Latest Blogposts

Morgado - Lusitano paarden op authentiek Portugees landgoed

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Dressuur & Buitenrit Transfers Ja of huurauto
Duur 4 of 7 nachten Rijden 8 of 13 lessen progr
Periode Hele jaar geopend Niveau Vanaf halfgevorderd
Paarden Lusitano's Accommodatie Kamers op Quinta
Rijdstijl Engels / Portugees Max.gewicht 90 kg
Prijsindicatie € 400 tot € 1.890 Groep/Boeking Vanaf 1 persoon
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons | Reserveren Aanbiedingen | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies | BLOG |

Stap in de wereld van Morgado voor ongeëvenaarde ervaring voor de gepassioneerde  paardenliefhebber.  Bij Morgado Lusitano is alle aandacht voor de schoonheid en het uitmuntende temperament van de Lusitano. Ervaar onder begeleiding van ervaren instructeurs die uw passie delen de hogere dressuuroefeningen in een ruitersfeer die uw hart sneller zal doen kloppen. Morgado was een pionier op dit gebied. 

Het rijden
Bij Morgado Lusitano staat de schoonheid en het uitstekende temperament van het Lusitano-paard centraal. Hier krijgt u de mogelijkheid om te genieten van het zien en ervaren van het hoogste niveau van paardrijden, altijd onder het waakzame oog van ervaren instructeurs, terwijl u zich onderdompelt in een authentieke ruitersfeer. Een unieke leerervaring, omdat de paarden getraind zijn op een niveau dat zelden beschikbaar is in de overgrote meerderheid van maneges. De instructeurs onderwijzen de gasten  onder andere in schouderbinnenwaarts, appuyement, contragalop, changementen, Spaanse pas, pirouette, piaffe en passage, maar ook in working equitation, natural horsemanship en lessen in longeren. Morgado heeft vier gekwalificeerde instructeurs die alle vier Engels spreken.
Een dag bestaat uit een ochtendles en een middagles, elk van een uur, waarbij met twee ruiters/amazones wordt gereden. Het is mogelijk eenmaal in te wisselen voor een privéles. Het is tevens mogelijk te kijken naar het trainen van de paarden door de instructeurs of een prachtige buitenrit te maken, waaronder de Cork Trail, een rit door een kurkenbos en langs de Tejo rivier.

De paarden
Er zijn 35 Lusitano-paarden die op de gastruiters wachten. De Lusitano is werkwillig, goed van karakter en niet snel beledigd. Ze zijn wendbaar en comfortabel en blinken uit in de verzameling.

Accommodatie
Het landgoed van 34 hectare bestaat uit twee huizen met vorstelijke slaapkamers en een sfeervolle woonkamer met een knisperend haardvuur. De kamers zijn gesitueerd op steenworp afstand van de gezamenlijke faciliteiten van het domein, zoals de elegante stallen voor de prachtige Lusitano-paarden, een uitnodigende bibliotheek, een verfrissend buitenzwembad en met liefde onderhouden tuinen die een uniek uitzicht bieden over de majestueuze rivier de Taag.

Andere activiteiten
Op en om het landgoed zelf is heet mogelijk schitterende wandelingen te maken. In de nabijheid in deze regio Bucelas zijn verschillende wijnlandgoederen. Sintra, Cascais en Óbidos zijn gemakkelijk te bereiken, evenals voor niet-ruiters golfbanen en het strand. Bezoek aan de Portuguese School of Equestrian Art in Ajuda of het klooster  en paleis in Mafra,de Tower of Belém, het klooster van Jerónimos en de tuinen in Belém, het Sao Jorge kasteel en Oceanarium in Lissabon of het Village paleis en Pena paleis in Sintra.

Culinair
Geniet van de authentieke Portugese keuken in de prachtige eetkamers die het landgoed rijk is.

Ligging
Het landgoed Quinta da Portela op nog geen 20km van Lissabon Airport is een landgoed uit de 18e eeuw, dat speciaal gebouwd werd in opdracht van de markies van Castelo Melhor, de graaf van Ribeira Grande - een vooraanstaande grootgrondbezitter in deze regio. Strategisch gelegen op slechts 15 minuten van de luchthaven van Lissabon bevindt dit prachtige domein zich in het hart van de betoverende wijnstreek Bucelas.

Vliegen op Lissabon
Zoek eventueel zelf uw vluchten via Paardenpas Booking.com Affiliate

U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat is om het even. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij geven uw vluchtdata/-tijden/-vluchtnummers aan uw paardrijdvakantiehosts door zodat zij weten hoe laat zij u kunnen verwelkomen en indien wij zorgen dat u wordt opgewacht op de luchthaven kan hiermee de chauffeur met uw vluchtgegevens rekening houden met eventuele vertragingen of vervroegingen.

Pick-up & Transfers of Huurauto
U kunt worden opgehaald van de luchthaven van Lissabon/ De rit duurt ca. 1,5 uur en de wegen zijn erg goed. U kunt ook overwegen een auto huren vanaf de luchthaven van Lissabon, dan bent u goedkoper uit. Houd rekening met voldoende reistijd om tijdig op het landgoed te arriveren.

Lissabon
Soms is een gunstige combinatie vlucht en hotel Lissabon te boeken en kunt u enkele dagen Lissabon aan uw paardrijdvakantie toevoegen. De mooie oude havenstad is een bezoek waard.  Niet ver van Lissabon (ca. 30 min) is de Portugese School of Equestrian Art te bezoeken, het overwegen waard.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) heet en droog zijn. Het zwembad is dan een geliefde plek. De winters zijn mild met af en toe regen en temperaturen van ca. 15˚C. Neem dan wat warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden. De dagen zijn plezierig met temperaturen rond de 25˚C, verrukkelijk om te rijden.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw hosts en gids spreken natuurlijk Engels.

Prijzen 2023 Morgado A Morgado B
Hoogseizoen Laagseizoen Hoogseizoen Laagseizoen
Eenpersoonskamer € 1.890 € 1.750 € 1.120 € 1.040
Gedeelde tweepersoonskamer € 1.750 € 1.610 € 1.040 € 960
Niet-ruiter € 840 € 700 € 480 € 400
Losse privéles € 100
Losse gedeelde les (1 uur) € 65
Buitenrit Cork Trail, Tejo-rivier & agrilandgoed € 80
Buitenrit Morgado Lusitano landgoed (40 min) € 50
Bezoek Portugese School Equestrian Art Belém € 60
Lange teugelles (30 min in de arena) € 30
Working Equitation privéles (45 min) € 100
Working Equitation gedeelde les (45 min) € 70
Natural Horsemanship privéles (45 min) € 100
Natural Horsemanship gedeelde les (45 min, max 3 pers) € 60
Fotosessie pakket van 6 foto's € 70
Fotosessie pakket van 6 foto's tijdens de les € 100
Massage (ontspannen, sport of ayurvedisch, 1 uur op kamer) € 70
Transfer Lissabon Airport-Morgado enkele reis (15 a 20 min) € 35

Arrangement Morgado A
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) 7 overnachtingen/13 rijlessen (twee gedeelde lessen per) gedeeld)/1 masterclass/bezoek aan de Portugese School of Equestrian Art  onder begeleiding van een van de instructeurs, gratis upgrade van 1 gedeelde les naar een privéles.
Exclusief vluchten, transfers of huurauto, drankjes, reis-/annuleringsverzekeringen.
Arrangement Morgado B
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) 4 overnachtingen/8 rijlessen (twee gedeelde lessen per dag) gratis upgrade van 1 gedeelde les naar privéles.
Exclusief vluchten, transfers of huurauto, drankjes, reis-/annuleringsverzekeringen.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |<---
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie