Latest Blogposts

Peneda-Gerês - Centre based tochten in nationaal park

Land Portugal Vliegen op Lissabon
Vakantie Centre based tochten Transfers Ja of huurauto
Duur 4 of 7 nachten Rijden 2-5 uur per dag
Periode April tot november Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Lusitano's, Garrano's Accommodatie Kleine lokale hotels
Rijdstijl Engels, Portugees Max.gewicht 90 kg
Prijsindicatie € 1.760 Groep/Boeking 2-8 personen

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Paardrijden in prachtig natuurpark met wild, wolven & loslopende Garrano-paarden
Bijzonderheden: paarden staan niet bij uw accomomdatie maar iets verderop

Een schitterend landschap en thuisland van de Iberische wolf en een uniek wild paardenras: de Garrano. De indrukwekkende omgeving wordt gedomineerd door granieten bergen, dikke eikenbossen, smalle valleien, rivieren en berkenweiden. Hoewel de wolf zich niet gauw laat zien, vindt u wel zijn voetsporen en ook hoort u hem 's nachts huilen. De wilde Garrano-paarden laten zich gemakkelijker vinden en die zult u dan ook geregeld tegenkomen. Gedurende de week geniet u op drie van de dagen van picknicks buiten in het veld. Eiken, berken en kastanjebomen, bossen waar herten en wilde zwijnen vertoeven, maar ook eekhoorns en arenden of zeldzame soorten kraaien. Zwem in het water van de Laboreiro-river of relax in warme thermale baden. 

De paarden/het rijden
De paarden zijn volbloed Lusitano's en Garrano's die zich uitstekend lenen voor het bergachtig gebied.
U dient alle gangen te beheersen in een buitengebied. Er is een programma van acht dagen en van vijf dagen, beide met drie hele rijdagen met picknick lunches onderweg.


Programma Wolven & Wilde Paarden
Zondag
U wordt om 16:00 uur op de luchthaven van Porto opgewacht en naar het dorpje Castro Laboreiro gereden. Aankomst bij het landgoed. Ontmoet de gidsen en geniet van een welkomstdiner.

Maandag
Het ontbijt staat voor u gedekt zodat u zelf kunt besluiten waar en wanneer u het wilt gebruiken.
Normaalgesproken wordt u om circa 09:00 uur opgehaald en naar de stallen gereden bij Pedro & Anabela's privéhuis aan de andere kant van het dorp (ca. 10 min). Nadat er een match met de paarden is gemaakt rijdt u uw eerste rit richting de mooie paden op de Peneda-berg.
Na het rijden spoelen we de paarden af en brengen we ze terug naar hun weiland. Wij gaan per auto naar een lokaal restaurant voor een lunch. Daarna bezoeken we het visitor centre van het National Park en leren we iets over het gebied waarin we zullen rijden. Late middag rijden we in de schemer tot zonsondergang en met wat geluk zien we wild en de Garrano-paarden.
Diner en overnachting in country house. (ca. 4 uur in het zadel vandaag)
Dinsdag
Vandaag rijdt u vrijwel naar de grens van Portugal met Spanje. Onderweg zult u wilde Garrano-paarden zien. We rijden naar het Iberische schiereiland. Picknicklunch in de bergen en terug naar de stallen. Vandaag hebben we een paar heerlijke galoppades. Diner & overnachting in country house. (ca. 6 uur in het zadel vandaag).
Woensdag
Vandaag een rit van drie uur de bergen in, waarbij we ook iets sneller zullen rijden. Lunch in een lokaal restaurant. In de middag een bezoek (zonder de paarden) aan een historisch Mergaço-dorpje bekend om zijn oude kerken en een kasteel. Onderweg een stop bij het Alvarinho Centre om heerljike verse lokale witte wijn te proeven, een typisch Portugese wijn uit deze Tart Wine regio. Topkwaliteit. Diner en overnachting in country house. (ca. 3 uur in het zadel vandaag).
Donderdag
Vandaag verlaten we de bergen en rijden we de Monteiro-heuvels in richting winter-vallei. Vergeet vandaag uw fototoestel neit. De dramatische landschappen met granieten rotsen zijn fantastisch. U rijdt door een gebied vol historie en traditie. Picknick in de bergen. Na de lunch terug over een eeuwenoude route die de boeren vroeger gebruiken voor hun koeien en schapen om begin van de zomer naar hogere weilanden te brengen en einde zomer weer terug naar beneden. Diner & overnachting in country house. (ca. 5 uur in het zadel vandaag).
Vrijdag
Vanmorgen zonder de paarden een bezoek aan Castro Laboreiro, een middeleeuws kasteel en heilig Peneda pilgrimsrustoord, gebouwd in de 18e eeuw. Picknicklunch bij de Laboreiro-rivier nabij een natuurlijke poel met een bijzondere Romeinse brug. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u hier zwemmen. Na de lunch een middagrit om het gebied te verkennen. Diner & overnachting in country house. (ca. 3 uur in het zadel vandaag).
Zaterdag
Op deze laatste dag rijden we naar de fabuleuze Valley of the Wolves. Vol biodiversiteit is de kans groot dat u in dit gebied wilde dieren ziet. In de vallei spot u wellicht de beste kuddes van wilde Garrano-paarden van het hele gebied. Picknicklunch in de bergen. Afscheidsdiner & overnachting in country house.
Zondag
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gereden.

N.B. Uw host kan altijd het programma aanpassen afhankelijk van de weersomstandigheden en/of de toegankelijkheid van het gebied, waarbij hij altijd uw veiligheid en dat van de paarden in acht neemt. Omdat het hier kan regenen kunnen de rotsachtige en/of modderige paden ineens glad worden en dan wordt er eventueel niet gereden, maar meestal is het in het seizoen waarin gereden wordt mooi paardrijdweer.


Uw host Pedro Alarcão


Accommodatie
U verblijft in een traditioneel berghuis, gebouwd in de vroege twintiger jaren. Gelegen in het dorpje Castro Laboreiro in het Peneda-Geres National Park is het een rustige plek om u terug te trekken uit het drukke bestaan. Er is centrale verwarming voor koele dagen of avonden. Er is gratis WiFi en kabel TV. Uw verblijf ligt op circa 3 km/10 minuten afstand van de stallen en de paarden alsook het privéhuis van uw hosts. Zij komen u elke dag ophalen om 10:00 uur en terugbrengen op wisselende tijden tussen 17:00 en 19:00 uur. Om de huizen heen is een tuin en om de tuin ligt een eikenbos. Het uitzicht van de tuin op het bos is erg mooi en op twee minuten loopafstand loopt een rivier. Er is een klein betegeld terras met tafel en stoelen. De kamers zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Echter zijn er weinig activiteiten rondom het huis. Dat is omdat het idee achter deze bestemming is dat u vooral geniet van de natuur. U kunt wel fietsen lenen of verrekijkers om vogels te spotten. Binnenkort is er een pool table en een bar. Er zijn wel enkele boeken in het Engels, Duits en Frans.
Tip: neem zelf een boek of spelletjes mee. Enkele winkels zijn er op 2km afstand in het dorp.


Ligging
Deze tocht neemt u mee door het Peneda-Gerês National Park in het verre noorden van Portugal. Het ligt afgelegen in een natuurgebied op 1.100 meter hoogte en er zijn geen winkels of terrasjes in de nabije omgeving.

Vliegen op Porto waar u wordt opgewacht
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Wij adviseren u altijd te wachten met het boeken van vluchten tot uw paardrijdvakantie door ons is bevestigd. Wij zullen uw transfers afstemmen op uw vluchttijden.

Transfers en/of Autohuur
U wordt op de luchthaven van Porto opgehaald. Op de dag van aankomst is de standaardtransfers om 15:00 uur (soms 16:00 uur) vanaf de luchthaven van Porto. Op de dag van vertrek is de standaardtransfers om 10:00 uur vanaf uw verblijf. Deze wordt verzorgd door uw host zelf of door een medewerker. De standaard transferstijden zijn inclusief. Indien uw vluchten niet aansluiten op deze tijden, kan door uw host een taxi worden besteld die u op elke gewenste tijd kan ophalen of wegbrengen. Deze kosten bedragen echter € 140 enkele reis.
Een andere mogelijkheid is een auto te huren vanaf de luchthaven. De wegen zijn goed en Paardenpas zal u de routebeschrijving verkregen van de host verstrekken. Boek bij voorkeur een huurauto met navigatie. Tenslotte kunt u ook overwegen een luchthavenhotel te boeken, een dag voor aankomst of een dag na vertrek, wanneer uw vluchttijden na 15:00 uur landen op dag van aankomst of in de ochtend op dag van vertrek. Wanneer u zelf aanrijdt naar Castro Laboreiro, haalt uw host u om circa 17:00 uur op bij het Miracastro Hotel in dit dorpje en rijdt u dan vooruit naar uw bestemming. Check in is vanaf 16:00 uur. U kunt uw bagage wel afgeven.

Verlenging verblijf in Porto
Mochten uw vluchten niet corresponderen met de transferstijden, kunt u altijd besluiten een dag eerder in te vliegen en in Porto te overnachten, een heel mooi groen stadje. Of een dag langer te blijven.


Wat mee te nemen
Korte laarsjes, twee rijbroeken, handschoenen, cap, sjaal, zonnebril met koord, fototoestel met lader, evt. GoPro, smartphone met lader, heuptas, gympen, slippers, pet/hoed, regenjack/regenbroek of poncho (het kan regenen) en een warme fleece voor eventuele koude dagen/nachten (de temperatuur kan vallen, ook al is het doorgaans lekker weer). Sporen of zweep is niet nodig. Breng wel een waterfles mee of twee kleine flesjes die passen in de zadeltassen. Indien mogelijk het vriendelijke verzoek van uw hosts Pedro en Anabela om uw rijdkleding te wassen alvorens af te reizen, om zo te voorkomen dat eventuele paardenziekten worden overgebracht.

Weer en klimaat
In Portugal kan het in de zomer (juli/augustus) warm zijn. U bevindt zich bij deze paardrijdvakantie op 1.100 meter hoogte boven de zeespiegel waar een soort bergklimaat heerst en waar het weer kan omslaan. De natuur is hier groen en dat is niet zonder reden, het kan hier regenen en de temperatuur kan dan dalen. Neem daarom ook warme kleding mee. Voorjaar (april tot juni) en herfst (september tot oktober) zijn heerlijke maanden om paard te rijden. De dagen zijn plezierig met doorgaans temperaturen rond de 25˚C, maar wanneer het regent kan dat ineens 10 graden lager liggen. Uw hosts benadrukken dat het in het seizoen toch echt bijna altijd wel lekker weer is.

Culinair
Ze maken hier zelf organische honing en homemade jam & marmelade, alle krijgt u geserveerd bij uw ontbijt. Uw host Anabela kan fantastisch koken en serveert iedere avond een heerlijk driegangendiner. Zij kan desgewenst vegetarisch voor u koken. Paardenpas geeft altijd uw dieetwensen tevoren door. Ook de picknicklunches zijn prima verzorgd met quiches, plakken cake, fruit en thee. Het dineren wordt samen met andere gasten genuttigd. Diner is veelal pas in de late avond om circa 21:00 uur.

Taal
Portugees is de officiële taal in Portugal. Uw host en gids spreken natuurlijk Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Portugal | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Prijzen
7 nachten/8 dagen/6 dagen rijden o.b.v. halfpension (ontbijt/lunch/diner) € 1.760
4 nachten/5 dagen/3 dagen rijden o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) € 1.460
Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner met wijn), paardrijden, enkele non-riding excursies (zie hiervoor het programma).
Arrangement exclusief
Vluchten, transfers, barrekening en fooien.
Indien u bereid bent een kamer te delen, is er geen éénpersoonstoeslag.
Indien u op een andere dag dan zondag aankomstdag arriveert bedraagt de transfers van Porto naar uw bestemming € 150 enkele reis. U kunt natuurlijk ook een auto huren op de luchthaven van Porto.

Data 2023
1-8 april, 8-15 april, 15-212 april, 22-29 april, 29 april-6 mei
6-13 mei, 13-20 mei, 13-20 mei, 20-27 mei, 27 mei-3 juni,
3-10 juni, k10-17 juni, 17-24 juni, 24 juni-1 juli
1-8 juli, 8-15 juli, 15-22 juli, 22-29 juli, 29 juli-5 augustus
5-12 augustus, 12-19 augustus, 19-26 augustus, 26 augustus- 2 september
2-9 setpember, 9-16 setpember, 16-23 september, 23-30 september, 30 september-7 oktober
7-14 oktober, 14-21 oktober, 21-28 oktober, 28 oktober-4 november
4-11 november, 11-18 november, 18-25 november,  25 november 2023 - 2 december 2023


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners, niet van u en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie