Latest Blogposts

Gatão - kleinschalige boerderij bij de rivier de Douro

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Tochten/buitenritten Transfers Ja of huurauto
Duur 6 nachten Rijden 1 of 2 uur per dag
Periode Gehele jaar geopend Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Lusitano's Accommodatie Mooie kamers
Rijdstijl Engels Max.gewicht 85 kg
Prijsindicatie € 840 Groep/Boeking max 6 personen

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Verblijf op een boerenlandgoed waar u een persoonlijke benadering krijgt en mooie buitenritten in de omgeving maakt, samen met uw host Jorge en zijn Lusitano's, Hannoveranen of Westfalers

De paarden/het rijden
U rijdt in Portugal natuurlijk op Lusitano's of kruisingen daarvan, zoals Laguna, een merrie vos. Grace, ook een merrie is een kruising van een Hannoveriaan met een Westfaler. Brave werkwillige paarden.

Immie1
Accommodatie
De quinta heeft een hoofdgebouw met drie tweepersoonskamers en vier kleine huisjes met balkon of patio grenzend aan een gazon. Er is een kapel op het terrein en een zwembad.

Programma
Dag 1
U wordt opgewacht op de luchthaven en naar de Quinta gereden, waar u na uw reis een duik in het zwembad kunt nemen of biljarten, gevolgd door een welkomstdiner. Indien de vluchttijden het toestaan nemen ze u mee naar Foz in het plaatsje Oporto waar u in een restaurant aan het strand kunt bijkomen.
Dag 2
Vanmorgen leert u de paarden kennen en kan uw host uw rijvaardigheid beoordelen. Na de lunch wordt u naar één van de kleinste stadjes van Portugal gereden - Amarante - en naar de grootste wijnexporteur Quinta da Aveleda.
Dag 3
Vandaag rijdt u in de omgeving van de Quinta over de vele trails van een oude Portugese Robin Hood "Zé do Telhado". Na de lunch nemen ze u mee naar Guimaraes, bekend om de Lusitano's.
Dag 4
Vanuit de Quinta rijdt u vandaag de Romanic Trail. Door de Sousa Vallei met vele boerderijen. Onderweg romantische plekjes waar gestopt wordt voor een picknick. Later in de middag brengt u een bezoek aan Penafiel met een museum. Daarna ziet u de grotten en brengt u een bezoek aan Oporto.
Dag 5
Ook vandaag bezoekt u Porto, iets wat u niet mag overslaan. Lunch is bij de Oporto Sport Club, de oudste hippische club van deze stad. Wie dat wil, mag hier ook op de paarden rijden.
Dag 6
Bezoek aan de Horse Club in Portugal en het plaatsje Coimbra, een stad met vele paardenliefhebbers.

Extra
Er is een bibliotheek, een tafeltennistafel, biljart (snooker) en ook kunt u hier tennissen. Er zijn fietsen aanwezig en ook kunt u gaan wandelen. De stallen omvatten acht paardenboxen en er is een buitenrijbaan van 90x35 meter. Men organiseert hier soms springwedstrijden.


Ligging
Gelegen in het noordwesten van Portugal bij de Douro rivier en de mooie stad Amarante rijdt u hier in World Heritage gebied.

Vliegen op Lissabon of Porto
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. KLM vliegt rechtstreeks op Porto en ook op Lissabon. TAP vliegt eveneens op beide luchthavens.

Pick-up & Transfers
U wordt op de luchthaven van Lissabon of Porto opgewacht en naar de quinta gereden. Van Lissabon naar de quinta ca. 3 uur rijden en van Porto 40 min.


Wat mee te nemen
Korte laarsjes, twee rijbroeken, handschoenen, cap, sjaal, zonnebril met koord, fototoestel met lader, evt. GoPro, smartphone met lader, heuptas, gympen, slippers, pet/hoed, regenjack/regenbroek of poncho (het kan regenen) en een warme fleece voor eventuele koude dagen/nachten (de temperatuur kan vallen, ook al is het doorgaans lekker weer). Sporen of zweep is niet nodig. Breng wel een waterfles mee of twee kleine flesjes die passen in de zadeltassen. Indien mogelijk het vriendelijke verzoek van uw hosts Pedro en Anabela om uw rijdkleding te wassen alvorens af te reizen, om zo te voorkomen dat eventuele paardenziekten worden overgebracht.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Prijs
6 nachten/5 dagen paardrijden € 840

Arrangement inclusief
* 6 nachten volpension (ontbijt/lunch/diner)
* paardrijden
* gids en back-up team

Arrangement exclusief
* vluchten
* transfers van/naar de luchthaven (Porto of Lissabon)


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze partnerlocatie. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting. Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
Annuleren en verzetten
In z'n algemeenheid is het vaak al goed mogelijk uw paardrijdvakantie te verzetten of te wijzigen, qua data of qua paardrijdvakantie. Annuleren is afhankelijk van meer factoren, zie onze voorwaarden.
In deze (post)Corona-tijd is het aanmerkelijk gemakkelijker uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten, mede dankzij de enorme flexibiliteit van de paardrijdvakantiepartners.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Club  beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg 
   

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie