Latest Blogposts

El Bronco - Westernranch in Hongarije

Land Hongarije Vliegen op Boedapest
Vakantie Centre based tochten Transfers Ja of huurauto
Duur 3-7 nachten Rijden 4-5 uur p.dag
Periode Gehele jaar geopend Niveau Vanaf halfgevorderd
Paarden Quarter, Appaloosa Accommodatie chaletkamers
Rijdstijl Western Max.gewicht 96 kg (gevord meer)
Prijsindicatie € 1.075 Groep/Boeking groep max 6 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun- Jul- Aug Sep Oct Nov Dec

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Goed nieuws: vanaf 1 juni 2023 is EL BRONCO weer te boeken en bezoeken!


Twee van de voormalige gastenverblijven zijn grondig gerenoveerd tot een hoge standaard en zijn klaar voor gebruik. Sommige werkzaamheden zijn nog aan de gang, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de vakantie van de gasten. Met de nieuwe gebouwen kan El Bronco maximaal 4 gastruiters/amazones ontvangen, dus nog heel privé. Niet-ruiters zijn eveneens welkom, afhankelijk van beschikbaarheid van kamers en bedden. Een stel dat een kamer deelt, 1 ruiter/amazone en 1 niet-ruiter/amazone kan prima in een kamer. Het minimum aantal gasten is vastgesteld op twee, single ruiters/amazones zijn welkom zolang de boeking dezelfde periode is als een andere gast. Paardenpas kan zorgen dat je op de single-lijst komt te staan en El Bronco doet dan haar best een andere ruiter/amazone te vinden voor dezelfde datum en duur. Het minimumverblijf is 3 nachten en aankomst/vertrek is elke dag afhankelijk van aanvraag en beschikbaarheid.

Riding-Ranch Stay-programma:
Het verblijf is van 3 tot 7 nachten, een langere duur is mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid. De populaire picknickrit blijft onderdeel van het rijprogramma, mits het weer het toelaat.
Voor het huidige seizoen worden vooralsnog geen andere programma's aangeboden, alle ritten beginnen op de ranch en keren dezelfde dag terug. Ruiters en amazones dienen van een gelijk niveau te zijn. Op dit moment is het niet mogelijk beginners en met halfgevorderde of gevorderde ruiters/amazones te mixen. Wanneer een stel of een groep boekt waarin een beginner en een halfgevorderde ruiter/amazone, dan worden de lessen en de buitenritten aangepast aan het laagste niveau. Beginnende ruiters kunnen 2 x 1 uur per dag rijden.

Bij zeer warm weer kunt u tijdens uw verblijf mogelijk slechts 2 uur rijden en alleen 's ochtends. Omdat je voor een volledige rit hebt betaald, kunnen niet de niet-gereden uren van je kamerrekening afgehaald worden en terugbetaald.

Accommodatie
Gebouw nr 1 - kamer nr 1 en kamer nr 2 - deze kamers hebben kingsize bedden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. Huishouden:
De kamers worden tijdens het verblijf elke 3e dag schoongemaakt en er worden schone handdoeken verstrekt. Als dagelijkse schoonmaak en handdoeken vereist zijn, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. De welnessruimte en het buitenzwembad zijn vooralsnog gesloten totdat verdere reparaties zijn voltooid.
Bar:
Het ontbijt in de eetkamer is nu geschikt voor vijf personen, drankjes voor aankomst doorgeven.

 

 

 

 

 

 

 

Rates:

185 EUR/night/pers including riding, accommodation, full board,mineral water

El Bronco is medio juli  2022 verwoest door een brand en vooralsnog zeer beperkt te boeken.  vernietigde de El Bronco Ranch en delen van het Kiskunság National Park-Hongarije, Soltszentimre.
De appartementencomplexen, de Engelse boxen, de hele werkplaats, het buffet, de gemeenschappelijke buitenruimte en de wellness werden volledig verwoest, de stal, stallen en paddocks werden zwaar beschadigd. Een leven lang werk en mensenwerk in 25 minuten tot as verbrand. Er zijn nu weer enkele paarden beschikbaar en 4 tweepersoonskamers.  Er wordt gegeten in een gebied nabij de keuken en waar 8 gasten plaats kunnen nemen. Tenslotte is de bar toch geopend, zij het bescheiden. Daar waar gebouwen (nog) niet herbouwd worden zal de bodem met gras of zonnepanelen bedekt worden. Wanneer u toch El Bronco boekt, helpt u El Bronco weer in het zadel. Paardenpas helpt ook door halve n commissie te nemen. 

Doneren aan El Bronco mag ook

Westernranch in Hongarije met alles erop en eraan, kralen, rijdbanen, bossen, wellness
El Bronco is een Western ranch met alles erop en eraan, maar dan in Hongarije. Twee buitenrijdbanen, een binnenrijdbaan, zeven kralen en een 'round pen'. Buitenritmogelijkheden in de bossen, sauna, jacuzzi, massage, wijnproeverijen, ritjes in koetsen, jeep safaris, vissen en bezoekjes aan het nabijgelegen dorp Kecsketmet.

De paarden/ het rijden
Quarter-horse, Appaloossa en Paint. Er zijn meer dan 40 paarden, alle Western aangereden. Het merendeel is quarter horse, maar er zijn ook kruisingen. Circa 20 paarden worden actief ingezet, andere zijn veulens, fokmerries of met pensioen. De rijdstijl is Western. De eerste dag krijgt u een briefing/assessmentles. De dagen daarna afhankelijk van de wensen van iedereen lessen en/of buitenritten. U kunt op dag van aankomst en vertrek twee uur per dag rijden en de andere dagen vier uur paardrijden per dag. Over het algemeen heeft u twee lessen in een week. Tijdens de buitenritten is het tempo gevarieerd, stap, draf en galop maar geen rengalop. Indien het niveau uiteenloopt wordt de groep opgesplitst.

Ligging
in het Kiskunsagi National Park met volop bossen en zandduinen om in te rijden.

Vliegen op: Boedapest waar u wordt opgewacht (of een huurauto kunt nemen)
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.|
Omdat de uiterste pick-up tijd 11:30 uur is, dient u vóór 11:00 uur geland te zijn. Voor de terugreis dient uw vlucht vanwege de transfers en inchecktijd neit eerder dan 15:30 uur te vertrekken.
Transfers
U wordt op de luchthaven van Boedapest opgewacht door een hostess, die u vervolgens begeleidt naar de chauffeur die u naar El Bronco rijdt. De autorit duurt ca. 1 uur 20 min. Om alle rij-uren in de boeking te hebben, dient u uiterlijk om 12:00 uur op de ranch aan te komen OF niet eerder dan 13:00 uur op de dag van vertrek vanaf de ranch te vertrekken als u met de auto arriveert.
Als u met het vliegtuig aankomt op de luchthaven van Boedapest, dient u uiterlijk om 11.00 uur te landen in Boedapest. Of niet eerder dan 15.30 uur vertrekken vanaf de luchthaven van Boedapest.

 

Trektocht Kiskunsag National Park programma van dag tot dag
6 nachten/7 dagen/6 dagen rijden, minimaal 5 ruiters/maximaal 8 ruiters, 4-7 uur per dag in het zadel. Aankomst 15:00 uur op de zaterdag.
El Bronco-Csonka Torony-El Bronco-Kunadacs-Csalanosi-Venyige Farm-El Bronco.
Prachtige landschappen rijden door het Nationaal park, veelal op zand en rijdend door dorpen.

Dag 1 (zaterdag)
Aankomst tot 17:00 uur, kennismaking met de paarden en beoordeling rijdvaardigheid en fitheid voor de trail. Indien u niet door de test komt, kunt u de hele week op de ranch rijden.
Dag 2
Na ca. 20 km een sotp bij een oude klassiek Hongaarse boerderij met rieten dak waar we het Nationale drankje pálinka kunnen proeven. Hier overnacht u in semi privé kamers met eigen badkamers. Diner  (inclusief) is vers uit de oven met eigengemaakte wijnen (ter plaatse betalen).
Dag 3
Na het ontbijt naar Ballószög. Gedurende de dag hapejs en lunch dat we hebben meegenomen van het hotel. Vandaag rijden we ca. 26 km. De paarden mogen bji een ranch uitrusten en indien de eigenaar aanwezig is, kunnen wij een hem bezig zien met zijn koeien en buffels. De gasten gaan van hotel naar ranch en vice versa met de auto. Diner & overnachting.
Dag 4
Met de auto naar de paarden bij de ranch en op naar Puszta Major. Vandaag 15 km af te leggen. Lunch is bij aankomst op bestemming vandaag. De guesthouse is goed uitgerust met een zwembad.
Dag 5
Na het ontbijt op naar Kunadacs waar u in een houten guesthouse verblijft, eveneens met buiten zwembad. Vanavond de wereldvermaarde Hongaarse vissoep.
Dag 6
Terug naar El Bronco waar u nog kunt relaxen, in de sauna en jacuzzi kunt gaan of een massage nemen
(exclusief).
Dag 7
Transfer naar luchthaven of langer op ranch verblijven of andere bestemming in Hongarije.
N.B. U dient zelf uw paard op te zadelen, al is er wel hulp aanwezig.
Zorg ervoor dat u Hongaarse Forinten en/of Euro's bij u heeft voor het afrekenen van drankjes onderweg bij de guesthouses of stops in dorpen. Water is gratis en wordt geleverd.

Vera Ledneczki
Vera werkt als Western trainer bij haar familie op El Bronco en is opgegroeid met paarden. Ze heeft een universitaire graad van de Universiteit van Kaposvar, waar ze paarden, paardensportevenementen en landbouw studeerde. De precisie, harmonie en synchronisatie tussen mens en paard heeft haar altijd geïntrigeerd. Zelf heeft ze op nationaal en internationaal niveau aan wedstrijden mee gedaan, o.a. Middle European Cap in Tsjechië, Americana in Duitsland en Appaloosa European Championship in Nederland. In 2017 was ze Europees kampioene in twee trail klassen met zelfopgeleide paarden.
Aankomst op een donderdag, inchecken, diner en presentatie door Vera over het programma
Vrijdag na het ontbijt een demonstratie van Vera met haar Europees kampioen.
Matchen van paarden & ruiters met in het eerste uur basic control, het tweede uur buitenrit in de mooie duinen rondom de ranch in het Kiskunsági National Park. Bij terugkomst lunch waarna om 13:00 uur een workshop. Twee combinaties krijgen telkens 45 min lang les van vrijdagmiddag, zaterdag hele dag en zondagochtend. Hiermee heeft elke combinatie viermaal een persoonlijke training. Op zondag na de lunch is er nog een onderlinge wedstrijden van de deelnemers/sters en uitreiking van een certificaat.
o.b.v. gedeelde tweepersoons accommodatie, inclusief paarden, gebruik wellness faciliteiten, volpension (ontbijt/lunch/diner), 4 persoonlijke consulten met Vera, en de trail riding.

József Dörnyei alias Döde

Aankomst donderdag, inchecken, diner & presentatie door Döde over het programma en het materiaal.
Vrijdag na het ontbijt matchen van de paarden met ruiters waarbij het eerste uur de basic control wordt doorgenomen en het tweede uur een buitenrit in de mooie duinen van Kiskunság National Park.
Terug voor lunch en om 13:00 uur een workshop. Daarna krijgen vijf combinaties lessen van vrijdagmiddag, zaterdag hele dag tot zondagochtend. Door het roteren krijgt iedere combinatie viermaal alle aandacht. De dapperste ruiter/amazone mag op Döde's kampioenpaard rijden. Zondag na de lunch een kleine onderlinge competitie en uitreiking van een certificaat.
o.b.v. gedeelde tweepersoons accommodatie, volpension (ontbijt/lunch/diner) inclusief paardrijden, gebruik wellness faciliteiten, 4 persoonlijke consulten met Döde.

Wat mee te nemen
Rijbroeken, korte laarzen/jophpurs, chaps, handschoenen, cap (er zijn geen caps op locatie), zwemgoed,  zonnebrandcreme, lipbalsem, heuptas, smartphone, lader, fototoestel, medicijnen, sweater/fleece, slippers, gympen/sneakers, pet/hoed, sjaal/bandana.

Het weer
Warm tot hete droge zomers, koude winters. De zanderige bodem zuigt de regen snel op.

Taal
Hongaars (Magyar) is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort.
Een visum is niet nodig.

 

Verlenging in Boedapest mogelijk en zeer de moeite waard. Bezoek het Paleis, vaar over de Donau, strijk neer op een terras, flaneer langs de boulevard. Boedapest heeft schitterende binnen- en buiten thermale baden in stijlvolle oude gebouwen. Vraag ons naar de mogelijkheden en denk daarbij aan combideals vliegen + hotel. Wij zorgen dat de transfer u dan bij uw hotel ophaalt.

Verlenging

Verblijf eerste een paar dagen in het mooie Boedapest. Bezoek het oude paleis op de heuvel. Dompel onder in de beroemde baden (zowel binnen als buiten). Eet een Hongaarse goulash. Vaar over de Donau lnags het indrukwekkende parlementsgebouw. Boedapest biedt een leuke mix van het oude Hongarije en het moderne. Wij hebben vaak goede combideals (vlucht+hotel) voor u. Vraag ons ernaar.

Wat mee te nemen

Programma's & prijzen
Eenpersoonskamertoeslag is € 13 per nacht
Rijuren inbegrepen voor halfgevorderde/ervaren ruiters
3 nachten-10 uur
4 nachten-14 uur....7 nachten-26 uur
Beginners hebben slechts 2 x 1 uur fietsen per dag inbegrepen.
3 nachten-6 uur
4 nachten-8 uur....7 nachten-14 uur

kortingen:
Terugkerende gasten krijgen 10% korting, dat is € 166,5  per persoon per nacht
Kinderen onder de 15 jaar krijgen 20% korting, wat neerkomt op € 148  p.k.p.n.
Niet-ruiter 25 % korting ofwel € 138,75 p.p.p.n.
Niet-rjuiter 4-11 jaar 40% korting, dat is € 111 p.k.p.n.
0-3 jaar gratis

Andere programma's op aanvraag en beschikbaarheid (vanaf minimum 2 pers aan een prijs € 60
- tour van een halve dag in het Kunsági National Park
- boottocht op het Kolonmeer

Transerskosten
Vooraf geboekte taxi tarief per persoon € 70 enkele reis van de luchthaven van Boedapest naar El Bronco
Of El Bronco naar de luchthaven van Boedapest € 70 per persoon
De gecombineerde terugreis is € 140 per persoon
Als 4 personen of meer dezelfde taxi nemen, wordt het tarief verlaagd tot € 60 per persoon enkele reis
Het transfertarief is ter plaatse te betalen. U kunt er ook voor kiezen om op de luchthaven van Boedapest een auto te huren en op eigen gelegenheid naar El Bronco te rijden.
Op de ranch is het mogelijk om alleen contant te betalen met EUR of HUF, momenteel geen pin- of creditcardbetalingen. Dus neem voldoende cash mee.

Extra's
Losse les in Western € 20 per uur per persoon
Gratis: cowboy lasso, darts, tafeltennis, badminton, bordspellen & kaarten.

Arrangementen
o.b.v. verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met volpension (ontbijt/lunch/diner en palinka/Tokai-proeverij), paarden en instructie/buitenritten. Niet-ruiters welkom (jeep safari etc.). Exclusief vluchten, transfers, andere activiteiten, massages (€ 30), reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Data 
U kunt altijd terecht bij El Bronco, het is het gehele jaar open.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie