Latest Blogposts

Palmela - Arrábida Weekend Trail Ride langs de kust

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Trektocht langs de kust Transfers Ja of huurauto
Duur 3 nachten/4 dagen Rijden 3 dgn/2,5-5,5 uur
Periode Gehele jaar geopend Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Lusitano's Accommodatie Kasteel & hotel
Rijdstijl Engels Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 590 tot € 1.690 Groep/Boeking min. 3 personen
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

| Mail onsOfferte | ReserverenAanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Door bossen en over de heuvels  langs de Atlantische kust, waarvan delen het nationale natuurpark zijn. Onderweg lunchen in Portugese restaurants voor de authentieke keuken.

PROGRAMMA  Palmela Arrábida Louro Trail Ride
Donderdag - Aankomst/Introductie/Louro Mountain Arrábida National Park
Op eigen gelegenheid naar accommodatie Porta da Arrábida. Daar worden jullie om 14:30 uur opgehaald en met de auto naar Quinta de São Bras gereden. Om 14:45 – Opzadelen en aanvang paardrijdtocht langs de heuvels van de Louro Mountain in het Arrábida National Park (ca. 2 uur rijden). Einde middag transfer naar het hotel. Diner bij Café Duque gelegen voor het hotel. Overnachting Porta da Arrabida Suites.
Vrijdag - Arrábida Atlantische Kust
Ontbijt bij Café Duque, gelegen voor het hotel en om 09:00 uur pick-up & transfer naar de Quinta. Om 09:05 uur met gids per auto naar de Atlantische kust rijden (25 a 30 km van Palmela). De paarden zijn al geborsteld en gezadeld en wachten op jullie. Jullie rijden 2 uur langs pijnbomen en strand. Daarna een pauze met een hartige lunch in een restaurant nabij de kust met typische Portugese gerechten. In de middag weer naar de zee en terug. Na afloop transfer terug naar het hotel. Diner in Café Duque. Overnachting Hotel Porta da Arrábida. Ochtend 2 uur en middag 2 uur in het zadel.
Zaterdag - Louro Mountain
Ontbijt bij Café Duque. Checkout en om 09:45 worden jullie opgehaald bij Porta da Arrábida te Palmela. Transfer naar de Quinta/stallen in Palmela (op 1,5 km afstand) waar om 10:00 uur de rit begint met bestemming de heuvels van Louro Mountain in het Arrábida National Park. Onderweg prachtige uitzichten. Onderweg een picknick bij een historische boerderij/Quinta de Alcube met lokale producten waaronder kaas, toast, wijn en ham. Het is mogelijk hier wijn te kopen. In de middag rijden jullie weer over dezelfde Louro berg naar de boerderij/stal van Terra Una. Einde is om circa 15:00 uur. Per taxi of Über terug naar Hotel Lisboa Plaza. Diner voor eigen rekening in Lissabon. Overnachting Hotel Lisboa Plaza.
Zondag – Vertrek
Ontbijt in uw hotel in Lissabon met nog de ochtend om Lissabon in te gaan.
Vertrek (de luchthaven ligt op 20 minuten met de taxi van het centrum van Lissabon).

Programma Atlantic Dolphin
Zondag Aankomst / Kennismaking / Middag op de Louro-berg  Welkomst
Ophalen van de luchthaven van Lissabon rond 14.00 uur. Vertrek naar de accommodatie, die zich op 30 minuten van de luchthaven bevindt: het historische hotel van het Kasteel van Palmela . Kennismaking met en verdeling van de paarden op de boerderij, gelegen aan de berg "Serra do Louro", op 5 minuten van het Kasteel van Palmela. Paardrijden op de berg "Serra do Louro" gedurende 2,5 uur. De vegetatie van de route bestaat uit mediterrane struiken, olijfbomen, kurkeikenbossen en weiden. Diner in het vissersstadje Setúbal in een typisch restaurant in de haven met creatieve dolfijnsculpturen. Tijdens dit diner zal het programma "Dolphin Bay Trail" van 7 dagen worden geïntroduceerd aan de ruiters. Maandag Kust van Arrabida Ontbijt in het hotel: historisch hotel Kasteel van Palmela.
Transfer naar de kust van Arrabida. Hele dag paardrijden in het dennenbos van Arrabida, waarbij meerdere keren naar het strand wordt gegaan voor lange periodes waar galopperen mogelijk is. Lunch in een restaurant op het strand, met regionale gerechten, bij voorkeur met lokaal gevangen vis. Deze eerste volledige dag paardrijden is een geweldige ontdekking van het kustgebied van Albufeira Lagoon. Diner en overnachting in het Kasteel van Palmela. Tijden paardrijden: 2,5 uur zowel in de ochtend als in de middag.
Dinsdag Louroberg Ontbijt in het Kasteel van Palmela.
Transfer naar onze boerderij. Hele dag paardrijden in het gebied van de berg "Serra do Louro". Hier kunt u een vegetatie zien die een speciale combinatie is van mediterrane en Atlantische flora, altijd binnen het buitengewone natuurpark Arrábida. Lunch op de boerderij "Quinta de Alcube" valt midden in deze tour. Deze historische boerderij heeft sporen uit het Neolithicum, de Romeinse periode en de stichting van Portugal (12e eeuw). Tegenwoordig staat het bekend om zijn wijn en kaas. Er wordt een lichte lunch geserveerd met regionale specialiteiten en een wijnproeverij van de wijnen van de boerderij. Diner en overnachting in het historische hotel van het Kasteel van Palmela. Tijden paardrijden: 2,5 uur in de ochtend en 3 uur in de middag.
Woensdag Verplaatsing van Arrabida naar Grandola / Kust
Ontbijt in het Kasteel van Palmela. Dolfijnen kijken in de ochtend, op een groot zeilschip. Lunch op het strand van Comporta met een weids uitzicht op de Atlantische Oceaan. 's Middags weer terug naar de paarden, hetzelfde als de vorige dagen, en ongeveer 2,5 uur rijden op de duinen aan de kust van Grandola / Melides met galopperen op het strand. Vertrek naar een wijnboerderij in de bergen van Grândola, omgeven door kurkbossen, waar de ruiters zullen overnachten. U kunt zich verfrissen bij het zwembad van de lodge bij zonsondergang. Diner en overnachting in de nieuwe lodge: "Serenada". De paarden verblijven ook in de lodge "Serenada".
Donderdag Berg van Grandola Ontbijt in de lodge - "Serenada".
Paardrijden over de berg van Grandola op weg naar het hart van dit mediterrane vegetatiebos tegenover de Atlantische Oceaan. Ochtendrit door groene en bloeiende valleien en heuvels in de schaduw van kurkeikenbossen. Picknicklunch in de schaduw dicht bij de bergbeek. Na de lunch paardrijden langs de hoofdbeek van deze berg, op weg naar de kustheuvel met een wijds uitzicht op de Atlantische baai. Voor aankomst bij de lodge, een verfrissende pauze met een hapje in een berghutrestaurant. Diner en overnachting in de lodge. De paarden verblijven ook in de lodge "Serenada". Tijden paardrijden: 2,5 uur in de ochtend en 3 uur in de middag.
Vrijdag Strand van Grandola - Melides Ontbijt in de lodge - "Serenada".
Op deze bijna laatste dag verlaten de paarden de berg waar de lodge Serenada zich bevindt en worden gereden door de groep ruiters die al een week ervaring hebben. Iedereen gaat naar de kust via een ontspannend bos van reuzenparasoldennen en kurkeiken. Ruime en veilige galop en galop komen vaak voor onder deze vlakke zanderige bossen van hoge bomen. De lunch is in een restaurant aan het einde van dit bos. 's Middags paardrijden in de kustbossen op weg naar de duinen van het strand, waar de zeldzame bloemen in hun meest spectaculaire bloeimaand, mei, staan te bloeien. Op het strand voelen paarden en ruiters eindelijk de opwinding van galopperen terwijl ze de frisse lucht inademen die afkomstig is van de wilde golven van de Atlantische Oceaan. De rit eindigt op een paardenboerderij bij de duinen waar onze vrienden gelukkig kunnen rusten tot de volgende dag, dicht bij andere dieren van dezelfde soort in grote paddocks in het bos. Diner in het traditionele dorp Melides in een typisch restaurant op de weg terug met de auto naar de lodge. Overnachting in de lodge - "Serenada". Tijden paardrijden: 2,5 uur zowel in de ochtend als in de middag.
Zaterdag Melides lagune en strand Ontbijt in de lodge - "Serenada".
Transfer naar de boerderij aan het strand waar de paarden hebben overnacht. Paardrijden gedurende 2,5 uur in de ochtend tot aan het Atlantische strand, door dennenbossen en de Melides-lagune. In deze lagune kunt u verschillende soorten watervogels zien, zoals de witte ooievaar en eenden. Onderweg zullen we ook paardrijden door groene rijstvelden. Lunch in een restaurant aan de Melides-lagune met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Vertrek naar Lissabon voor de laatste accommodatie van deze 7-daagse tocht: het historische hotel van het Kasteel van Lissabon (www.solardocastelo.com/nl/gallery) !! Zondag Ontbijt in het Kasteel van Lissabon / Vertrek
Ontbijt in het Kasteel van Lissabon. Vrije dag (de luchthaven ligt op 20 minuten van het centrum van Lissabon met de taxi).

De paarden

De paarden zijn alle pure Lusitano's, elk met een eigen stamboek. De paarden stammen uit twee bloedlijnen: Alter Real en Andrade. Beide zijn geselecteerd op hun gedrag en geneologie om een rustig en vriendelijk karakter te behouden. Deze fokwijze heeft zich al jaren bewezen. De paarden zijn niet erg groot (1.50 a 1.60 meter schofthoogte), maar rijden verrukkelijk voorwaarts en comfortabel. In totaal zijn er 10 paarden, waarvan de helft merrie en de andere helft ruin, met uitzondering van één hengst. Twee paarden zijn op de boerderij zelf geboren: – Jasmim en Jóia – afstammelingen van twee Alter Real merries.

Accommodatie
Deze host gebruikt soms onderweg verschillende hotels langs de kust.
U verblijft o.a. in Castle de Palmela en een hotel in het oude centrum van Lissabon.

Culinair
U krijgt de gelegenheid lokale gerechten te proeven evenals wijnen uit de streek.

Weer en klimaat
In de de zomer (juli/augustus) kan het heet en droog zijn, alhoewel er altijd wel een zeebries is. Het zwembad is dan een geliefde plek. De winters zijn mild met af en toe regen en temperaturen van ca. 15˚C. Neem dan wat warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden. De dagen zijn plezierig met temperaturen rond de 25˚C.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw hosts en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Lissabon en Bélem
Lissabon is een schitterende stad, vooral de oude binnenstad. Tapa's, fado, oude tegels en meer. Gekenmerkt door de grote brug dat over het water reikt. Dichtbij op nog geen 20 min afstand is de
National Portugese Riding School, Royal Academy of Equestrian Art in Bélem. De stad en de school verdienen het overwegen van een verlenging.

Wat neemt u mee 
Rijbroeken, T-shirts met korte en lange mouwen (tegen de zon), hoed/pet, sjaal, rijlaarzen en/of korte chaps, handschoenen, casual kleding voor de avonden, waterdicht jack indien u in november of maart bezoekt, pantoffels voor in de kamer, slippers, badjas, zwemgoed, zonnebril, korte broek, zonnebrandcrème, fototoestel.

Prijzen per persoon
Palmela Arrábida Louro Weekend trail 3 nachten € 642
Atlantic Dophin Trail 7 nachten € 1.690
Eenpersoonstoeslag € 150

Arrangement o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) met lunches onderweg, overnachtingen in een gedeelde tweepersoonskamer (double of twin), incl. paardrijden en gids. Excl. vluchten, transfers van Lisbon Airport naar startpunt hotel en van Lissabon naar Lisbon Airport. Let op: dus ook de taxitransfers terug van het eindpunt van de trektocht is op eigen rekening, het hotel waar u nog verblijft is inclusief.

Verlenging
Lissabon leent zich uitstekend voor een verlenging van uw paardrijdvakantie. Paardenpas is affiliate van Expedia en kan veelal zeer gunstige boekingen voor u verzorgen.

 

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg