Latest Blogposts

Vlieland - IJslandse paarden met duin, heide en strand

Land NL-Vlieland Hoe kom ik er Veerboot Harlingen
Vakantie Buitenritten Transfers Nee
Duur 2 nachten/3 dagen Rijden 1-4 uur per dag
Periode Gehele jaar open Niveau Halfgev/Gevorderd
Paarden IJslandse paarden Accommodatie Appartement/Hotel
Rijdstijl IJslands met tölt Max.gewicht 90-95 kg
Prijsindicatie € 283 - € 348 Groep/Boeking 4-6 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

| Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek

Op IJslandse paarden door de duinen met bos en helmgras en op het brede zandstrand.
Accommodatie afhankelijk van wat beschikbaar is

De paarden
Het IJslandse paard is intelligent, heeft een goed karakter en komt in alle kleurpaletten voor. Het unieke van de IJslander is natuurlijk het feit dat het vijf gangen kent: stap, draf, tölt, galop en rengalop. Vooral de tölt is heel comfortabel.

Het rijden
In het hoogseizoen in duin en bos, ritten van 1, 1,5 of 2 uur. Aanvang om 10:00 uur in de ochtend en 14:00 uur in de middag. Soms tevens om 19:15 uur in de avond. De getijden bepalen of het mogelijk is op het strand te rijden of in het bos. De ruiters en amazones worden gevraagd zelf hun paarden te poetsen.
In het laagseizoen ritten die starten bij De Kwelder, een natuurreservaat, waar de paarden gedurende dit seizoen verblijven.
De Lange Paal tocht (alleen gevorderden) duurt 3 uur en laat meer van het eiland zien, waarbij we naar de campsite Lange Paal rijden en daar genieten we van een kop thee.
De Posthuys tocht duurt 4 uur in totaal en neemt u mee helemaal naar het Posthuys en terug. Na twee uur rijden een pauze van een uur voor zowel paarden als ruiters en waarbij een lunch bij het Posthuys (niet inclusief) alvorens weer twee uur terug te rijden naar stal.

Accommodatie
U verblijft in doorgaans* een hotel op 5 minuten afstand van de stal met de paarden, op 15 minuten wandelen van het strand en op 450 meter van de veerhaven Het hotel bevindt zich op het autovrije eiland. De kamers zijn modern en hebben kabel-tv, radio en eigen badkamer. WiFi is gratis in de openbare ruimtes en het hotel biedt gratis bagagevervoer van/naar de veerhaven. Er is een grote landschapstuin en patio met zithoek.
*Accommodatie kan wisselen afhankelijk van beschikbaarheid, wij zullen hierin adviseren.

Het is tevens mogelijk in het Loods Hotel te verblijven.
Tweepersoonskamer van ca. 20m² met een terras en uitzicht op de tuin (met uitzicht op zee iets meer, zie prijzen). Eigen badkamer, gratis Wifi, toiletartikelen, streamingdienst (zoals Netflix), WC/Bad/Douche, Handdoeken, Stopcontact bij het bed, Betegelde/marmeren vloer, Zithoek, Eigen ingang. Tv, Koelkast, Thee- en koffiefaciliteiten, Verwarming. Föhn, Gehele unit op de begane grond, Kledingrek

Uw host
Krista Nobel is uw host en eigenaar en neemt u mee uit rijden op Vlieland, waarbij haar twee honden Sunna en Kos haar altijd vergezellen.

Ligging
Vlieland hoort bij de provincie Friesland (Fryslân) en ligt tussen Texel en Terschelling in.

Hoe er te komen
Vlieland is autovrij. De veerboot brengt u er. De overtocht naar Vlieland duurt ongeveer 1 uur en 35 minuten. Met de snelboot bent u in ongeveer 45 minuten op Vlieland. De veerboot van Rederij Doeksen vertrekt uit Harlingen en vaart naar Oost-Vlieland. Kom je vanuit Amsterdam dan is er vanuit Alkmaar een busverbinding (Q-liner) richting Leeuwarden. Op Vlieland mag je de auto niet meenemen. Fietsen mogen mee maar daar betaal je wel extra voor. Alleen bewoners van het eiland mogen met een auto rijden. De auto parkeer je op een bewaakte parkeerterrein bij de haven. Het is mogelijk om de auto zowel binnen als buiten te parkeren. Volg de ANWB-borden naar het gewenste parkeerterrein. Het is wel een stukje lopen dus zorg ervoor dat je iets eerder bent zodat je de boot niet mist. Vanaf de meeste parkeerterreinen rijden pendelbussen naar de terminal zodat je niet perse hoeft te lopen. Parkeren doe je vanaf ongeveer acht euro per dag. Tegenover de veerhaven kun je direct een fiets huren. Maar ook in de Dorpstraat van Oost-Vlieland zijn diverse fietsverhuurders. In totaal zijn er drie fietsverhuurbedrijven op Vlieland. Een retourtje met de veerboot naar Vlieland kost voor een jonge voetpassagier (4 t/m 11 jaar)tussen de € 10,76 en € 13,92. Een retourtje met de veerboot naar Vlieland kost een voetpassagier (van 12 t/m 64 jaar) tussen de € 21,60 en € 27,94.

Klimaat
Vlieland heeft een zeeklimaat. De invloed van de zee en wind is op dit eiland groter dan op het vasteland. Wolken zullen op Vlieland sneller overwaaien. Op warme dagen is het op Vlieland aangenamer dan op het vasteland. Op het eiland regent het een stuk minder en de zon schijnt vaker dan elders in Nederland. Het is dus een fijn klimaat voor een heerlijke vakantie!


Prijzen
Arrangement 8 uur rijden/2 nachten/3 dagen € 348*
1e dag 2 uur, 2e dag 4 uur, 3e dag 2 uur rijden
Arrangement 5,5 uur rijden/2 nachten/3 dagen € 283*
1e dag aankomst, 2e dag 4 uur, 3e dag 1,5 uur

*Arrangementsprijs is mede-afhankelijk van welk hotel gekozen wordt en de beschikbaarheid en periode van het hotel. Wij zullen u altijd op maat offreren.

Arrangement o.b.v. 2 overnachtingen in een gedeelde tweepersoonskamer of eenpersoonskamer (afhankelijk beschikbaarheid) in een hotel nabij de stallen, inclusief ontbijt (2x), paardrijden met gids (8 uur of 5,5 uur) Exclusief veerboot Harlingen-Vlieland, fietshuur, lunches, diners, drankjes, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
   

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie