Latest Blogposts

Golegã Horse Fair & Quinta do Falcão Combi in Portugal 2023

Beleef de unieke Golegã Horse Fair door op de Fair mee te rijden op een Lusitano

Plaats Tomar en Golegã in Portugal
Wanneer 1-5 november 2023 volgeboekt
5-9 november 2023
9-13 november 2023
Verblijf Quinta do Falcão Lusitano Landgoed (20 min v. Golegã)
Programma 5 dagen/4 nachten/2 privélessen op een Lusitano
+ rijden op de manga op de Golegã Horse Fair
Bezoek Convento de Cristo, Fado, likeurproeverij
Volpension accommodatie (ontbijt/lunch/diner)
Eenmaal daags transfer van Q.d.Falcão naar Golegã vv
Prijzen  Ruiters in een gedeelde tweepersoonskamer € 1.215
Ruiters in een eenpersoonskamer € 1.475
Niet-ruiters in een gedeelde tweepersoonskamer € 965
Niet-ruiters in een eenpersoonskamer € 1.22

Beleef de befaamde Golegã Horse Fair 2023 en rijd zelf op een Lusitano in Golegã
Dankzij de unieke samenwerking die Paardenpas al jaren heeft met de Portugese instructeur Pedro Teixera Farto en eigenaar Rui Salvador kunt u op een wel heel unieke manier dit paardenfestijn beleven. U kunt in het zadel op een Lusitano een klein uur meerijden op de "manga", de rijdbaan rondom de arena waar shows en wedstrijden zijn en meedoen aan het spektakel. Langs de hekken zal het publiek naar u kijken en bent u een met de Portugezen. Voorafgaand aan het rijden drankjes op de eerste verdieping van het huis van Rui Salvador gelegen op het plein waar de Golega Horse Fair plaatsvindt. Opstijgen bij zijn stallen ernaast en na afloop een authentiek diner in zijn Ristorante Importante, eveneens op het plein zelf, naast de stallen en het huis.

Het stadje Golegã
Een klein plaatsje in Santarem. Van oudsher (15e eeuw) kwamen de beste paardenfokkers uit deze regio. Midden 18e eeuw ontstond de Feira da Golegã ofwel de Feira Nacional do Cavalo. Deze nationale paardenmarkt werd de belangrijkste en meest populaire in Portugal en in de wereld. Hier komen alle fokkers bijeen om zich te presenteren met hun prachtige Lusitano paarden. In Golegã vindt u de beste volbloeden, gefokt in het land en die hier verkocht worden aan verschillende delen van de wereld. Golegã is paardenhoofdstad. Het paardenfestijn vloeit voort uit een vroeger gehouden lokale kermis en een openbare hippische show met shows, kampioenschappen, een koetsmarathons, tentoonstellingen,  maar ook een markt met vele kraampjes met Portugees harnachement, stalletjes met geroosterde kastanjes, de drank vloeit en er zijn bars waar de ruiters met paard en al naar binnen gaan. Van 's morgens vroeg tot 's-avonds laat paraderen de ruiters en amazones in een brede baan om de arena op het plein. Volwassen, kinderen, mannen en vrouwen in alle soorten en maten, in Portugese zadels, in dameszadel, in koetsjes, dames achterop het paard bij de mannelijke ruiters, in formatie en solo. In de restaurants rondom is pure Portugese boeren cuisine verkrijgbaar; spek, worst en vlees, goed weg te spoelen met de Portugese wijnen. 

Golega Horse Fair 2023 Programma's van dag tot dag

Accommodatie op Quinta do Falcão
U verblijft op het mooie Quinta do Falcão, stal landgoed waar Pedro Teixera Farto privélessen op de  fantastisch geschoolde Lusitano's geeft. Een agrarisch landgoed met kippen, geiten, koeien en geiten, eigen landbouwgrond, rustiek met mooie Portugese architectuur. Het landgoed is het resultaat van de toewijding en het werk van drie generaties van een traditionele Ribatejo familie die zich altijd heeft toegelegd op agrarische activiteiten en verbonden daarmee alle aandacht voor de Portugese Lusitano-paarden. Het domein dateert uit de late 19e eeuw en draagt de naam van de familie. Rustiek gelegen en met typisch Portugese architectuur heeft het alles in zich voor een geweldige paardrijdvakantie-ervaring. Er zijn in het hoofdgebouw twee prachtige lounges. Er is een museum met authentieke kledingstukken, koetsen en posters. De familie kan u alles vertellen over de Portugese cultuur en historie (de Templars en het klooster Convento de Cristo).

Uw instructeur, gids en host tijdens de Golegã Horse Fair Pedro Teixeira Faro
Inmiddels een bekende in Nederland is de gepassioneerde instructeur Pedro Teixeira Farto. Deze man ademt paard en heeft veel paarden en ruiters echt verder geholpen. Vrijwel maandelijks vliegt hij ook naar ons land (en ook Zwitserland en Zweden) om clinics te geven aan een groeiend aantal fans. De  clinics in Nederland worden georganiseerd door Jessica de Klerk-Terlingen, die ooit in Portugal les van hem had en daar zoveel van leerde voor haar eigen paard dat ze hem uitnodigde in Nederland les te komen geven. Dat is uitgegroeid tot dressage and working equitation clinic's by pedro teixeira farto - zoekresultaten | Facebook. Wie het echter nog leuker vindt om Pedro op de Quinta in zijn Portugal op te zoeken en daar te lessen, kan hier terecht. Paardenpas kent Pedro al jaren en werkte eerder al samen. Pedro, geboren in Ribatejo, rijdt al vanaf zijn jonge jeugd op de Lusitano paarden. Zijn grootvader bracht hem alles bij inclusief de passie voor deze paarden en leerde hem dat het werk op het land erbij hoorde. Sindsdien heeft hij altijd bijgeleerd, niet in de laatste plaats van de paarden zelf. Hij traint de paarden zelf en gelooft dat zijn succes voortkomt uit zijn passie. Hij is de mening toegedaan dat elke persoon uniek is en daarom geheel persoonlijke les het allerbeste werkt. Wat voor de een geldt, geldt niet voor de ander. Hij brengt zijn onderwijs, pedagogiek, techniek, kennis en ervaring in dressuur, working equitation en klassieke Portugese dressuur samen om een perfecte symbiose te volbrengen.

Uw hosts van Quinta do Falcão: Pedro Teixeira Farto, Rui Salvador & Sandra Strecht
José Salvador (zoon) erfde van zijn vader de passie voor het platteland en de dieren en paarden in het bijzonder. Rui Salvador, de huidige eigenaar koos ervoor om zich te wijden aan de "Toureio a Cavalo" profiteren van de uitstekende omstandigheden die de Quinta hem verstrekt. Rui Salvador is tegenwoordig een van de prominentste ruiters van Taurean Panorama, bekend om zijn unieke kenmerken van moed en kunst. Samen met zijn partner Sandra Strecht verwelkomt hij u graag.

  

De paarden
Er zijn 20 paarden die stallen/boxen hebben met uitloop naar paddocks. Ze zijn getraind zowel voor lessen als voor heerlijke buitenritten langs de rivier, van beginner tot gevorderd, in dressuur, working equitation en de klassieke Portugese rijkunst. Probeer de working equitation en/of een Portugees zadel.

Culinair
Ontbijt en lunch is altijd op de Quinta, tijdens de Golegã Horse Fair in het museum waar alle ruimte is. Op de Golegã Horse Fair is een veelvoud aan kraampjes, kleine eettentjes en restaurants. Op de dag dat u op de Golegã Horse Fair rijdt, krijgt u eerst drankjes in het huis van Rui Salvador gelegen op het plein in Golegã waard de fair plaatsvinden en na afloop van het rijden dineert u authentiek Portugees, in zijn Ristorante Importante, eveneens direct aan de arena gelegen. De andere diners geniet u op Quinta do Falcão.


Ligging van Quinta do Falcão
Gelegen in Tomar, een historisch plaatsje aan de linkeroever van de Rivier Nabão, 20 minuten rijden van het stadje Golega waar de jaarlijkse merrie- en hengstenkeuringen van de Lusitano's plaatsvinden.

Vliegen op: Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtinformatie door aan uw hosts zodat zij uw pick-up & transfers daarop kunnen afstemmen.

Pick-up & Transfers
U kunt worden opgewacht op de luchthaven van Lissabon door een chauffeur met naambord en naar Quinta do Falcão gereden (duur ca. een uur) of besluiten zelf een auto te huren. Transfers is exclusief in het programma, maar uiteraard kan Paardenpas dit voor u verzorgen.


Weer en klimaat
In november is het over het algemeen nog heerlijk weer in november, al zijn er natuurlijk nooit garanties. Neem daarom ook warme kleding mee, zeker voor de avonden.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, fototoestel en tegenwoordig ook zakdoeken, wetties, handgel, Covid-zelftesten en mondkapjes. Klik op de link voor een volledige lijst.


Prijzen
Ruiters in een gedeelde tweepersoonskamer € 1.215
Ruiters in een eenpersoonskamer € 1.475
Niet-ruiters in een gedeelde tweepersoonskamer € 965
Niet-ruiters in een eenpersoonskamer € 1.225

Let op: Er is beperkte beschikbaarheid, slechts 26 plekken (20 ruiters/amazones, 6 niet-ruiters).
Onze paardrijdvakantiepartner en eigenaar van Quinta do Falcão, Rui Salvador heeft de arrangementen met veel trots voor u samengesteld. Vanwege de drukke planning tijdens de Golegã Horse Fair blijven de arrangementen uit 4 nachten besteaan, echter verneemt Paardenpas graag van u of u eventueel liever zonder bezoek aan de Convento de Cristo, Fado, likeurproeverij en folklore wilt, zodat dat teruggekoppeld kan worden.

Arrangement Golegã Horse Fair & Quinta do Falcão
o.b.v. verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met verzorging van volpension (ontbijt/lunch/diner, vanaf lunch op de dag van aankomst en t/m lunch op dag van vertrek, diners zijn in het museum van Quinta do Falcão en op de dag dat u te paard op de Golegã Horse Fair rijdt in Ristorante Importante in Golegã), twee privélessen op Lusitano's, eenmaal daags transfer van Quinta do Falcao naar de Golegã Horse Fair en terug. Exclusief vluchten, transfers of huurauto Lissabon luchthaven-Quinta do Falcão, reis-/annuleringsverzekeringen,  eigen uitgaven en fooien.

Vluchten
KLM, EasyJet, TAP Portugal en Transavia vliegen alle op Lissabon.|

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie