Latest Blogposts

Terschelling - op Friese paarden door polder, bos, duin & cranberryvelden

Land Nederland Terschelling Vliegen op Veerboot Harlingen
Vakantie Buitenritten en strand Transfers Nee
Duur 7 nachten/8 dagen Rijden 5x2uur & 1x3 uur
Periode gehele jaar strand altijd Niveau Beg/Gevord
Paarden Friese paarden & Shires Accommodatie kamer, tent
Rijdstijl Engels Max.gewicht 120 kg
Prijsindicatie € 870 - € 1.750 Groep/Boeking 2-6 pers

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Ervaar pure vrijheid op de rug van een Fries paard dat u door bos en duinen brengt, langs cranberryvelden en polders en over het breedste strand van Europa. Mooie routes en strand het hele jaar door, vollemaansritten, zwemmen met de paarden

De paarden
De Friese paarden worden door de familie Bierema zelf gefokt en op een consequente en respectvolle wijze beleerd. Ze zijn vriendelijk van karakter, betrouwbaar om op te rijden, gewend aan elkaar en de omgeving. De schofthoogten variëren van 1.50 tot 1.80 meter. Opstijgen geschiedt vanaf een opstapperron om de paardenruggen te beschermen.

Accommodatie
De familie Bierema heeft vier verschillende accommodaties waar u kunt verblijven: Tjermelan, Residence Terschelling, de Wadvaarder en de Duintent. In 2020 is de accommodatie altijd bij Tjermelan, een vakantiepark met eigen hotel, rustig gelegen in het grensgebied tussen de duinen en de polder aan de oostkant van Terschelling, waarbij u een kamer deelt. Vanaf 2021 kunt u eveneens in Residence Terschelling (luxere kamers met balkon of terras & een zwembad) of de Wadvaarder (gezellige B&B) verblijven alsook ervoor kiezen om te kamperen bij de boer op een kleinschalige camping tegen de duinen met 4 unieke ingerichte 6 persoons duintenten, een groot familiebed voor 4 personen en een 2 persoons halfhoogslaper met privé sanitair. Honden welkom maar niet tijdens buitenritten.

Voorbeeld programma
Dag 1 Aankomst dag
We beginnen vandaag met een 2 uur durende buitenrit van 13:00 uur tot 15:00 uur.
Dag 2
Voor vandaag staat er zwemmen met paarden op het programma van 10:00 uur tot 12:00 uur.
Na afloop zal de Puur hottub voor jullie klaar staan om nog even lekker op te warmen.
Dag 3
Voor vandaag staat er een 5 uur durende buitenrit naar het Amelander gat op het programma van 9:00 uur tot 14:00 uur.
Dag 4
We sluiten af met een vroege vogel buitenrit van 7:00 uur tot 9:00 uur, waarna jullie lekker gaan ontbijten bij de accommodatie. Vertrek

Alle buitenritten gaan door de duinen, het bos, de cranberry velden en over het strand in stap, draf & galop. Daarnaast vragen wij onze gasten altijd om 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn en rijden we altijd in kleine groepjes van maximaal 6 personen en het zwemmen met paarden maximaal 3 personen.

Arrangement 
o.b.v. 4 overnachtingen in de studio-accommodatie, inclusief  Terschellinger-ontbijt, handdoeken, keukenlinnen, bedlinnen, ontbijt, schoonmaakkosten, een elektrische fiets, het bovengenoemde paardrijdprogramma (11 uren) en toeristenbelasting. (Inclusief 9% btw & 5% provisie)
Exclusief boottickets, lunch, diner, parkeerkosten, vervoer van & naar Harlingen.

Extra activiteiten
Wadlopen  met oesterproeverij, huifkartocht, mennen & ezelwandelenr.

Uw host
De familie Bierema verwelkomt u graag op hun familiebedrijf en laat u Terschelling vanuit het zadel beleven.


Ligging
Terschelling valt onder de provincie Friesland en is het derde bewoonde Nederlandse Waddeneiland, gelegen tussen Vlieland en Ameland in.

Hoe er te komen
Vanaf Harlingen kunt u met de veerboot naar Terschelling. Rederij Doeksen vaart u in twee uur naar de overkant. Met de sneldienst zelfs in 45 minuten. De boten gaan regelmatig. Paardenpas kan de overtocht voor u reserveren, u mag het ook zelf doen. Meer info hierover vindt u Veerboot Harlingen.

Transfers
U dient met fiets of bus naar uw accommodatie te gaan, er is geen pick-up/transfer vanuit de stal.

Klimaat
Terschelling heeft een zeeklimaat. De invloed van de zee en wind is op dit eiland groter dan op het vasteland. Wolken zullen op het eiland sneller overwaaien. Op warme dagen is het op Terschelling aangenamer dan op het vasteland. Op het eiland regent het een stuk minder en de zon schijnt vaker dan elders in Nederland. Het is dus een fijn klimaat voor een heerlijke vakantie!


Prijzen per pers 1.persoon 2 personen
1 jan - 28 feb € 1.190 € 870
1 mrt - 31 mrt € 1.275 € 915
1 apr - 11 juni € 1.375 € 955
21 juni - 9 juli € 1.495 € 1.025
9 juli - 31 aug € 1.750 € 1.150
1 sep - 30 sep € 1.495 € 1.025
1 okt - 15 okt € 1.275 € 915
16 okt - 8 nov € 1.495 € 1.025
8 nov - 24 dec € 1.190 € 870

Arrangement
o.b.v. overnachtingen met ontbijt in een gedeelde tweepersoons studio appartement met keuken en badkamer of B&B of appartement in vakantiepark, incl. 13 uur paardrijden (6 buitenritten, waarvan 5 x twee uur en 1 x drie uur) gids en fiets (evt. te upgraden naar elektrische fiets). Exclusief reis er naar toe (veerboot Harlingen-Terschelling) & bus of fiets van de haven naar de studio, lunches & diners, drankjes,  transfers op het eiland, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien. Houd tevens rekening met een toeristenbelasting ad ca. € 1.80 p.p.p.n.


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
   

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie