Latest Blogposts

Camino de Santiago - Pelgrimstochten te paard (verschillende routes)

Land Portugal (& Spanje) Vliegen op Vigo
Vakantie Trektocht Transfers Vanaf Santiago Airp
Duur 5 nachten/6 dagen Rijden 5-7 uur per dag
Periode april t/m oktober Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Diverse rassen Accommodatie Quintas, Hotels,B&B
Rijdstijl Engels & Trailzadels Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 1.990 Groep/Boeking Bij 3-5 pax surplus

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

De Camino de Santiago is een historische veelal spirituele en culturele pelgrimstocht die men al eeuwen aflegt. Doorgaans te voet, maar deze reis kan ook vanuit het zadel worden beleefd en volbracht. Santiago  via deze culturele route bereiken is nog altijd levendig en populair na duizenden jaren.

Historie

De Franse Weg is de Jacobijnse route met de langste historische traditie en internationaal de meest erkende. De route door het noorden van het Iberisch schiereiland werd rond 1135 nauwkeurig vastgelegd in de Codex Calixtinus, een fundamenteel boek van het Jacobijnse erfgoed. Deze gids, toegeschreven aan de Franse geestelijke Aymeric Picaud, is het bewijs van de politiek-religieuze wens om het heiligdom van Compostela te promoten en de toegang ertoe te vergemakkelijken. Toen dit boek werd geschreven, bereikten de bedevaarten hun hoogtepunt en bereikte de Franse Weg zijn grootste welvaart - als we de huidige tijd buiten beschouwing laten - werd Santiago de bestemming van pelgrims uit de hele christelijke wereld.

Progamma's Camino de Santiago
Er zijn verschillende Camino de Santiago trektochten onder leiding van uw host/gids die u kunt lezen door op de links te klikken. Een ervan (de Franse route vanaf O Cebreio staat op deze pagina).

The Portugese Route
Deze pelgrimstocht te paard die een startpunt in Portugal heeft bestond al in de middeleeuwen. Bruggen, landelijke kapellen, heiligdommen, kruisbeelden, pazos en historische steden vinden we langs de route die begint aan de oevers van de rivier de Minho, in de stad Tui, om te eindigen voor het graf van Sint Jacobus. De Portugese Weg in Galicië is een route met opmerkelijke monumentale historie en cultuur dat verder gaat dan architectuur en musea. De Portugese route is tevens vanuit de stad Braga mogelijk.

Route of the Sea

 


Accommodatie
Guesthouses, kleine hostels en B&B's. Soms staan de paarden  naast uw verblijf in een weiland en kunt u ze zien grazen.

Uw hosts
Jesús is uw host en gids en soms ook Paulo Junqueiro als mede-gids. Paulo is host en gids in Brazilië, zijn thuisland, maar hij rijdt daarnaast met groepen in andere landen.

De paarden
De paarden zijn goed getraind, braaf, ontspannen en kunnen ook halfgevorderden veel plezier geven. Belangrijker is het om fit te zijn om de lange uren in het zadel te kunnen rijden.

Culinair
Veelal in herbergen onderweg met lokale gerechten.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee en een regenjas. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Wat mee te nemen
Korte laarsjes, twee rijbroeken, handschoenen, cap, sjaal, zonnebril met koord, fototoestel met lader, evt. GoPro, smartphone met lader, heuptas, gympen, slippers, pet/hoed, regenjack/regenbroek of poncho (het kan regenen) en een warme fleece voor eventuele koude dagen/nachten (de temperatuur kan vallen, ook al is het doorgaans lekker weer). Sporen of zweep is niet nodig. Breng wel een waterfles mee of twee kleine flesjes die passen in de zadeltassen. Indien mogelijk het vriendelijke verzoek van uw hosts Pedro en Anabela om uw rijdkleding te wassen alvorens af te reizen, om zo te voorkomen dat eventuele paardenziekten worden overgebracht.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Prijs per persoon 2023
Franse route vanaf Sarria (6 dagen/5 nachten) € 1.750
Eenpersoonstoeslag € 300
Small Group Supplement/toeslag indien groep 3- tot 5 personen 30%

Arrangement
o.b.v. volpension verblijf (ontbijt/lunch/diner, vanaf diner op dag van aankomst t/m ontbijt op dag van vertrek), in een gedeelde tweepersoonskamer (of eenpersoons tegen bijbetaling), paardrijden met gids, backup team dat bagage vooruitbrengt en bezoeken aan de culturele hoogtepunten van het programma. Exclusief vluchten, reis-/annuleringsverzekeringen, benodigde testen, visa, drankjes en fooien.

Data 2023
1-6 november 2023 Portugese route - bevestigd door te gaan
9-12 november 2023 Portugese route - volgeboekt
2-7 oktober 2023 Portugese route - volgeboekt
23-28 oktober 2023 Fisterra route
Data 2024
20-26 april 2024 Franse route

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie