Latest Blogposts

Saumur - Rijden door de Loire naar de Cadre Noir

frankrijk
Land Frankrijk Vliegen/start Saumur
Vakantie Trektocht Transfers Ja of auto
Duur 5 nachten Rijden 4-6 uur p.dag
Periode pas in 2024 weer (1xpj) Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Divers Accommodatie Kleine guesthouses
Rijdstijl Engels & Trail Max.gewicht 100 kg
Prijsindicatie € 3.030 Groep/Boeking 9 ruiters
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Bijzondere trektocht door het Franse land van de Loire naar de Cadre Noir in Saumur waar u daadwerkelijk het terrein van de Cadre Noir op rijdt en mag verkennen en een privérondleiding Cadre Noir stallen, clinic & gala-avond

De paarden
Een mix van paarden met een match voor iedereen. De paarden zijn braaf en genereus. Uw trail ride maatje wordt overeenkomstig uw ervaring, lengte en gewicht aan u gematcht.

Acommodatie
U verblifjt in Hotel Saint Pierre in Saumur.

Programma
Dag 1: Aankomst bij Hotel Saint Pierre in Saumur (16e eeuws)
Bezoek Chateau Saumur
Kennismaking met uw host, briefing, diner en overnachting bij Hotel Saint Pierre.
Dag 2: Chateau de Saumur–Cadre Noir Saint Hilaire st Florent
Ochtend 1,5 uur rijden. We vertrekken vanaf de voorzijde van Château de Saumur en rijden naar de heuvels van Saint Hilaire & Saint Florent waar de prestigieuze Cadre Noir en de schitterende Ecole Nationale d’Equitation (Franse Nationale Rijschool) zijn gevestigd. Lunch bij de Ecole Nationale d’Equitation. In de middag 2,5 uu rijden, bestaande uit een privérit op het terrein van de Ecole Nationale d'Equitation, waarbij u de eventinghindernissen van de Hippodrome de Verrie mag ontdekken (u hoeft niet te springen) en waar  het International 3 Day Event wordt georganiseerd. Privé rondleiding in de stallen van de Cadre Noir en de Ecole Nationale d’Equitation.
Apéritif in Bar le Canter, "place de rendez vous" van befaamde ruiters.
Diner in en overnachting bij Hotel Saint Pierre in Saumur
Dag 3: Cadre Noir – Chenehutte – Trèves
In de ochtend een privé clinic met een uitleg over de Cadre Noir de Saumur. Er wordt verteld over de Traditional French Equestrian en de voorbereiding en toepassing ervan bij een dressuurpaard.
Lunch bij de Ecole Nationale d’Equitation. In de middag 3 uur door het Franse land rijden met een spectaculair uitzicht over de Loire. Bezoek aan Romeinse kerken Chenehutte en Trèves.
Diner en overnachting bij Hotel Saint Pierre in Saumur.
Dag4: Chenehutte – Cunault – Gennes – Saumur
Ochtend 2,5 uur rijden naar en bezoek aan de Prieuriale Notre Dame de Cunault, een meesterwerk van Romeinse kunst. Lunch bij restaurant l’Aubergade in Gennes. In de middag 2 uur rijden langs megalieten uit de Neloitische tijd. Aperitief en diner op een traditionele boot van de Loire, varen van Chenehutte naar Saumur. Diner & overnachting bij Hotel Saint Pierre in Saumur.
Dag 5: ENE – Marson – Parc miniature Pierre et Lumière
Ochtend 2 uur rijden van de Ecole Nationale d’Equitation naar Marson via prachtige zandereige stegen. Het dorp Marson is van vóór Christus en heeft nog grotten van holbewoners, een oude Romeinse kapel en een chateau. Lunch in de grotten van Marson. In de middag 2 uur door de bossen rijden en verder door het land naar de ondergrondse beeldhouwwerken bij Pierre et Lumière en een Championmuseum, die we beide bezoeken. Avondgala vna de fameuze Cadre Noir de Saumur. Gourmet diner in Saumur.
Overnachting bij Hotel Saint Pierre in Saumur.
Dag 6 Ontbijt en vertrek.
Uw host kan indien het weer, de paarden, de ruiters of anderszins daartoe noopt het programma wijzigen.

Ligging
In de Loire (mid-westen van Frankrijk) omgeving Saumur.

 

Vliegen op Poitiers of Limoges (of met de auto, vanaf Nederland a. 10 uur)

Pick-up & Transfers vanaf Poitier of Limoges retour ca. € 40 per persoon.


Het weer/klimaat
Warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst.

Het weer/klimaat
Warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Frankrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Prijs per persoon 2024 € 3.030
Eenpersoonstoeslag € 625
Niet-ruiter mee € 2.730
Small group supplements
- bij 2 ruiters € 990
- bij 3 ruiters € 495
- bij 4 ruitesr € 250
Arrangement
Volpension (ontbijt/lunch/gourmet maaltijden met wijn) in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief het paardrijden, rondleidingen met gids in de chateaux en shows. Excl. eventuele vluchten, transfers van/naar de luchthaven of treinstation, reis-/annuleringsverzekering, eenpersoonstoeslag, eigen uitgaven, drankjes en fooien.

Data 2024

9-15 juni 2024 (programma 3)
30 september-6 oktober 2024 (programma 6)

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie