Latest Blogposts

Chambord - trektocht langs oude historische Franse kastelen

frankrijk
Land Frankrijk Vliegen/start Poitiers of Limoges
Vakantie Trektocht Transfers Ja of auto
Duur 7 nachten/6 dagen Rijden 4 dgn/3-4 p.dag
Periode 7-13 augustus 2022 Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Divers Accommodatie Kleine guesthouses
Rijdstijl Engels & Trail Max.gewicht 100 kg
Prijsindicatie € 3.410 Groep/Boeking 8-10 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Bijzondere trektocht in het Franse land en bezoek onderweg bijzondere historische Franse kastelen
Zeven dagen in de voetsporen van Franse historie langs de meest fameuze kastelen van de Loire. Chambord, Beauregard, Cheverny, Blois, Chenonceau, Amboise… ald deze prachtige Renaissance kastelen laten ons een glimps zien van de Franse geschiedenis. Onze tocht begint met het rijden door de favoriete bossen van de Franse Koningen uit de Renaissance tijd en vervolgens langs de mooie oevers van de Cher-rivier om te eindigen bij de kastanjebomen van het Amboisebos.

Dag 1 - Chambord
Aankomst Relais de Chambord 4* bij Chateau de Chambord
Diner met briefing & overnachting
Dag 2 - Chateau de Chambord - 3 uur in het zadel
In de ochtend circa drie uu rin het zadel met startpunt Chambord langs de grote kanaal met spectaculaire uitzichten op Chateau de Chambord, gevolgd door lange paden door het bos van Boulogne gelegen rondom Chambord. Terug naar Château de Chambord voor lunch. In de middag een bezoek aan Chateau de Chambord. Gourmet diner en overnachting bij Relais de Chambord.
Dag 3 - Chateau de Beauregard - Chateau de Cheverny - 1,5 uur in het zadel
In de ochtend drie uur rijden van Chambord naar Chateau de Beauregard door het bos van Boulogne. We mogen bij hoge uitzondering met de paarde4n door de voordeur van de chateau: een onvergetelijke ervaring! Bezoek met gids aan Chateau de Beauregard. Picknick met foie gras in Chateau de Beauregard. Verder te paard dwars door het land en door wijngaarden naar Château de Cheverny met een bezoek aan Château de Cheverny. Transfer naar Coté Loire 3*, een charmante B&B/guesthouse gelegen aan de rivier de Loire in Blois. Gourmet diner in Blois. Night light show in Château de Blois in het seizoen.
Dag 4 - Cheverney=Fougeres-Chaumont sur Loire - 1,5 uur in het zadel
rijden in het landschap va Sologne naar de middeleeuwse chateau Fougeres su Bievre waar we een bezoek eraan brengen. Lunch in Fougeres sur Bievre. Rijden naar Chaumont sur Loire tot aan Cande on Beuvron en langs de rivier de Loire naar de reneassance chateau Chaumont sur Loire. Hier overnachten we bij Hostellerie du Chateau *** aan de oevers van de Loire in Chaumont sur Lorie.
Dag 5 - Chateau sur Loire-Amboise - 2,5 uur in het zadel
Vanaf Amboise door het land van Touraine. Lunch in een locaal restaurant in Mosnes, een schattig dorpje toureangeau. Verder naar Chateau d'Amboise via la Porte des Lions, de middeleeuwse Koningspoort. Einde rit. Dan een privé bezoek aan het historische Chateau d'Amboise waar Leonardo da Vinci begraven ligt. Gourmet dinner en overnachting bij Hotel Le Choiseuil aan de oevers van de Loire.
Dag 6 - Clos Luce & Chenoncau 
Bezoek aan Clos Luc, het huis waar Leonardo da Vinci tot aan zijn dood woonde. Er is een expositie. Vrije tijd in het oude dorpje van Amboise. Lunch in Amboise. Bezoek Chateau de Chenonceau en de mooie tuinen. Gouermet dinner bij Hotel Le Choiseuil.
Dag 7 - Ontbijt, afscheid & Vertrek
Ontbijt in Hotel Le Choiseuil en vertrek. Transfers (niet inclusief) naar Amboise station of Saint Pierre des Corps.De Chateaux
Chateau de Chambord, dateert uit 1518. François de 1e hield ervan om hier te jagen in de bossen van Boulogne en gaf opdracht tot het neerhalen van het kasteel Counts of Blois en bouwen van Chambord. Het design is opgedragen aan en geïnspireerd door Leonardo da Vinci en een hoogstand van de Renaissance. Chambord heeft 440 kamers, 365 schoorstenen, 13 trappenhuizen en 70 achteraftrappen.  François de 2e, Charles de 9e, Louis de 13e, Louis de 14e en Molière verbleven er. Nadien kwam het in bezit van de Marechal of Sax, de Counts (Graven) of Chambord en sinds 1993 is het van de Franse Staat.
Chateau de Beauregard
Oorspronkelijk van Jean du Thiers, staatssecretaris van Henry de 2e die het liet bouwen en de eerste "Lord of Beauregard"werd. Het kasteel huivest de "Galerie des Illustres", schilderijen van niet minder dan 320 belangrijke mensen uit de geschiedenis van de adel en politiek inclusief twee portretten van de Koning en de Koningin. Deze enorme kamer met Delft blauwe tegels en lapis lazuli plafond is een schoonheid om te zien.
Chateau de Cheverny
Het land rondom het kasteel was aangekocht door Henri Hurault, Graaf van Cheverny, en militair gezant van Koning Louis XI. De huidige eigenaar, de Markies van Vibraye stamt van hem af. Het was Philippe Hurault die het kasteel tussen 1624 en 1630 liet bouwen. Cheverny is een uitzonderlijk voorbeeld van het classicisme van de XVIIè eeuw. Decoratie werd door Marguerite, de Markiezin van Montglas gedaan in 1650, daarbij geassisteerd door de schilder Jean Mosnier (1600-1656). De Hurault de Vibraye familie woont nog immer in het kasteel en ontvangt elk jaar vele bezoekers die de collectie tapijten en kunstwerken en meubilair komen bewonderen.


Ligging
In de Loire (mid-westen van Frankrijk) omgeving Saumur.

Vliegen op Poitiers of Limoges (of met de auto, vanaf Nederland a. 10 uur)

Pick-up & Transfers
 vanaf Poitier of Limoges retour ca. € 40 per persoon.

Het weer/klimaat
Warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst.


Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Covid-19 Maatregelen
Alle hotels, restaurants, chateaux waar u onderweg verblijft passen sanitaire maatregelen toe, waaronder social distancing, handen wassen, voorzieningen daarvoor, personeel draagt maskers. U wordt eveneens gevraagd maskers mee te nemen op reis, omdat u bij de bezoeken aan de hotels en restaurants bij het toetreden soms een masker op moet. Hetzelfde geldt bij de transfers van/naar luchthaven of station. Uw host zorgt voor handgels/zeep. U dient als ruiter/amazone een verklaring te hebben dat u Covid-19 negatief bent. U ontvangt van Paardenpas altijd up-to-date informatie hierover vóór uw vertrek.

Accommodatie
U verblijft twee nachten bij Relais de Chambord en één nacht in een B&B bij Blois.


Prijs 2024
 € 3.410 per persoon
Eenpersoonstoeslag € 798

Arrangement
Volpension (ontbijt/lunch/gourmet maaltijden met wijn) in een gedeelde tweepesoonskamer inclusief het paardrijden, rondleidingen met gids in de chateaux en shows. Excl. eventuele vluchten, transfers van/naar de luchthaven of treinstation, reis-/annuleringsverzekering, eenpersoonstoeslag, eigen uitgaven, drankjes en fooien.

Data 2024
5-11 mei 2024 (vol)
16-22 juni 2024 (vol)
7-13 juli 2024
4-10 augustus 2024
8-14 september 2024
6-12 oktober 2024 (onder optie voor een groep)


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard of IDeal via Rabobank Smartpay.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg