Latest Blogposts

Maktub - door de bergen in Andalusië of langs paradijselijke stranden

Land Spanje, Cadiz/Jerez Vliegen op Málaga of Sevilla
Vakantie Centre based & tochten Transfers Ja of huurauto
Duur vanaf 3 nachten Rijden 5-9 dgn/3-6 u p.dag
Periode gehele jaar open Niveau Vanaf halfgevorderd
Paarden Andalusiër & Arabier Accommodatie Kleine hotelletjes
Rijdstijl Engels Max.gewicht 90 kg
Prijsindicatie Groep/Boeking Min 1 Max 10 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail onsOfferte | ReserverenAanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Maktub is Arabisch en betekent 'het staat in de sterren geschreven' of 'whatever must be, will be'. Het paard nodigt ons uit om ten volle de natuur te beleven, ons te laten gaan en vrij te zijn. Verken te paard het Parque de los Alcornocales, Sierra de Grazalema, Serranía de Ronda, Sierra de las Nieves, Sierra Bermeja en Sierra de Libar.

Een familie die hun leven toegewijd hebben aan onze nobele vrienden, de paarden en dat vanuit een prachtig landgoed gelegen in een schitterend gebied.  Het landgoed Mar de Naranjos grenst aan het oostelijke deel van Parque de los Alcornocales waar veel bossen zijn en magische landschappen. Maktub Bohemian Rides voert de trektochten à la carte uit rekening houdend met de wensen van de ruiters/amazones.  De mooiste routes door wilde bossen en paradijselijke stranden.

MOUNTAIN Trail (3 dagen rijden)
Beleef Andalusië ten volle en geniet van dit schitterende en oneindig mooie Spaanse paradijs met meer dan 400.000 hectares bos, een prachtig avontuur. Geniet van Parque de los Alcornocales, Sierra de Grazalema, Serranía de Ronda, Sierra de las Nieves, Sierra Bermeja, Sierra de Libar, Publes Blancos...
Dag 1: Sierra de Grazalema en Sierra de Líbar
Dag 2: Sierra de Líbar en Montejaque
Dag 3: Montejaque en Ronda

BEACH Trail (3 day rides)
Een spectaculaire route langs de kust van het Spaanse schiereiland door het Natural Park of Gibraltar in de provincie Cádiz, fameus voor de paradijselijke stranden die je ademloos laten. Costa Altlantica Salvaje, de Tarifa a Cádiz, Costa de la Luze, door een ruig en puur gebied langs de kust waar Columbus zeil zette en waar de Engelse en Spaanse schepen vochten bij Cape Trafalgar. Boerderijen die stieren fokken voor de stierenvechten en stallen die Andalusische paarden fokken.
Dag 1: Van Tarifa naar Bolonia Beach
Dag 2: Van Zahara de los Atunes naar Caños de Meca
Dag 3: Van Trafalgar Beach naar Sancti Petri

Oude paden die de Feniciërs, Romeinen en Arabieren al gebruikten, volop avontuur. De pueblos blancos met hun allerbeste culinaire tradities en wijnen. Elke tocht is anders zijn en op maat volgens het seizoen en de deelnemers. We kunnen kiezen uit de oerbossen die weerstand bieden aan de tand des tijds sinds het tertiaire tijdperk en de wildste kustpaden die in Europa overgebleven zijn, de bakermat van de meest gedurfde zeelieden en piraten. Genieten van de oude paden die tussen velden van millennia oude planten en wilde lavendel lopen, vroeger gebruikt door "bandoleros" die 's nachts de beter betaalde illegale producten vervoerden - specerijen, zijde, tabak - van de boten die aan de kust waren gestrand, helemaal naar Ronda, een van de meest welvarende en belangrijke steden dankzij al deze exotische goederen. Tenminste, wanneer de "bandoleros" en struikrovers hen niet beroofden voordat ze Ronda bereikten. Op sommige plekken zien we zowel de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Zuilen van Hercules en Afrika tegelijkertijd.

De paarden - onze onvoorwaardelijkw vrienden die onze ziel verfrissen
Behalve de prachtige paarden rijdt de muilezel Carlota mee als mascotte. Geboren Alcalá de los Gazules in Cádiz, heeft ze nu een goed leven bij Maktub en mag altijd mee op trektocht. Ze is heel lief en draagt al het materiaal voor onderweg.

Culinair

Ligging
Een beschermd gebied in het zuidelijke deel van het Iberische schiereiland tussen Málaga en Cádiz met Mediterrane kurkenboombossen maar ook de invloed van de zee. Soms duikt er een mist op met de naam "Barbas de Levante' dat bovendien zorgt voor een bepaalde vochtigheid en de omgeving een magische sfeer geeft. THet zorgt ook voor de groei van de bossen, kurk, eik, olijf en meer. Maar ook mossen en varens, laurier, rhododendrons, hazelnoten, laurentines, alders, hollies en meer. Dit trekt ook de vele migrerende vogels aan die van en naar Afrika vliegen, waaronder ooievaars, valken, arenden, en meer. Qua zoogdieren huisvest het gebied mongooses, genets, otters, badgers, herten, roe deer, berggeiten, wilde zwijnen en lynxen. Serranía de Ronda heeft kristalhelder water en bronnen met azuurblauw water, prehistorische grotten zoals de La Cueva de la Pileta en watervallen.  Charmante hotels onderweg met formidabele gastronomie zorgen voor onvergetelijke momenten. Sierra de Grazalema is een bergketen van 1654 meter hoogte. Cueva del Gato is een spectaculaire grot waardoorheen de Guaiaro rivier loopt. Het werd ontdekt toen een boer duizenden vleermuizen eruit zag komen. Binnen in de grot vond hij botten, keramische potten en muurschilderingen. Hier groeit ook de Spaanse pijnboom Pinsapo dat een dik bos vormt waar veel dieren huizen. Aan de Costa Atlantica Salvaje, de Tarifa a Cádiz en Costa de la Luze rijden we van waar Christopher Columbus vertrok naar Amerika. We zien Cape Trafalgar waar het epische marine gevecht plaatsvond tussen de Engelsen en de Fransen. Hier komen bovendien surfers vanuit de hele wereld. Spaanse boerderijen die de stieren fokken voor de stierengevechten en stallen die de Spaanse paarden fokken. Tarifa, Polonia, Santi Petri, Cádiz, Sanlúcar de Barrameda en het achterland Jerez, Medina Sidonia…. een paradijs door een combinatie van binnenland en kust.

Vliegen op Málaga 
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan mij overlaten, om het even. Uw vluchtinfo wordt altijd doorgegeven aan uw hosts zodat zij weten hoe laat zij u kunnen verwelkomen op de luchthaven of op het landgoed.

Prijzen per persoon 2023
Mountain Trail € 2.400
Beach Trail € 2.400
Eenpersoonstoeslag € 195  (€ 65 per nacht)

Arrangement 
inclusief
• 3 dagen te paard
• 3 nachten accommodatie
• Alle maaltijden volpension (ontbijt/lunch/diner)
• Drankjes, wijn, cocktails
• Tapas onderweg tijdens de tocht
exlusief
• Diner laatste dag
• reis-/annuleringsverzekeringen
• Transfers

Data Mountain Trail 2023
25 - 28 September, 19 - 22 Oktober, 16 - 19 November, 7 - 10 December
Data Beach Trail 2023
25 - 28 September, 19 - 22 Oktober, 16 - 19 November, 7 - 10 December

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg