Latest Blogposts

Haut Langedoc - Ranch in Zuid Frankrijk NL-eigenaren

frankrijk
Land Frankrijk Vliegen/Trein Toulouse/Castres
Vakantie Tochten vanaf ranch Transfers Ja of huurauto
Duur 7 nachten/8 dagen Rijden 5 dgn/4 uur p.dag
Periode mei tot oktober Niveau Gevorderd
Paarden Divers Accommodatie Tweepersoonskamers
Rijdstijl Western & Trail Max.gewicht 90 kg
Prijsindicatie € 1.050 Groep/Boeking 8-10 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Western rijden door de prachtige bossen en heuvels in het gebied van de Sidobre, Tarn,
in het zuiden van Frankrijk. Het is een rotsachtig gebied in het zuiden van het Massief Central, circa 11 km ten oosten van Castres in de regio Tarn. Dit natuurgebied is ongeveer 102 vierkante kilometer groot en is bekend vanwege de bijzondere rotsformaties.

Western ranchpaardrijdvakantie in Lacrouzette Haut Langedoc
Het Parc Naturel du Haut-Languedoc is een duizenden hectares groot natuurgebied, in één van de mooiste streken van Zuid-Frankrijk. Midden in deze ongerepte natuur op duizend meter hoogte, met immense loof- en naaldbossen, heidevelden en grillige rotswanden, natuurlijke meren en stromende beekjes, ligt deze ranch. Dit park biedt een zeer gevarieerd ruitergebied met kilometerslange niet afgebakende routes. De trails  bieden bij helder weer uitzicht op de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Met mooi weer zwemmen met de paarden in het nabijgelegen natuurmeer of een spectaculaire avondrit.

Paarden
Op het domein leven meer dan 24 paarden die graag mee erop uit gaan in de prachtige omgeving. De paarden staan zoveel mogelijk gezamenlijk in de grote weiden, waardoor het gelukkige paarden zijn die elkaar goed kunnen verdragen. De paarden zijn getraind als ranchpaarden op techniek, kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast zijn ze sociaal, luisteren goed en zijn zeer betrouwbaar.
Sinds enkele jaren wordt ook op bescheiden wijze gefokt met eigen paarden. In principe rijdt u op één en hetzelfde paard dat u zelf verzorgt. Het is uw maatje waar u de hele dag mee doorbrengt. U helpt daarom met het uit de wei halen en het verzorgen van uw paard en krijgt zo een hechtere band. Het is tevens mogelijk uw eigen paard mee te nemen om zelfstandig trails te rijden en van de trailtuin gebruik te maken. Het trailpark bestaat uit (natuurlijke) hindernissen waaronder een brug, een poort, sprong, wip, piano, etc. Het trailpark is omringd door een racetrack.

Harnachement
Western zadels maar een Engels zadel kan op aanvraag.

Accommodatie
Het domein zelf heeft een oppervlakte van 120 hectares. Hierop bevinden zich de privé- en gastenverblijven met restaurant/bar enz. en het stallencomplex. Alles op loopafstand.
In tegenstelling tot de vorige locatie staan de gastenverblijven en restaurant nu los van de boerderij.
De vier ruime tweepersoonsverblijven* beschikken over een eigen douche, toilet, zithoekje en  airconditioning. Er zijn geen eenpersoons kamers. U verblijft op basis van indeling met iemand van hetzelde geslacht. Indien de week niet is volgeboekt is het mogelijk een kamer voor u alleen te krijgen tegen extra schoonmaakkosten.

Programma
Dagelijks circa 4 uur rijden en uw verzorgt zelf uw paard. Er wordt een Adventure Trail gereden (rijden op eigen gelegenheid - zeer gewaardeerd onderdeel). Voor ruiter en paard is een speciaal trailparcours ontworpen, waarin zij de hindernissen samen kunnen aangaan. Het arrangement loopt van zaterdagmiddag t/m zaterdagochtend (7 overnachtingen/5 dagen rijden).

  • Vrijdag: Aankomst
  • Zaterdag: Uitgebreide theoretische uitleg in de ochtend & kennis maken met je paard en rijden in de middag
  • Zondag: Dagtrail incl. lunch
  • Maandag: Adventure trail in de ochtend & Avondrit
  • Dinsdag: Vrije dag
  • Woensdag: Dagtrail incl. lunch
  • Donderdag: Trail in de ochtend & trailpark met hindernissen in de middag
  • Vrijdagdag: Na het ontbijt naar huis

Dag 1: vrijdag
U bent van harte welkom vanaf 16:00 uur. U kunt alvast rondkijken op het terrein en uw bagage in uw gastenverblijf plaatsen.
’s Avonds staat u een heerlijk drie-gangen diner te wachten.

Dag 2: zaterdag
Na het ontbijt krijgt u uitgebreid uitleg over de basis van het rijden met westernzadel en de omgang met onze paarden. Hierin wordt een demonstratie gegeven, is er de mogelijkheid uw eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. Na de uitleg volgt de lunch op de Ranch en zal vervolgens uw eerste kennismaking met uw paard voor deze week een feit worden.

Dag 3: zondag
Na het ontbijt maken we een prachtige lange rit van ongeveer 4 uur langs en over vlaktes en door dicht bebost gebied. U zult genieten van de uitgestrekte vergezichten.

Dag 4: maandag
Vandaag staat er een individueel en avontuurlijk programma te wachten. Na het ontbijt gaat u zonder begeleiding de Adventure Trail van ongeveer 2 uur rijden met 2 tot 4 personen. Dit zal op en buiten het uitgestrekte landgoed van de ranch plaatsvinden. Het doel van deze trail is dat u uw paard nog beter leert kennen.
In de namiddag heeft u enkele uren vrij en ’s avonds maakt u nog een spectaculaire avondtrail, waarvan we terugkeren in het donker. Hoe stiller de rit verloopt, hoe groter de kans om wild te zien. Een waanzinnige 2 uur durende ervaring die u zeker niet wilt missen.

Dag 5: dinsdag
Na het ontbijt, een vrije dag, zowel voor u als voor uw paard. Deze dag kunt u naar eigen voorkeur invullen. De gasten met beschikking over eigen vervoer kunnen naar een meer gaan, naar het strand of een typisch Frans dorpje in de omgeving bezoeken. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken of uw dag op de ranch doorbrengen en heerlijk relaxen.

Dag 6: woensdag
Na het ontbijt maken we een heerlijke dagtrail en nuttigen de meegebrachte lunch onderweg.

Dag 7: donderdag
Na het ontbijt maken we in de ochtend een trail en gaan in de middag de uitdaging aan met hindernissen in het trailpark, met aan het einde een estafette-race.
De week wordt afgesloten met een uitgebreide BBQ.

Dag 8: vrijdag
Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen en keert u huiswaarts. Onze ervaring is dat u volledig bent uitgerust, u een hele ervaring rijker bent geworden en u nog meer gevoel voor paarden en de natuur heeft gekregen.

 

Culinair
Geniet van goed verzorgde maaltijden (ranch meals en barbecues) geserveerd in het sfeervolle restaurantgedeelte of op het overdekte buitenterras. Er is een gezellige “old west” bar/saloon met knetterend openhaard vuur en luie zithoek en kampvuuravonden bij sterrenhemel.

Andere activiteiten
Leren karabijn- en boogschieten en lassowerpen.
In de avond bent u vrij om te doen wat u wilt, het kampvuur zal waarschijnlijk branden.

Uw hosts
Jan Henk Oosting (Yank) is in de zomer van 2000 gestart met zijn nieuwe uitdaging; het in Zuid-Frankrijk organiseren van professionele ruitervakanties en het werken met koeien (Cattle Ranch). Yank heeft eigenhandig zijn prachtige landgoed, van ruim 120 ha. omgetoverd tot een compleet paardendomein. Jacqueline, dochter van Yank, deelt dezelfde passie voor paarden en speelt sinds 2006 een belangrijke rol in het bedrijf. Inmiddels heeft ze het bedrijf volledig overgenomen. Ze is gids tijdens de trails, verzorgt de paarden en laat de gasten genieten van haar kookkunsten. Ervaring, durf, passie voor paarden en de natuur is haar op het lijf geschreven. Yank is uiteraard nog steeds op het bedrijf aanwezig. Yank en Jacqueline hebben Frankrijk leren kennen vanaf de rug van het paard en laten u hier graag van meegenieten. Beiden spreken naast Nederlands, ook Frans, Engels en Duits.

Yank and Jacqueline

Ligging
In Lacrouzette. Het landgoed bevindt zich maar op circa 20 minuten (10,7km) van het typisch Franse dorpje La Salvetat-sur-Agout en 25 minuten (17,9km) van Saint-Pons-de-Thomières. Gelegen in de natuur met loof- en naaldbossen, grillige rotsformaties, natuurlijke meren en stromende beekjes.

Vliegen op: Toulouse
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Het is tevens mogelijk met eigen auto af te reizen of relaxed reizen per TGV. Van Toulouse per trein naar Castres waar u wordt opgewacht en in 20 minuten naar de (nieuwe) ranch gereden.

Per auto
Wij verstrekken de route uitgebreid in uw persoonlijke reisitinerary.

Per trein
Sneltrein naar Parijs. In Parijs overstappen op 'Gare du Nord' en neem de trein naar Castres.
Laat je wel goed informeren m.b.t. de verschillende routes en tijden, dit kan in het hoogseizoen veranderen. In Castres kun je worden opgehaald. Er is een transfer vanaf het station naar de Ranch. Transfertijd is afhankelijk van de aankomsttijd van evt. andere gasten.

Pick-up & Transfers
Transfers zijn uitsluitend vanaf Castres. De transferskosten retour bedragen € 50 per persoon.


Klimaat/weer
Deze prachtige glooiende streek heeft een zeer mild klimaat, waardoor de temperatuur ideaal is om paard te rijden, ook in hartje zomer. Meditteraan klimaat, warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst, koel in winter

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Frankrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen
Twee rijbroeken, korte laarzen en korte chaps (vanwege het afstappen en het paard aan de hand meenemen), handschoenen, heuptas, smartphone & lader, cap, riem, pet/hoed, sjaal/bandana, voldoende sokken, zwemgoed en zwemschoenen (voor in de rivieren/meren), fototoestel/GoPro, zonnebril met koord, zonnebrandcreme, lipbalsem, medicijnen. Een cap dragen is niet verplicht, dat is wel uiteraard op eigen risico. Er zijn op de ranch geen caps aanwezig.


Prijs 2023 € 1.050
Extra schoonmaakkosten eenpersoonskamer € 65

Data 2023
Laat ons weten wanneer u wilt gaan en wij gaan de beschikbaarheid voor u na.

Arrangement 7 nachten/8 dagen/5 dagen te paard
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/3-gangen diner) inclusief paardrijden, verblijf in tweepersoonskamer met beddengoed en Nederlands sprekende hosts/gidsen. Exclusief vluchten of autoreis, transfers, reis-/annuleringsverzekering, alcoholische dranken, fris, toiletspullen & handdoeken en fooien.
Het arrangement loopt van vrijdagmiddag t/m vrijdagochtend, d.w.z. zeven overnachtingen en vijf dagen te paard.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie