Latest Blogposts

Israël - het land en de historie vanuit het zadel

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Israël Vliegen op: Tel Aviv
Paardrijden: Trektochten Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 7 nachten/6 dagen rijden Uren in het zadel: 3-6 uur per dag
Periode: hele jaar open behalve juli/aug Niveau: Halfgevorderd/Gevorderd
Paarden: Quarter horses & Arabieren Accommodatie: Bedouïne tenten
Rijdstijl: Western & losse teugel Max.Gewicht: 95 kg

Professionele gidsen nemen u mee in de cultuur en de geschiedenis van Israel
Bijzonderheden: 7 verschillende trektochten (Galilea, Juda en meer)
Prijsincidatie: € 1.535

Te paard een land als Israël ontdekken is een geweldige manier om de fascinerende geschiedenis, cultuur en de mensen te leren kennen. U rijdt in kleine groepen en bezoekt plekken waar u anders niet zo gauw komt. Professionele hosts die behalve het land en de paarden kennen u tevens alles over de geschiedenis en de cultuur van Israël vertellen inclusief een presentatie op de eerste avond.

Het rijden/de paarden
U dient alle gangen te beheersen op open gevarieerd terrein. Het tempo is eveneens gevarieerd. De paarden zijn voornamelijk Quarter Horses en Arabieren of een mix die Western worden gereden met een losse teugel. U dient fit genoeg te zijn om 30-40 km per dag te kunnen rijden.

Accommodatie
U verblijft gedurende uw tochten in verschillende accommodaties, variërend van houten bungalows tot authentieke Bedouïne tenten, alle schoon en comfortabel, met douches en goede toiletten. Alleen tijdens het kamperen verblijft u in de natuur en dan is er doorgaans alleen een koud water douche en geen toiletfaciliteiten. Echter zijn de tochten zo ingedeeld dat u minimaal om de dag een hete douche heeft.

Klik op de links om het programma van dag te lezen en de bijbehorende data

Trektocht

Duur

Prijs

Eenpersoons
toeslag

The Land of the Galilee 7 dagen (6 nachten)  € 1.855 € 235
The Israeli Adventure 7 dagen (6 nachten)  € 1.845 € 220
The Galilee Adventure 5 dagen (4 nachten)  € 1.710 € 195
The Carmel Seaside 4 dagen (3 nachten)  € 1.535 € 175
The Kingdom of Judah 8 dagen (7 nachten)  € 2.545 € 230
Heart of the Judean Desert 7 dagen (6 nachten)  € 2.195 € 195
The Negev Desert Tour 8 dagen (7 nachten)  € 2.545 € 230
Tour Israel 9 dagen (8 nachten)  € 2.850 € 320

Data Tour Israël 2019 en 2020
23 nov-1 dec 2019, 28 dec-5 jan 2020, 15 feb-23 feb, 18 apr-26 apr, 9 mei-17 mei, 21 nov-29 nov, 26 dec-3- jan 2021

Data Galilee 2019 en 2020
21-27 sep, 30 mei-5 jun, 12-18 sep

Data Israëli Adventure 2019 en 2020
26 okt-1 nov 2019, 14-20 mrt, 24-30 okt

Specials voor Endurance-liefhebbers
Desert Challange 100 km in 2 dagen van 14-16 november 2019
Tour Galilee 80 km in 2 dagen 30 april-2 mei 2020
Voor meer info: patricia@paardenpas.nl

Arrangement
o.b.v. volpension, inclusief paardrijden, gidsen, frisdranken. Excl. vluchten, transfers van/naar Tel Aviv, bar-rekeningen en fooien. Eénpersoonstoeslag wordt terugbetaald indien u bereid bent een kamer te delen en er iemand gevonden wordt die eveneens een kamer wil delen.

Vliegen op Tel Aviv
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Uw hosts
Yair Sharet - oprichter en eigenaar


Yair rijdt al vanaf zijn derde jaar – zijn manier om balans en voldoening uit het leven te halen. Hij fokt pure Arabische (ren)paarden, twee daarvan hebben de Israeli Breeder Cup Race (2003, 2007) gewonnen. Daarnaast is hij een gepassioneerde endurance-ruiter en houdt van een wedstrijd. Hij doet doorgaans aan vijf wedstrijden per jaar mee. Geboren in 1962, groeide Yair op in  de Dagania Bet Kibbutz – een kilometer van de Jordan River. Na zijn diensttijd in een elite Special Forces commando unit, begon hij met het houden van veel in Galilea. Op de leeftijd van 29 jaar besloot hij een carriereswitch te maken en begon aan een studie Business Management. Hij werkte jarenlang voor grote mulitnationals op hoge mangement posities. Hij is getrouwd met Neta en vader van vijf kinderen.  Hij besloot tot het aanbieden van paardrijdtochten om wee passies te combineren: paarden en het land Israël. Hij gelooft in de speciale relatie die ontstaat wanneer mensen vanuit verschillende continenten en culturen bijeenkomen wanneer ze de liefde voor paarden en paardrijden delen, evenals zijn team. Sirin komt van Sirin Heights, een gebied ten westen van de Jordan Valley, een schitterend landschap dat zijn hart stal. Tijdens zijn jeugd reed hij hier veel en zijn eerste purebred Arabische merrie noemde hij Noor Sirin (het licht van Sirin). In 2003 won zij de Israeli Breeder Cup Race. Zijn fokporgramma heet dan ook Sirin Arabians.

Uri Shama - verantwoordelijk voor de paarden


Uri ShamaEen gerespecteerde paardentrainer, vaardiger ruiter en ervaren instructeur en gids. Uri geboren in 1969 heeft zijn levenlang op Kibbutz HaZorea geleefd. Hij verdeelt zijn werkdag over twee carrieres: hij is een ervaren lasser en werkt aan grote constructieprojecten, daarnaast verzorgt hij sinds 1994 de management voor de Double Saddle Ranch in Kibbutz HaZorea. Zijn ranch huisvest meer dan 20 paarden. Hij geeft Westernles aan 100 leerlingen, zowel kinderen, tieners als volwassenen. Uri is getrouwd met Tirza en vader van vier kinderen. Uri houdt van trail riding en er is geen gebied in Israël dat hij nog niet vanuit het zadel heeft verkend, ofwel als gids ofwel als deelnemer. Uri is altijd strict wanneer het veiligheid betreft en heel precies in zijn navigatie. Zijn team is ervaren in de logistiek van de paardrijdtrektochten en combineren het plezier van het rijden met een gastronomische  belevenis. Uri en Yair zijn al heel lang vrienden. Uri heeft alle paarden van Sirin Arabians getraind. Het team heeft ervaring in de omgang en trainen van paarden maar eveneens kennis in de geschiedenis, geografie en archeologie van Israël.

Ligging

map israel

Transfers is gedeeld en bedraagt op de heenweg € 35 per persoon enkele reis en is op de terugweg inbegrepen. Indien u een privé transfers wenst bedraagt dat € 66 per persoon enkele reis vanaf Jeruzalem naar Tel Aviv.

Culinair
Ontbijt, lunch en diner wordt vers bereid door uw hosts en soms genuttigd in een lokaal restaurant of lunchroom. Er is altijd wel een koud biertje na een lange rit of frisdrank, allemaal inclusief. Wanneer we in Arabische restaurants dineren, wordt geen alcohol genuttigd. Het eten is heerlijk hartig Israëlisch eten en altijd ruim voldoende. Het eten is niet kosjer, echter wordt geen varkensvlees geserveerd. Op verzoek kan wel vegetarisch, kosjer of voor andere speciale diëten worden gekookt, mits op tijd doorgegeven.

Veiligheid
Bij Sirin Riders is uw veiligheid topprioriteit. Het team bestgaat uit getrainde professionals, alle zijn gecertificeerde trail riding gidsen. Ze kennen het land en de trails en controleren de route tevoren. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van goed getrainde paarden. Het team weet feilloos een goede match van paard en ruiter te maken. re safe. Het team heeft altijd een eerste hulp kit bij zich en weet tevens hoe te handelen wanneer het erg heet wordt. Daarnaast kan het team indien nodig een gewonde ruiter/amazone die gewond raakt evacueren naar een modern ziekenhuis binnen een periode van twee uur (afhankelijk van de locatie van de trail natuurlijk). Alle gasten wordt gevraagd een goede zorgverzekering te hebben dat paardrijden dekt plus noodvervoer. Het is aanbevolen een cap te dragen gedurende de tochten, desgewenst kan uw host u er een leveren.
In het algemeen en in tegenstelling to wat de media soms beweert, is Israël over het algemeen een veilig land dat elk jaar drie miljoen toeristen verwelkomt. Deze paardrijdtrektochten komen niet dichterbij Gaza dan 50km waardoor het gebied stabiel en favoriet is. Alle tochten gaan door veilige gebieden met goed getrainde gidsen.

Het weer
Israël staat bekend om zijn zon en verschil in temperaturen van gematigd tot tropisch. Tijdens de Israëlische winter (december tot februari) kan het regenen, maar temperaturen zijn doorgaans niet lager dan 10°C en feitelijk een mooie periode om in de woestijn te rijden. De Israëlische zomer piekt in juli en augustus. Dan rijdt men 's-morgens heel vroeg en in de (late) avond.

Taal
Hebreeuws en Arabisch zijn beide een officiële taal in Israël. Daarnaast wordt er o.a. Jiddisch en Engels gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Israël.
Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Israël verblijft.
Let op: Uw paspoort mag geen stempel van Syrië, Libanon, Iran, Saoedi Arabië, Libië of Jemen bevatten.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Israël heeft u geen vaccinaties nodig.

Tijdsverschil
In Israël is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd in Israël wijkt af van die in Nederland.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg