Page content

GoSocial & Lusitano's met Floor EHS Portugal

LAATSTE KANS DIT JAAR: 13-18 november 2023
Special: ga mee met Floor Schoenmakers van EHS Communications en combineer je Lusitano-paardrijdvakantie met een cursus Social Media. Privélessen dressuur of working equitation, een prachtige buitenrit van drie uur naar de rivier met picknicklunch, een wijnproeverij te paard en volop Portugese cultuur en gastvrijheid van deze Quinta. Nog een paar plekjes beschikbaar.

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner), incl. privélessen, social media workshops. Exclusief vluchten, pick-up & transfer of huurauto, reis-/annuleringsverzekering en eventuele fooien.
Prijs in een gedeelde tweepersoonskamer  €1.405,-
Prijs in een eenpersoonskamer €1.525,-

Data
13-18 november 2023
Mail naar patricia@paardenpas.nl of bel 06-47310175 (Patricia van Paardenpas)
of 06-51 807107 (Floor van EHS Communications )

Het rijden
Dressuurlessen, working equitation, klassieke Portugese rijkunst en buitenritten door het mooie Portugese land naar de rivier. Deze Lusitano's zijn fantastisch getraind waardoor ze de oefeningen echt goed kunnen. De paarden hebben geweldige karakters, lief en werkwillig, niet snel beledigd. Je krijgt uitsluitend privéles, omdat de instructeur daar heilig in gelooft, in verbetering van paard en verbetering van ruiter/amazone en dat kan alleen met echte focus, begrip, aanmoediging en aandacht. De working equitation is echt een aanrader om uit te proberen, met de garrocha (een lange stok die oorspronkelijk gebruikt werd tijdens het veedrijven, om eventueel opdringerige stieren mee op afstand te houden) ringsteken, over de brug (in galop) en meer. Omdat de paarden dit werk zo goed kennen is dit dé plek om het te doen. Rijden in een Portugees zadel is mogelijk, ze zitten heel erg comfortabel, net als de paarden zelf. Tenslotte is de buitenrit naar de rivier een kado op zich. Het land is mooi, maar met de paarden de rivier in met na afloop een picknick aan een ronde tafel met allemaal Portugese lekkernijen, vergeet je nooit meer.

Uw instructeur Pedro Teixeira Farto
Pedro Teixeira Farto is een echte paardeman, hij houdt van paarden.
Al van jongs af aan leerde hij alles over en van paarden. Opgegroeid in Ribatejo, de geboorteplaats van de Lusitano, leerder hij van zijn grootvader over het landleven en paarden. Hij besloot zijn leven te wijden aan zijn passie voor paardrijden en daarbij zoveel mogelijk te leren van elk paard dat hij reed.
Hij ontwikkelde zijn vaardigheden in meerdere disciplines, van dressuur tot working equitation. Om nog beter te worden, ging hij in training bij verschillende befaamde professionals zoals Jorge Sousa (Eerste Portugese WE kampioen), Daniel Pinto, Juan Muñoz Dias en Coby van Baalen (respectievelijk Portugese, Spaanse en Nederlandse Olympische ruiters), José Paulo Vidigal en Eddy de Wolff van Westerrode (international trainer en olympisch jurylid). Momenteel werkt Pedro als manager en hoofdtrainer bij Quinta do Falcão Riding Center waar hij circa twintig paarden traint, voornamelijk voor dressuur en working equitation. Daarnaast bezoekt hij, wanneer hij maar kan andere landen, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo geeft hij clinics en lessen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Finalnd, Zweden en Zwitserland en helpt hij anderen die dezelfde paardenpassie delen door alles door te geven wat hij geleerd heeft. Hij is de mening toegedaan dat de basis training het geheim is voor een goede performance. Het is altijd heel belangrijk om een sterke samenwerking tussen paard en ruiter te bewerkstellligen zodat de twee één worden, en daarmee sneller kunnen reageren op situaties. Tijdens de training daagt Pedro de ruiter/amazone uit om het contact met het paard te verbeteren in de interactie. Ontspanning als beloning en respect voor het paard vindt hij erg belangrijk tijdens de training.
Elk paard is uniek evenals elke ruiter/amazone. DAt is waarom hij speciale aandacht besteedt aan de oplossing en niet aan het probleem. In Nederland worden de clinics georganiseerd door Jessica de Klerk-Terlingen dressage and working equitation clinic's by pedro teixeira farto - zoekresultaten | Facebook. In België worden deze clinics van Pedro georganiseerd door Sanny Wever: Dressuur en Working Equitation lessen door Pedro Teixeira Farto. Wie het echter nog leuker vindt om Pedro op de Quinta in Portugal op te zoeken en daar te lessen, kan hier bij Paardenpas terecht. Paardenpas kent Pedro al jaren en werkte eerder al samen met hem toen hij nog bij Quinta do Rol wijnlandgoed en Lusitano-stal (eveneens nog steeds te boeken) les gaf. Pedro traint de paarden zelf en gelooft dat zijn succes voortkomt uit zijn passie. Wat voor de een geldt, geldt niet voor de ander. Hij brengt zijn onderwijs, pedagogiek, techniek, kennis en ervaring in dressuur, working equitation en klassieke Portugese dressuur samen om een perfecte symbiose te volbrengen. De lessen van Pedro zijn heel intensief met heel veel focus op paard en ruiter/amazone maar toch op een heel vriendelijke aanmoedigende manier, Pedro is echt heel getalenteerd om les te geven en mensen verder te brengen.

De paarden
Er zijn 20 paarden die stallen/boxen hebben met uitloop naar paddocks, zodat ze zelf kunnen kiezen waar ze willen zijn. Ze zijn getraind zowel voor lessen als voor heerlijke buitenritten. Er zijn Lusitano-paarden voor beginners en gevorderden. Ze kennen dressuur en de technieken van working equitation en de klassieke Portugese rijkunst. De paarden worden heel licht gereden met dubbele teugels (went heel snel) maar met zeer licht contact. Vrijwel alles wordt met de zit- en beenhulpen aangegeven. De Lusitano's zijn zeer werkwillig, gevoelig, wendbaar en bovenal hebben ze grote harten, ze zijn niet snel beledigd.

Accommodatie
Een agrarisch landgoed, een boerderij rustiek met mooie Portugese architectuur. Het landgoed is het resultaat van de toewijding en het werk van drie generaties van een traditionele Ribatejo familie die zich altijd heeft toegelegd op agrarische activiteiten en verbonden daarmee alle aandacht voor de Portugese Lusitano-paarden. Het heeft een grote erf waar bovendien kippen, geiten en een ezel zijn. Het domein dateert uit de late 19e eeuw en draagt de naam van de Familie Falcão. Rustiek gelegen en met typisch Portugese architectuur heeft het alles in zich voor een geweldige paardrijdvakantie-ervaring. Aan de overkant van de weg beschikt men eveneens over grond met een museum met authentieke kledingstukken, koetsen en posters en hier is tevens het zwembad en een kapel waar zelfs getrouwd kan worden. U kunt zowel in een kamer als in een appartement (bijv. voor een gezin of vriendengroep) verblijven. De kamers zijn niet luxe maar wel schoon en ruim. Momenteel worden tevens nieuwe kamers bijgebouwd, echter willen ze niet meer dan 26 gasten kunnen ontvangen om de liefdevolle aandacht voor hun gasten kwalitatief goed te behouden. De sfeer is warm en al snel hoort u bij de familie.

Culinair
Ontbijt is eenvoudig maar lekker en is in de eetzaal, evenals diner. U dineert samen met uw hosts en hun stagiares, waardoor snel contact ontstaat en u zich gauw thuis zult voelen, part of the family. Alle gasten eten samen aan één grote tafel en hier ontstaan dan ook leuke contacten. Indien u wilt is het eventueel mogelijk een diner te hebben in een nabijgelegen authentiek Portugees restaurant, maar nodig is het niet, want de keuken op de Quinta is ook authentiek Portugees. De groenten komen van eigen tuin en de jams zijn homemade.


Ligging
Gelegen in Tomar, een historisch plaatsje aan de linkeroever van de Rivier Nabão, een klein uur van het stadje Golega waar de jaarlijkse merrie- en hengstenkeuringen van de Lusitano's plaatsvinden, een uniek wereldwijd Lusitano-evenement.

Vliegen op: Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtinformatie door aan uw hosts zodat zij uw pick-up & transfers daarop kunnen afstemmen.

Pick-up & Transfers
U kunt worden opgewacht op de luchthaven en naar de quinta gereden of kiezen voor een huurauto.
Van Lissabon naar Quinta da Falcão (tot 6 personen)

Uw hosts
José Salvador (zoon) erfde van zijn vader de passie voor het platteland en de dieren en paarden in het bijzonder. Rui Salvador koos ervoor om zich te wijden aan de "Toureio a Cavalo" profiteren van de uitstekende omstandigheden die de Quinta hem verstrekt. Rui Salvador is tegenwoordig een van de prominentste ruiters van Taurean Panorama, bekend om zijn unieke kenmerken van moed en kunst.

 

Bezoek met Floor Schoenmakers van EHS Communications met Podcast HORSEHEROES
September 2022 bracht Paardenpas samen met Floor Schoenmakers een bezoek aan Quinta do Falcao om een podcast van HORSEHEROES op te nemen. Deze is te beluisteren op Apple, Spotify, Google en YouTube. Podcasts over paardenmensen met allerlei interessante karakters en een inkijk achter de deuren van ‘s werelds meest toonaangevende evenementen en face to face met de meest inspirerende mensen en hun indrukwekkende verhalen.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, fototoestel en tegenwoordig ook zakdoeken, wetties, handgel en mondkapjes. Klik op de link voor een volledige lijst.

Patricia van Paardenpas:
Quinta do Falcao is een Portugese boerderij/stal met Lusitano-paarden. Het heeft een groot erf met bovendien kippen, geitjes en een ezel. Rui en Sandra Salvador, Pedro Teixeira Farto en hun team maken dat je je snel thuis voelt. Elke avond zit iedereen samen aan tafel voor diner. De paarden zijn ronduit geweldig te noemen, zo goed getraind, zo werkwillig en fijn en comfortabel bovendien. Niet in de laatste plaats door de geweldige training van zowel Rui Salvador als Pedro Teixeira Farto, beiden paardenmannen in hart en nieren. De quinta is niet heel luxe zoals sommige quinta's, maar alles is aanwezig. Ze beschikken over veel land en aan de overkant van de weg is dan ook een museum en een kapel waar zelfs getrouwd kan worden. Het is een absolute aanbeveling om Working Equitation uit te proberen. Als je het al eens wilt doen, doe het hier, want de paarden kunnen het fantastisch en alle middelen zijn aanwezig. Tenslotte is een buitenrit naar de rivier een zaligheid op zich. Ik zeg doen!

ReserverenBeschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners, niet van u en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |