Latest Blogposts

Quinta do Archino - Classical Dressage Francisco Bragança

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Dressuur WE Ritten Transfers Ja of huurauto
Duur Vanaf 3 ncht/4 dgn Rijden 1 tot 3 uur p.dag
Periode Hele jaar geopend Niveau Begin/half/gevorderd
Paarden Lusitano's Accommodatie Kamers op Quinta
Rijdstijl Engels / Portugees Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € op maat Groep/Boeking max 6 personen
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Klassieke dressuur, longelessen, werken aan de hand, working equitation, buitenritten.
Privélessen van Francisco Bragança die zelf leerde van de meester der meesters Nuno Oliveira. De fijnste schoolpaarden die hij zelf nog regelmatig rijdt en voorrijdt.  Kleinschalig van opzet met max 6 gasten en max 4 ruiters tijdens een buitenrit.

Het rijden
Individuele lessen in klassieke rijkunst, werken aan de hand/lange teugel, longeerlessen en/of working equitation en tochten in het prachtige Portugese land (380 hectare zonder auto's of hekken). Er verblijven maximaal zes gasten zodat individuele aandacht gegarandeerd is en er wordt uitsluitend privéles gegeven. Dat kan zowel in de schaduwrijke binnenrijdbaan van 15x 30 m als de buitenarena van 20x50m of indien gewenst in het veld. Ruiters en amazones van alle leeftijden en alle niveau's zijn welkom om van deze goed geschoolde en prachtige leermeesterpaarden te komen leren en genieten. Van beginners tot ruiters die op grand prix niveau rijden. Zijn leerlingen komen uit allerlei landen waaronder Engeland, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Rusland, Australië en uiteraard ook Portugal. Nu kan Nederland ook. Working Equitation, dat z'n oorsprong heeft van met de paarden op het land werken, wordt veel beoefend in Portugal en vraagt om een behendigheid van zowel ruiter/amazone als paard. Er wordt getraind met hindernissen zoals een brug waarover gereden wordt, omdraaien met het paard en een bel luiden, een touw vastpakken en het paard door 'het hek' leiden en het touw weer vastmaken, rijden (in de verschillende gangen, uiteindelijk in galop) om wijnvaten heen, links en rechts, rijden met een garrocha (lange stok) en daarmee ringsteken (in de verschillende gangen, dan in galop). Buitenrijden is eveneens mogelijk, een droom. Geen auto's, geen hekken (zou dan wel weer een leuke WE-oefening zijn geweest), de bodem is het hele jaar door goed en prachtige natuur. De Quinta heeft 300 hectare eindeloze zandpaden om het gebied te verkennen. Hier en daar kleine heuvels te beklimmen met uitzicht over de omgeving, weilanden en riviertjes om te doorkruisen. Zo is het leuk een land te verkennen!

De paarden
Pure Portugese Lusitano's, goed geschoold, betrouwbaar en klassiek geschoold in de geest van de grote meesters. Deze rijstijl deelt Francisco graag met zijn gasten. De paarden worden regelmatig door Francisco zelf bereden zodat ze uitstekende schoolmasters blijven. Vaak geeft hij een korte demonstratie  van het paard waarop de ruiter/amazone gaat rijden om alvast helder de hulpen en houding uit te leggen. Zijn Lusitano's zijn trots, gevoelig en zijn hengst, gevoelig afgericht met lichte hulpen. Ruiters en amazones kunnen hierdoor soms voor het eerst aanvoelen wat het paard echt doet en deze ervaring mee nemen voor de toekomst. De paarden kennen de laterale bewegingen en de hoger getrainde paarden beheersen de piaffe en passage. Het poetsen en zadelen van de paarden gebeurt door het stalpersoneel, zodat de gasten zich kunnen focussen op hun lessen.
Gingao: Lusitano kruising, geboren 2008. Zelfverzekerd dressuurpaard, zacht en top voor een trail ride.
Ramalhete: 162cm Lusitano hengst 2006. Gevoelig en vergevingsgezind, ervaar piaffe en passage.
Alambique: 160cm Lusitano ruin 2013. Favoriet bij beginners en gevorderden, perfect lateraal.
Zeus: 165cm Lusitano fokhengst 2012. Gevoelig met geweldige draagkracht en zwevende gangen, uitstekende piaffe & passage.
Zip: 158cm Lusitano ruin 2012. Klein maar krachtig. Fantastische changementen en appuyementen in galop.

Uw host
Francisco en Maria. Francisco begon al op vijfjarige leeftijd zonder zadel te rijden op de boerderij van zijn familie, Quinta do Archino en leerde van zijn eerste meester, zijn vader Don Carlos de Bragança. Vanaf 1974 werkte hij met de meester David Ribeiro Telles, wiens familienaam fameus is in zowel de klassieke dressuur als de in de stierenvechterij (in Portugal laten ze de stieren leven). In 1980 volgde een drie jaar durende training bij de meester der meesters, Nuno Oliveira te Avessada. Hier leerde hij niet alleen van het rijden maar evenzo van de lunch conversaties met de meester en door privépresentaties van hem bij te wonen. Ontelbare vragen en vele uren van luisteren naar de wijze antwoorden over dressuur vormden een kado voor het leven en gaven richting aan zijn eigen rijden. Nog altijd hoort hij in zijn hoofd de echo van Nuno Oliveira's wijsheid dat hij toepast bij zijn paarden. In 2004 keerde hij terug naar Quinta do Archino om zjin eigen school op te zetten.

Accommodatie
De gasten verblijven in een traditionele boerderij/quinta met tweepersoonskamers met ensuite badkamers, een gezamenlijk eetkamer en zitkamer met wireless internet toegang, kabel TV en een open haard.  Gasten eten gezamenlijk in de eetkamer en delen hun ervaringen van de dag. De sfeer is informeel evenals de kleding. Er is een prachtig zwembad, terras en tuin met uitzicht op de buitenrijbaan.

Ligging
Alenquer, gelegen in Ota op 50km/45 minuten van Lissabon met goede wegen. Omgeven door rust met kurkenbomen, pijnbomen en eucalyptusbomen, glooiende heuvels en rivieren met bamboo.

Vliegen op Lissabon
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij adviseren altijd te wachten met het boeken van uw vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.

Pick-up & transfers
Vraag ons uw pick-up & transfers te organiseren of een huurauto op Lissabon luchthaven. Het is slechts een halfuurtje rijden, de wegen in Portugal zijn uitstekend.

Excursies in de omgeving
Maria en Franciso delen tevens graag hun Portugese cultuur met de gasten. Zo is het mogelijk om met Marian mee te gaan op tour en in kleine groepen (minimaal 2 / maximaal 6 personen) in de omgeving.
Bezoek aan Alenquer, een historisch stadje in de heuvels van Serra de Montejunto en de Ribatejo vlakte, een wijnstreek. Of Santarem, een Gothische stad op zeven heuvels bij de Tejo. Een bezoek aan hippische kunst van D.Diogo de Bragança bij Palacio de Queluz met de nationale bibliotheek met gravures, schilderijen en objecten. Tenslotte een bezoek aan de Royal Equestrian Portugese School in Bélem waar de trainingen van de Lusitano's in de ochtenden te zien zijn.

Prijzen 2023 Programma A
(1 les per dag)
Programma B
(2 lessen p dag)
Single Twin/Double Single Twin/Double
Laagseizoen 3 nachten/4 dagen/3 lessen € 450 € 405 € 630 € 585
4 nachten/5 dagen/4 lessen € 600 € 540 € 840 € 780
5 nachten/7 dagen/5 lessen € 900 € 810 €1.260 € 1.170
7 nachten/8 dagen/6 lessen €1.010 € 945 €1.470 € 1.365
Hoogseizoen 3 nachten/4 dagen/3 lessen € 525 € 495 € 705 € 675
4 nachten/5 dagen/4 lessen € 700 € 660 € 940 € 900
5 nachten/7 dagen/5 lessen €1.050 € 990 €1.410 € 1.350
7 nachten/8 dagen/6 lessen €1.225 € 1.150 €1.645 € 1.575

Dressuurles € 60
Buitenrit van een uur € 50
Dressuurles + lunch + buitenrit € 115
Dressuurles + lunch + buitrenrit + diner € 130

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg