Latest Blogposts

Provence - land van Van Gogh & Cezanne & met velden vol lavendel

Land Frankrijk Vliegen op Marseilles
Vakantie Trektochten Transfers Ja of huurauto
Duur 6 nachten/7 dagen Rijden 5 dgn/4-6 uur p.dag
Periode Maart t/m oktober Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Spaans, Arabier, mix Accommodatie Kleine guesthouses
Rijdstijl Engels & Trail Max.gewicht 100 kg
Prijsindicatie € 1.500 - € 1.650 Groep/Boeking 1-10 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |


Trektochten in het zuiden van Frankrijk met velden vol lavendel, meren, oude Franse dorpen met pleintjes en fonteintjes, bergen en heuvels - la vie est belle...!

Het is goed toeven in de Provence en zeker vanaf een paardenrug. Deze regio staat bekend om lekker eten en wijn en het landschap heeft kunstenaars als Van Gogh, Cézanne, Gauguin, Matisse en Picasso geïnspireerd. Uw paardrijdtrektocht leidt u van de vlakten van de Camargue met zijn roze flamingo's en stranden naar de oude steden en dorpen in de Alpilles-bergen en de Rhônedal met bedwelmende geuren van de lavendelvelden maar ook uitgestrekte wijngaarden en fruitboomgaarden. Wanneer u niet door dorpjes rijdt, gaat u dwars door het land en over tracks en door velden en wijngaarden. Uw gids kan u over de cultuur, de geschiedenis en de flora en fauna vertellen.

De paarden
De paarden zijn voornamelijk kruisingen van Spaanse, Arabische en Franse paardenrassen. Afhankelijk van uw gewicht, lengte en rijdervaring krijgt u een paard gematcht. Alle paarden kennen hun trektochtwerk goed en leven het hele jaar door in een kudde, gestald in het middeleeuwse dorp Lauris, iets minder dan een uur van Marseille. Ze hebben daardoor uitgebalanceerde karakters.

Het rijden
U dient alle gangen te beheersen. Het tempo is ontspannen zodat u kunt genieten van het prachtige platteland van de Provence maar onderweg natuurlijk ook draf en galop. Je zorgt zelf voor je paard, maar er is altijd hulp en begeleiding. Er wordt ca. vier tot zes uur doorgebracht in het zadel. Het is daarom goed om fit te zijn.

Harnachement
rando cheval Provence et Camargue
De zadels zijn "Forestier" en "Chamade" trail ride zadels, comfortabel voor paard en ruiter met zadeltassen speciaal ontworpen voor lange tochten en het soort terrein.

Gidsen
Uw gidsen zijn professionele gidsen met gidsen opleidingen en ervaring, hippisch geschoold en spreken Engels.

Accommodatie
De eerste en laatste nacht verblijft u in Mas de Recaute nabij Lauris. Dit zijn gîtes met tweepersoonskamers met en-suite badkamerfaciliteiten. Er is een centrale lounge waar u ontbijt en diner heeft. De andere nachten verblijft u op boerderijen. Sommige zijn heel eenvoudig, maar overheerlijk Frans en gastvrij, want van particulieren. Alle zijn heel charmant en gelegen in een landelijke omgeving.  Onderweg geniet u van picknicks in het land en 's avonds krijgt u echt Franse boeren cuisine voorgeschoteld, veelal stoofpotten en gebraad en het is niet ongewoon dat u vier gangen krijgt. Het is mogelijk een eenpersoonskamer te vragen met een toeslag. Indien u bereid bent een kamer te delen maar er is geen kamergeno(o)t(e) dan is de toeslag kleiner.

Culinair
U mag ervan uit gaan dat u in de Provence goed eet. Franse kazen, wijnen en ook verse vis en mosselen.
Wijn is inclusief bij de maaltijden. Diners vinden plaats in typisch lokale restaurants of worden bereid door uw hosts in de guesthouses. Het backup team bereit de buffetten/picknicks.

Programma's
Er zijn verschillende programma's in de Provence van waaruit u kunt kiezen. Zelfs meer dan op deze website. Vraag ons. Klik op de links voor een beschrijving van het programma van dag tot dag.

Ligging
Deze trektochten zijn alle in de Provence in het zuiden van Frankrijk, dat zich uitstrekt van de lager gelegen rivier de Rhône in het westen tot aan de Italiaanse grens in het oosten met in het zuiden de kust van de Middellandse Zee. Vanzelfsprekend behoort ook vis daarom tot uw menu.

kaart provence

Vliegen op Marseille
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. U kunt vanuit Nederland natuurlijk ook met de trein of de auto gaan.

Pick-Up & Transfers
Gedeelde transfers op gezette tijden zijn inclusief vanaf Marseille. Indien u buiten de vaste tijden om arriveert en/of vertrekt, kunnen wij taxi's voor u reserveren die u ter plaatse betaalt. Gedurende uw trektocht wordt uw bagage door het back-up team dagelijks vooruit gebracht.

Weer en klimaat
Frankrijk is onder te verdelen in drie verschillende klimaten.
Het overgrote deel van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. Daarnaast hebben het uiterste zuiden en oosten een mediterraan klimaat en de Franse Alpen een hooggebergteklimaat. De winters zijn zacht met in de berggebieden veel sneeuwval. De zomers zijn warm met in het zuidoosten de hoogste temperaturen.

Beste reistijd
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Frankrijk te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen het aangenaamst en vermijdt u bovendien het massatoerisme.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Frankrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Data & prijzen 2023

Lavender Ride
7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden
Klik voor het programma van dag tot dag
Data 2023: 3-8 juli, 10-15 juli, 17-22 juli en 24-29 juli
Prijs € 1.500 in meerpersoonskamer
€ 1.600 in een tweepersoonskamer
Eenpersoonstoeslag € 250
Upgrade luxe hotel nabij stal en met zwembad, hammam & jacuzzi eerste en laatste nacht € 70 (1-pers.toeslag €150) Transfers Aix-en-Provence TGV station, Aix-en-Provence center train station, Marseille airport inclusief. Niet-ruiter 50%

Perfumes of the Provence Cidadas
7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden
Klik voor het programma van dag tot dag
Data 2023: 30 juli-5 augustus, 6-12 augustus, 13-19 augustus, 20-26 augustus, 27 augustus-2 september
Prijs € 1.650 in een 2-3 persoonskamer
Eenpersoonstoeslag € 300
Transfers van/naar Aix center station, Aix tgv station, Marseille airport: gratis op gezette tijden.

Van Luberon naar de Provence 
6 dagen/5 nachten/5 dagen rijden
klik voor programma van dag tot dag
Data 2023: uitsluitend in het najaar van 5-11 november
Prijs 2023: € 1.650  in 2-3 persoonskamer
Upgrade accommodatie met zwembad in Lauris twee nachten (1e en laatste nacht) € 70 in tweepersoons en € 150 in eenpersoonskamer
Van/naar Aix Centre Train Station Aix TGV Station, Marseille airport: gratis op vaste dagen/tijden.

Arrangementen
o.b.v. volpension, inclusief paardrijden en gids, wijn bij de maaltijden.
Excl. vluchten, transfers, entreegelden musea en monumenten, drankjes/snacks in bars, alcoholische drankjes, frisdranken en fooien (ca. € 35-€ 50).
Eénpersoonstoeslag variërend circa € 300 (€225 op de Cezanne Ride & Perched Villages).
Indien u wilt delen en er is niemand om mee te delen betaalt u in eerste instantie de eenpersoonstoeslag die wordt gerestitueerd wanneer iemand zie aandient.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners, niet van u en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie