dat hij reed.
Hij ontwikkelde zijn vaardigheden in meerdere disciplines, van dressuur tot working equitation. Om nog beter te worden, ging hij in training bij verschillende befaamde professionals zoals Jorge Sousa (Eerste Portugese WE kampioen), Daniel Pinto, Juan Muñoz Dias en Coby van Baalen (respectievelijk Portugese, Spaanse en Nederlandse Olympische ruiters), José Paulo Vidigal en Eddy de Wolff van Westerrode (international trainer en olympisch jurylid). Momenteel werkt Pedro als manager en hoofdtrainer bij Quinta do Falcão Riding Center waar hij circa twintig paarden traint, voornamelijk voor dressuur en working equitation. Daarnaast geeft hij zijn zeer gewilde clinics en lessen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Finland, Zweden en Zwitserland en helpt hij met zijn heel eigen benaderingswijze paard en ruiter/amazone verder. Hij is de mening toegedaan dat de basis training het geheim is voor een goede performance, dat sterke samenwerking tussen paard en ruiter nodig is om één te worden en de interactie daarom altijd verbeterd kan worden. Ontspanning als beloning en respect voor het paard vindt hij erg belangrijk tijdens de training. In Nederland worden de clinics georganiseerd door Jessica de Klerk-Terlingen en Floor Schoenmakers/EHS. In België worden deze clinics van Pedro georganiseerd door Sanny Wever. Nog leuker is natuurlijk in Portugal les te krijgen. Paardenpas kent Pedro al langer en werkte eerder al samen met hem toen hij nog bij Quinta do Rol wijnlandgoed en Lusitano-stal (eveneens nog steeds te boeken) les gaf. Pedro traint de paarden zelf en gelooft dat zijn succes voortkomt uit zijn passie. Wat voor de een geldt, geldt niet voor de ander. Hij brengt zijn onderwijs, pedagogiek, techniek, kennis en ervaring in dressuur, working equitation en klassieke Portugese dressuur samen om een perfecte symbiose te volbrengen. De lessen van Pedro zijn heel intensief met heel veel focus op paard en ruiter/amazone maar toch op een heel vriendelijke aanmoedigende manier. Hij heeft dan ook vele fans.

De paarden
Er zijn 20 paarden die stallen/boxen hebben met uitloop naar paddocks, zodat ze zelf kunnen kiezen waar ze willen zijn. Ze zijn getraind zowel voor lessen als voor heerlijke buitenritten. Er zijn Lusitano-paarden voor beginners en gevorderden. Ze kennen dressuur en de technieken van working equitation en de klassieke Portugese rijkunst. De paarden worden heel licht gereden met dubbele teugels (went heel snel) maar met zeer licht contact. Vrijwel alles wordt met de zit- en beenhulpen aangegeven. De Lusitano's zijn zeer werkwillig, gevoelig, wendbaar en bovenal hebben ze grote harten.

Accommodatie
Een agrarisch landgoed, een boerderij rustiek met mooie Portugese architectuur. Het landgoed is het resultaat van de toewijding en het werk van drie generaties van een traditionele Ribatejo familie die zich altijd heeft toegelegd op agrarische activiteiten en verbonden daarmee alle aandacht voor de Portugese Lusitano-paarden. Het heeft een grote erf waar bovendien kippen, geiten en een ezel zijn. Het domein dateert uit de late 19e eeuw en draagt de naam van de Familie Falcão. Rustiek gelegen en met typisch Portugese architectuur heeft het alles in zich voor een geweldige paardrijdvakantie-ervaring. Aan de overkant van de weg beschikt men eveneens over grond met een museum met authentieke kledingstukken, koetsen en posters en hier is tevens het zwembad en een kapel waar zelfs getrouwd kan worden. U kunt zowel in een kamer als in een appartement (bijv. voor een gezin of vriendengroep) verblijven. De kamers zijn niet luxe en niet groot maar wel schoon. De Quinta wil niet meer dan 26 gasten kunnen ontvangen om de liefdevolle aandacht voor hun gasten kwalitatief goed te behouden. De sfeer is warm en al snel hoort u bij de familie.

Culinair
Ontbijt is eenvoudig maar lekker en is evenals diner (altijd driegangen) in de eetzaal of bij grotere groepen in het museum aan de overkant. U dineert samen met uw hosts en hun stagiares, waardoor snel contact ontstaat en u zich gauw thuis zult voelen, part of the family. Alle gasten eten samen aan één grote tafel en hier ontstaan dan ook leuke contacten. Indien u wilt is het eventueel mogelijk een diner te hebben in een nabijgelegen authentiek Portugees restaurant, maar nodig is het niet, want de keuken op de Quinta is ook authentiek Portugees. De groenten komen van eigen tuin en de jams zijn homemade.

Ligging
Gelegen in Tomar, een historisch plaatsje aan de linkeroever van de Rivier Nabão, een 20 minuten van het stadje Golega waar de jaarlijkse merrie- en hengstenkeuringen van de Lusitano's plaatsvinden, de Golega Horse Fair een uniek wereldwijd Lusitano-evenement.

Vliegen op: Lissabon
Boek eventueel zelf uw vluchten via Paardenpas Booking.com Affiliate
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat is om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtdata/-tijden/-vluchtnummers aan uw paardrijdvakantiehosts door zodat zij weten hoe laat zij u kunnen verwelkomen en indien wij zorgen dat u wordt opgewacht op de luchthaven kan hiermee de chauffeur met uw vluchtgegevens rekening houden met eventuele vertragingen of vervroegingen.

Pick-up & Transfers
Wij kunnen zorgen dat u wordt opgewacht op de luchthaven en naar Tomar gereden of kiezen voor een huurauto. Van Lissabon naar Quinta da Falcão in Tomar duurt circa een uur. De transfer kent een basisprjis voor de afstand en voor elke volgende passagier komt er een klein bedrag bij.
Huurauto
Hoewel wij kunnen organiseren dat u wordt opgehaald van de luchthaven, kunt u ook overwegen een huurauto te nemen waarmee u tevens in de omgeving kunt rijden, naar het plaatsje Tomar, dat een schitterend kasteel heeft en de verdere omgeving.
Trein
Het is  tevens mogelijk vanaf Lissabon Airport de trein te nemen naar Santa Cita station, waar uw  host u kan ophalen, waarbij wij uw aankomsttijd nodig hebben. Er gaan vluchten naar Lissabon vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Lissabon van o.a. KLM, TAP, Iberia, EasyJet, Ryanair  enTransavia.

Trein of Bus - Omio treintickets
Van Lisbon Airport eerst metro of taxi naar een van de treinstations:
* Sete Rios treinstation (van hier bussen en treinen)
* Lisboa Santa Apolonia treinstation (alleen treinen)
* Lisboa Oriente treinstation (alleen treinen)
Dan met de train naar Santa Cita/Tomar. De trein doet er circa twee uur over.
Uw hosts halen u op van treinstation Santa Cita, autorit ca. 2 min naar Quinta do Falcão in Tomar.

Shows
Er worden regelmatig shows gegeven op Quinta do Falcao. Als gast mag u ze bijwonen.

Uw hosts
José Salvador (zoon) erfde van zijn vader de passie voor het platteland en de dieren en paarden in het bijzonder. Rui Salvador koos ervoor om zich te wijden aan de "Toureio a Cavalo" profiteren van de uitstekende omstandigheden die de Quinta hem verstrekt. Rui Salvador is tegenwoordig een van de prominentste ruiters van Taurean Panorama, bekend om zijn unieke kenmerken van moed en kunst.

 

Bezoek met Floor Schoenmakers van EHS Communications met Podcast HORSEHEROES
September 2022 bracht Paardenpas samen met Floor Schoenmakers een bezoek aan Quinta do Falcao om een podcast van HORSEHEROES op te nemen. Deze is te beluisteren op Apple, Spotify, Google en YouTube. Podcasts over paardenmensen met allerlei interessante karakters en een inkijk achter de deuren van ‘s werelds meest toonaangevende evenementen en face to face met de meest inspirerende mensen en hun indrukwekkende verhalen.

Bezoek Patricia van Iersel van SRR Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter
Pedro Teixeira Farto ontving uit handen van Patricia van Iersel van de SRR een certificaat. Pedro heeft uiteraard een hoge level van rijden (Portugal level 4) maar vond het zelf een goed en leuk idee om dit certificaat te behalen en mag zelfs met zijn ervaring examens afnemen voor wie het leuk vindt om in een weekend met vrienden in Portugal je ruiterbewijs te behalen.

 

SPECIAL: Golega Lusitano Horse Fair Kijk op de speciale GOLEGA PAGINA
In samenwerking met Pedro Teixeira Farto en Rui Salvador en Sandra Strecht van Quinta do Falcão is het mogelijk de  fameuze Golega Lusitano Horse Fair te bezoeken en zelfs op een Lusitano om de arena heen te rijden op de Golega Horse Fair met na afloop drankjes op het balkon van Rui Salvador (die veel aanzien geniet) met uitzicht op de arena waar alles shows en wedstrijden plaatsvinden alsook de rijbaan eromheen, waar alle ruiters en amazones met hun Lusitano's paraderen.
Elk jaar heeft Paardenpas in samenwerking met Rui Salvador van Quinta do Falcao een aantal Golega-arrangementen waaruit je kunt kiezen.
Golega-Horse Fair 2024  Paardenpas Quinta do Falcao Arrangementen
Arrangement 1: 31 oktober-4 november
Arrangement 2: 4-8 november
Arrangement 3: 8-12 november
Arrangement 4: 29 oktober-4 november
Arrangement 5: 8-14 november

Horse Fair Programma's met Quinta do Falcão
Elk jaar in november is de Golega Horse Fair waarbij tien dagen lang de Lusitano wordt geëerd. Het is één groot feest, met shows, wedstrijden (Springen, Dressuur, TREC, Horseball, Dameszadel en meer). Om de arena heen paraderen van 's morgens vroeg tot ver in de nacht de Portugezen met hun Lusitano-paarden. Er zijn talloze bars en restaurants, kraampjes met paardenspullen en kleding, er worden kastanjes gerookt en er wordt het drankje Ginja geschonken. Een volstrekt uniek paardenevenement en wat Paardenpas betreft de mooister ter wereld.
In samenspraak met Quinta do Falcão maakt Paardenpas elk jaar een speciaal arrangement waarbij u logeert op Quinta do Falcao o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) en tijdens uw verblijf een keer wordt meegenomen naar de Golegã Horse Fair, waar u bij zijn stallen pal naast de arena, mag opstijgen en meerijden met alle Portugezen op de manga (de rijbaan om de arena). Voor en na het rijden bent u welkom op zijn privéverdieping op de eerste etage met uitzicht over het evenement en daarna geniet u van een onvervalst Portugees diner in zijn restaurant ernaast.  Exclusief vluchten, huurauto of pick-up & transfer, reis-/annuleringsverzekering (verplicht), eigen uitgaven en fooien.

De Golegã Horse Fair is elk jaar 10 dagen lang in November
Quinta do Falcão heeft drie Golegã Horse Fair programma's samengesteld o.b.v. een volpension (ontbijt/lunch/diner) verblijf in een gedeelde kamer met twee privélessen van Pedro Teixeira Farto op de Lusitano's , Fado-sessies, regionale likeurproeverij, traditionele folklore shows op Quinta do Falcão, eenmaal per dag transfers van Quinta do Falcão naar de Golegã Horse Fair en terug, drankjes op de eerste verdieping van het huis van Rui Salvador pal aan de arena van de Golegã Horse Fair, opstijgen bij de stallen ernaast, rijden op de manga (de rijbaan om de arena) en na afloop een authentiek Portugees diner in het restaurant van Rui Salvador, de Ristorante Importange, eveneens aan de arena.

Programma's van dag tot dag van de Quinta do Falcão Golegã Horse Fair Arrangementen
klik op de link om het uitgebreide programma in te zien.

Let op: Er is beperkte beschikbaarheid, slechts 26 plekken (20 ruiters/amazones, 6 niet-ruiter)

Arrangement Golega Horse Fair & Quinta do Falcão
o.b.v. verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met verzorging van volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf lunch op de dag van aankomst en t/m lunch op dag van vertrek, diners zijn in het museum van Quinta do Falcao en op de dag dat u te paard op de Golega Horse Fair rijdt in Ristorante Importante in Golega), twee of vijf (afhankelijk gekozen programma) privélessen van Pedro Texieira Farto en een rit op de "manga" de rijdbaan om de arena op de Golega Horse Fair, één transfers per dag van Quinta do Falcao naar de Golega Horse Fair en terug. Exclusief vluchten, transfers of huurauto Lissabon luchthaven-Quinta do Falcão, reis-/annuleringsverzekeringen,  eigen uitgaven en fooien.

Program 1: van 31 October-4 November 2024 (basic)
Program 2: van 4-8 November 2024 (basic)
Program 3: van 8-12 November 2024 (basic)
Program 4: van 29 October-4 November (intensive)
Program 5: van 8-14 November 2024 (intensive)

Waar/Where Tomar & Golegã in Portugal
Wanneer/When Program 1: 31 October-4 November 2024 (basic)
Program 2: 4-8 November 2024 (basic)
Program 3: 8-12 November 2024 (basic)
Program 4: 29 October-4 November (intensive)
Program 5: 8-14 November 2024 (intensive)
Verblijf/Accommodation Quinta do Falcão Lusitano Estate (20 min from Golega)
Programma/Program 6 dagen/5 nachten (plus 2 of 5 privélessen op een Lusitano
+ rijden op de manga (de rijbaan om de arena) op de Golegã Horse Fair
Bezoek aan Convento de Cristo, Fado show, Portuguese likeurproeverij
Volpension/Fullboard (breakfast/lunch/dinner)
Transfers return Q.d.Falcão naar Golegã once daily
Prijzen/Prices Basic arrangement
met 2 lessen in gedeelde kamer€ 1.215
met 2 lessen in eenpersoonskamer € 1.475
niet-ruiter in gedeelde kamer € 965
niet-ruiter in eenpersoonskamer € 1.225Intensive arrangement
met 5 lessen in gedeelde kamer € 1.715
met 5 lessen in eenpersoonskamer € 2.040
niet-ruiter in gedeelde kamer € 1.240
niet-ruiter in eenpersoonskamer € 1.565

Vluchten
KLM, EasyJet, TAP Portugal, Iberia, Ryanairen Transavia vliegen alle op Lissabon.
Vliegen vanaf Amsterdam Rotterdam of Eindhoven.

Extra informatie
Gasten dienen voor de lunch te arriveren op dag één en te veertrekken na de lunch op laatste dag.
Extra lessen zijn alleen mogelijk indien ter plaatse blijkt dat er ruimte/tijd voor is.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Wat mee te nemen
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, fototoestel en tegenwoordig ook zakdoeken, wetties, handgel en mondkapjes. Klik op de link voor een volledige lijst.

Kijk bij Pura Nobleza voor de mooiste lederen laarzen, chaps, zadels en meer.

Wat mee te nemen voor de Golega Horse Fair
Op dit paardenevenement rijdt men in stijl, met platte hoeden, korte jasjes, blouses met ruches, een gilet en sommige Portugezen rijden helemaal in authentiek tenue. Het is leuk om in deze sfeer mee te gaan. De hoeden zijn verkrijgbaar bij de vele kraampjes op de fair.


Prijzen Quinta do Falcao 2024 ruiter nietruiter
4 dagen/3 nachten/3 privélessen 
Eenpersoonskamer € 705 € 480
Tweepersoonskamer € 645 € 420
4 dagen/3 nachten/5 privélessen 
Eenpersoonskamer € 855 € 480
Tweepersoonskamer € 795 € 420
7 dagen/6 nachten/5 privélessen
Eenpersoonskamer € 1.305 € 930
Tweepersoonskamer € 1.185 € 810
7 dagen/6 nachten/10 privélessen
Eenpersoonskamer € 1.680 € 930
Tweepersoonskamer € 1.560 € 810
Losse privéles beginners (30 min) € 30
Losse privéles half-/gevorderd (60 min) € 75
Buitenrit landgoed en omgeving € 75
Buitenrit naar Zézere rivier (3 uur) € 120
Buitenrit naar Zézere rivier & picknick € 150
Pick-up & transfer Lissabon-QdF Tomar € 240 (retour)
Elke volgende passagier per enkele reis € 10

Extra overnachting volpension € 130
Extra overnachting volpension tijdens Golega Horse Fair a€ 150

Het is tevens mogelijk op maat te boeken, bovenstaande arrangementen zijn voor het gemak samengesteld.

Met een KNHS-of SRR-lidmaatschap het het mogelijk 2,5% korting te verkrijgen.

Arrangementen Quinta do Falcão
o.b.v. verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer (tenzij eenpersoons aangevraagd en met toeslag) met verzorging van volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf lunch op de dag van aankomst en t/m lunch op dag van vertrek, diners in de kleine eetkamer of in de grote eetkamer in het museum), 3, 5 of 10 privélessen afhankelijk van gekozen arrangement, Engels-sprekende instructeur/gids, buitenrit landgoedomgeving/buitenrit (met of zonder picknick) naar de rivier Zézere, afhankelijk van het gekozen arrangement. Exclusief vluchten, pick-up & transfers, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.


Patricia van Paardenpas:
Quinta do Falcao is een Portugese boerderij/stal met Lusitano-paarden. Het heeft een groot erf met bovendien kippen, geitjes en een ezel. Rui en Sandra Salvador, Pedro Teixeira Farto en hun team maken dat je je snel thuis voelt. Elke avond zit iedereen samen aan tafel voor diner. De paarden zijn ronduit geweldig te noemen, zo goed getraind, zo werkwillig en fijn en comfortabel bovendien. Niet in de laatste plaats door de geweldige training van zowel Rui Salvador als Pedro Teixeira Farto, beiden paardenmannen in hart en nieren. De quinta is niet heel luxe zoals sommige quinta's, maar alles is aanwezig. Ze beschikken over veel land en aan de overkant van de weg is dan ook een museum en een kapel waar zelfs getrouwd kan worden. Het is een absolute aanbeveling om Working Equitation uit te proberen. Als je het al eens wilt doen, doe het hier, want de paarden kunnen het fantastisch en alle middelen zijn aanwezig. Tenslotte is een buitenrit naar de rivier een zaligheid op zich. Ik zeg doen!

Andere activiteiten
In de omgeving is meer te zien, zeker wanneer u een huurauto heeft.

Convent of Christ in Tomar (World Heritage), een ongelooflijk mooi kasteel op een berg, gebouwd door de Templars die de moslims vanuit Tomar bevochten en wonnen
Almourol Castle of de Sanctuary of Fátima
De grote waterdam van Castelo de Bode op nog geen 5km van de Quinta
Een wijn- en olijvenproeverij met uitleg en bezoek kelder en molen, te paard door de wijngaard en diner op locatie (van tevoren reserveren)
Een veeboerderij/quinta bezoeken met lunch & diner op de boerderij
Buitenrit naar de rivier de Zézere met door de rivier waden en een picknick naast de rivier
Middeleeuwse processie van de Templars, te paard meerijden in costume en met middeleeuws diner
Cortejo do Mordomo op Festa dos Trabuleiros, te paard meedoen
Golega Horse Fair, te paard over de manga rijden in Golega

YOGA WEEKS 2024
Geniet van privélessen op de Lusitano paarden maar ook van meditatiesessies en yogalessen.

Data Yoga weeks 2024
4 - 8  juni 2024
2 - 6 juli 2024
Prijzen Yoga weken 2024
Yoga & Rijden Arrangement in gedeelde kamer €1.195
Yoga & Rijden Arrangement in eenpersoonskamer €1.455

TEMPLAR WEEK 2024
Maak een eeuwenoud Portugees cultureel feest mee, te paard en met een middernachtdiner bij het prachtige kasteel/klooster in Tomar. 
Data 10-14 juli 2022
Prijs € 1.225 per persoon

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard of IDeal via Smartpay van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg