Latest Blogposts

Paula Collewijn

paula
Paula Collewijn maakt prachtige schilderijen en beeldhouwwerken en is zeer gepassioneerd.

Ga naar de website www.paula-collewijn.com

Even staan we stil, voor ons de ochtendnevel, achter ons de bossen en in de verte de stal.. Aan de horizon het eerste morgenrood. Er gaat een rilling door ons heen en ik voel zijn explosieve kracht.. Op zo’n moment weet ik mij verbonden met de natuur en mijn paard, mijn edele vriend.. Voor mij het symbool van vrijheid en gratie.

Paarden zijn mijn grote inspiratie door hun schoonheid, kracht, dynamiek en gevoel. Ik schilder met passie de beweging en emotie van deze edele dieren. Deze fascinatie vindt zijn oorsprong in de bijzondere manier van “het zijn” en ik leg dit mysterie vast op een krachtige herkenbare manier met sierlijke bewegingen en vol van “spirit”.  Gothiek, Kracht en Romantiek zijn mijn kernwoorden.

Mijn naam is Paula Collewijn, Equine Artist, geboren in 1978, het jaar van Het Paard. Mijn specialisatie is het schilderen, tekenen en beeldhouwen van dieren: Paarden, Honden , Katten en Wildlife, In Opdracht en Vrije Expressie.

Ik maak vrij werk (Vrije Expressie) in een realistisch/ expressieve stijl, en werk in opdracht. Mijn vrije expressie werk komt tot stand door een structuur op het doek waardoor het dier “leeft”. Dit “leven” van het werk ontstaat vanuit het gevoel waaruit een beeld is gecreëerd. Bij mij staat het dier centraal en de “spirit” van het dier maakt het doek compleet, een mengeling van de ziel van het dier en mijn emoties.

Mijn collectie  Paarden In Vrije Expressie werken is  erop gericht om het mooiste van ieder paard naar voren te brengen, de ziel en het lichaam samen, middels een sterke expressie. Het Paard voor mij; wapperende manen, een sierlijk robuust lijf en prachtig sprekende ogen; een mythische verschijning. Hierbij gebruik ik een authentieke barokke schilderstijl waarmee het paard op een muurschilderingachtige wijze naar voren komt. Dit werk kan zowel in een modern interieur als in een klassiek interieur getoond worden.

Ik  ben geïnspireerd door het werk van de oude grootmeesters;  waaronder Michelangelo, Rembrandt en Géricault.

De titel waarmee ik mijn collectie Paardentekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken omschrijf is: The Art of Horses,  Souls of Art, met andere woorden Het Paard is Kunst voor mij, met een grote bezieling. Daarnaast geef  ik mijn werk  een titel en gedicht, welke ontstaat door het type paard en mijn energie gedurende het ontwerp van het schilderij.

Schilderijen in opdracht maak ik in een 17e eeuwse schildertechniek. Deze techniek geeft een authentieke uitstraling aan het werk, een schilderij met geschiedenis. Ontstaan uit het opbouwen van diverse lagen, ten einde een levensecht portret op doek te zetten. Een realistisch beeld, met spieren zo geschilderd dat je ze aan zou kunnen raken. Ogen zijn voor mij de spiegels van de ziel en daarom leg ik daarin een intense expressie.

0 reacties op “Paula Collewijn

Plaats een reactie