Latest Blogposts

Lapland - Winteravontuur op IJslandse paarden met rendieren en moose

Land Zweden Vliegen op Kiruna
Vakantie Centre Based Trails Transfers Ja of huurauto
Duur 3 nachten/4 dagen Rijden enkele uren p.dag
Periode december t/m maart Niveau Halfgev/Gevorderd
Paarden IJslandse paarden Accommodatie Kamers op boerderij
Rijdstijl IJslandse zadels, tölt Max.gewicht 90 kg
Prijsindicatie € 1.084 Groep/Boeking 3-8 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun- Jul Aug Sep Oct Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Sleerijden met rendieren, IJslandse paarden rijden, beleef de Sami-cultuur, rijd in een snowmobile, spot moose en bezoek een ijshotel. Verder rust en kalmte in deze natuur waar het noorderlicht te zien is.

Programma Lapland Winteravontuur
Dag 1: Nadat u bent opgewacht en naar de boerderij gereden begint u de middag met een rijles om de paarden en de tölt te leren kennen. Vanavond een driegangen diner en met wat geluk zien we buiten de moose voorbijkomen en het noorderlicht schijnen.
Dag 2: Vandaag gaan we op de snowmobile, twee personen per snowmobile, gevolgd door een lunch in de buitenlucht over een open vuur. In de avond rijden we in het donker op zoek naar het noorderlicht en brengen de avond door in de goahti (een Sami hut) waar we rondom het vuur ons diner hebben.
Dag 3: Vandaag gaan we met de rendieren slederijden, wederom met twee personen op een slede en na afloop een lunch. De Sami's gebruik(t)en deze manier van vervoer met de rendieren. In de middag een bezoek aan de fameuze Icehotel, diner in het restaurant en 's-avonds terug naar de boerderij.
Dag 4: We rijden iets korter door het bos en in de middag alweer transfer naar de luchthaven of het treinstation.

Accommodatie
Gedurende deze week overnacht u in een huis op de kleine paardenboerderij. Het zijn tweepersoonskamers met een gedeelde keuken annex woonkamer en een badkamer. De boerderij is prachtig gelegen aan de Kalix-rivier ten westen van Kiruna, een klein dorp.
Extra: Het is mogelijk een van de 4nachten op de boerderij te verruilen voor een overnachting in het IJshotel (2 personen in een tweepersoonskamer maandag-woensdag), eenpersoons eveneens mogelijk.

Culinair
U krijgt heerlijke lokale specialiteiten geserveerd, zoals wild en vis.

Ligging
Deze trail is in het verre noorden van Zweden, op ca. 200km van de poolcirkel. Gelegen 25 km ten westen van Kiruna richting Nikkaluokta met een schitterend uitzicht over de bergen en de Kalix-rivier. In de winter kunt u hier het noorderlicht zien, in de zomer de midzomernachtzon.

Vliegen op Kiruna
Vluchten naar Kiruna vanuit Stockholm zijn verkrijgbaar met SAS Scandinavian Airlines.
U kunt zelf uw vluchten boeken of het aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Houd er rekening mee dat vluchten niet altijd een goede verbinding hebben. Het kan zijn dat u in Stockholm of Kiruna een nacht in een luchthavenhotel moet blijven aan het begin of het eind van uw vakantie. Vanzelfsprekend assisteren we hier en adviseren we u wat het beste is om te doen.

Pick-Up & Transfers
U wordt op de luchthaven van Kirina opgewacht en naar uw bestemming gereden (25km). De transfers is bij deze paardrijvakantie bedraagt SEK 400/€ 40.

Covid-maatregelen ter plaatse
Uw host volgt alle Covid-richtlijnen en maatregelen. Additioneel wordt buiten gereden, zoveel mogelijk buiten gegeten, contact zoveel mogelijk vermeden, natuurlijk handen gewassen en hand sanitizer aanwezig, er wordt hygiënisch met het eten omgegaan, men draagt plastic handschoenen bij het bereiden. Indien nodig worden er meer kamers toegekend. Bij transfers minder mensen samen. Gasten worden aangemoedigd eveneens hun handen veelvuldig te wassen en afstand te bewaren.

Taal
Zweeds is de officiële taal in Zweden. Daarnaast wordt er Deens, Noors en Fins gesproken. Uw gids spreekt natuurlijk Engels.

Uw hosts
Mats Berg, ofwel Matti, eigenaar en een Girjas Sami die bovendien van fotograferen houdt.
Kerstin Nilsson, eigenaresse en handwerklerares. Spreekt Sami-taal en bezit rendieren.
Jenny Jansson, uit Arboga en Puoltsa heeft een toerisme opleiding en heeft veel gereden op IJsland.  Heeft een eigen paard, Skriða, en een Finse hond genaamd Ira.
Sara Hansson, uit het zuiden van Zweden heeft een universitaire studie "natuurgids" gevolgd. Haar border collie heet Loka.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Zweden | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Zweden | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen
Wij verstrekken een lijst wat mee te nemen, omdat deze paardrijdvakantie iets andere eisen stelt dan een 'gewone' paardrijdvakantie. Uw bagage voor telkens twee dagen gaat mee op het paard dat u rijdt.
Warm ondergoed met lange mouwen en benen, dikke sokken, winddicht jack, rijbroek, twee warme sweaters, cap, sjaal, twee paar handschoenen, t-shirts, ondergoed, sandalen/gympen, toiletartikelen, muggenstift, mes, plastic tassen, waterfles, zonnebril met koord, zonnebrandcreme, fototoestel, zwemgoed, verrekijker, snacks, zaklantaarn, mondkapje, handgel/zeep, disinfectant, thermometer, aspirine.

Data 2022
11-14 december 2022
Data 2023
15-
18 januari 2023, 26 februari-1 maart 2023, 12-15 maart 2023, 26-29 maart 2023

Prijs 2022 € 1.150

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 4e dag) in een gedeelde tweepersoonskamer, de activiteiten in het programma, een Zweeds en Engels-sprekende gids, warme buitenkleding, paarden en harnachement, cap (eigen is beter) en pick-up & transfer van/naar Kiruna.
Exclusief vluchten, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie