Latest Blogposts

Sierra Nevada - Trails (kort en lang) over bergpaden, witte Spaanse dorpjes

spanje
Land Spanje Vliegen op Malaga of Granada
Vakantie Tochten in de bergen Transfers Ja
Duur vanaf 3 nachten Rijden 2-7 uur per dag
Periode maart - medio dec Niveau Halfgev./Gevord
Paarden Tarpan & Arabier Accommodatie Kleine pensions
Rijdstijl Andalusisch & kruising Max.gewicht 75kg gev 90 kg beg
Prijsindicatie € 770 - € 1.850 Groep/Boeking Vanaf 1 persoon
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Verschillende unieke tochten door de Sierra Nevada gebergte in Zuid-Spanje. Spectaculaire en adembenemende landschappen met ongelooflijk goed geschoolde paarden die geweldig kunnen klauteren. De Sierra Nevada ligt ten Zuiden van Granada en is de hoogste bergketen van Spanje. Het is een prachtige regio met een steeds veranderend landschap, geen twee valleien, ravijnen en toppen gelijk. Weinig is hier veranderd door de eeuwen heen. De ezel en de os trekken nog steeds de ploeg, het paard en de muilezel bieden nog steeds het vervoer en de herder bewaakt nog immer zijn kudde schapen op de berghelling.

Het rijden
Vanaf het dorpje Bubion volgt de tocht de oude Moorse veedrijverspaden 'door steile valleien met amandel- en walnoot bosjes tot hoge bergweiden waar de sneeuw smelt. U rijdt  door mooie witte dorpjes met smalle straatjes en oude Moorse architectuur. Op sommige van de zeer steile afdalingen is het noodzakelijk om af te stappen en uw paarde aan de hand mee te nemen. Deze ritten zijn niet voor mensen met hoogtevrees. Gdurende de dag zullen er diverse stops zijn voor een ontspannen picknick lunch met lokaal gedroogde ham en kaas vergezeld van vers gebakken brood en salades. U dient alle gangen goed te beheersen en een goed rijdend balans te hebben. Het terrein bepaalt het tempo en ondanks het gebergte is er gelegenheid tot draven en galopperen. U dient fit te zijn om lange uren in het zadel door te brengen, vooral voor de Marquesado Ride.

De paarden
De paarden zijn Andalusisch en kruisingen daarvan, allemaal vakkundig afgericht door de eigenaar en uw gids Dallas Love. Ze zijn fit, tredvast en reageren goed. Ze genieten van hun werk en zijn een genot om te rijden. Men zadelt zelf maar er is altijd hulp aanwezig.

SHORT BREAKS
La Alpujarra Shortbreak  6 dagen/5 nachten/4 dagen rijden 
Volop genieten van het Spaanse land. Een hele impressie in kortere tijd. Bovendien makkelijk aanvliegen op Malaga. Heerlijk kleine bagage mee en gaan! Het landschap verandert dagelijks. Rijden over de eeuwenoude paden die de witte bergdorpen met elkaar verbinden. Langs Moorse irrigatiekanalen en kleine bergboerderijen, door bossen en over de heuvels van de hoge Sierra's.
O.b.v. overnachtingen met ontbijt, lunches onderweg en 5 diners, inclusief de paarden en Engels-srerkende gids (Sally), pick-up & transfers van/naar Malaga op gezette tijden (op dag van aankomst niet later dan 17:00 uur en op dag van vertrek gaat de transfer om 10:00 uur).  Alle gangen beheersen.

El Sulayr 5 dagen/4 nachten/3 dagen rijden
De Sulayr Short Break biedt drie volle dagen rijden aan. Op de eerste dag verken je de hoge paden door de spectaculaire Poqueira-vallei. Op de tweede dag rijd je op lagere hoogte door totaal verschillend terrein en vegetatie naar het dorp Trevelez. Op de derde dag keer je terug naar de thuisbasis via een alternatieve route over de hoge bergpassen. De ritten volgen eeuwenoude ruiterpaden en herdersroutes die teruggaan tot de Moorse bezetting en zelfs daarvoor. Veel van deze paden worden al duizend jaar of langer gebruikt, evenals de terrassen en irrigatiekanalen die ze doorkruisen. Met meer dan 30 jaar kennis van deze regio heeft Dallas een selectie van paden gekozen die een verbazingwekkende diversiteit aan terreinen, uitzichten en flora bieden.
Omvat 4 overnachtingen met ontbijt, lunch & diner op 3 dagen, paarden, Engels-sprekende gids (Sally). Pick-up & Transfers Malaga Airport € 55 enkele reis en op vaste tijden (niet later dan 17:00 op dag van aankomst en op dag van vertrek om 10:00 uur).

La Poquira 5 dagen/4 nachten/3 dagen rijden
De Poqueira Short Break is een paardrijdvakantie met een vaste uitvalsbasis en biedt drie volledige dagen rijden. Elke dag leiden de paden door volledig verschillend terrein dan de vorige dag en keren 's avonds terug naar het charmante dorp Bubion. Gelegen aan de voet van de Mulhacen (3.480m) biedt de Poqueira-vallei spectaculaire en gevarieerde ritten door het nationale park. Omdat deze rit een vaste uitvalsbasis heeft, kunnen we flexibel zijn met de dagelijkse routes en iets kortere dagritten aanbieden als dat wordt gevraagd. Omvat 4 overnachtingen met ontbijt en lunch op 3 dagen en diner op 2 avonden, paarden en Engelssprekende gids.

Dagtochten in de Sierra Nevada

WEEK PROGRAMMAS
La Buena Vista Week   8 dagen/7 nachten/6 dagen rijden

Dit is een adembenemende trektocht door het oosten van de Alpujarras en het Nationaal Park Sierra Nevada, waarbij je over zeer gevarieerd terrein rijdt, 3 dagen op grote hoogte. In mei en juni bedekken een verbazingwekkende verscheidenheid aan mediterrane en alpiene bloemen de bergen.  De eerste twee dagen van deze spectaculaire rit leiden je door de zuidelijke hellingen van de Alpujarras, langs oude Moorse paden en boswegen tussen pittoreske witte dorpjes. Op de derde dag klimmen we naar de Peñon del Puerto en behouden een hoogte van meer dan 2.700 meter terwijl we de bergkam naar het oosten volgen, richting de Puerto del Lobo en de Altos de San Juan. Een schijnbaar eindeloos uitzicht op bergen en vlaktes geeft een geweldig gevoel van ruimte en wildernis. Op de vierde dag, terwijl we een hoogte van tussen de 2.000 en 2.500 meter aanhouden, gaat het pad door de zomerweiden en bossen van de noordelijke hellingen. Op de vijfde dag steekt het pad de hoge pieken over op bijna 3.000 meter naar de zuidzijde van de Sierra Nevada en de Sierra de Trevelez. Op de zesde dag keren we huiswaarts via boswegen. Een redelijke conditie is vereist, aangezien een groot deel van deze rit op grote hoogte plaatsvindt (2 dagen op meer dan 2.700 meter). Op drie dagen zijn er gedeelten waar het nodig is om je paard bergafwaarts te leiden over ruw, oneffen terrein gedurende maximaal een uur. Eén nacht brengen we door in een hooggelegen berghut van Postero Also, waar het noodzakelijk is om kamers te delen. De andere nachten verblijven we in comfortabele hotels of pensions.

La Alpujarra Week  8 dagen/7 nachten/6 dagen rijden
Over eeuwenoude paden die de Spaanse witte dorpen met elkaar verbonden. Ontdek de Moorse irrigatiekanalen en bospaden en rijd in een telkens veranderend landschap. Bergweiden, pijnboombossen maar ook amandel- en olijfboomgaarden. Proef de alledaags Spaanse cultuur van het achterland. Een bergketen met veel botanische en geologische invloed, een rijke culturele en historische geschiedenis. Ruim voldoende mogelijkheden voor draf en galop alhoewel op de ruige delen gestapt wordt. Omvat 7 overnachtingen met ontbijt, lunch & diner, gids, backup auto voor vervoer bagage. Transfers van/naar Malaga op vaste tijden (aankomstdag niet later dan 17:00 uur en vertrekdag om 10:00 uur).

La Contraviesa Week 8 dagen/7 nachten/6 dagen rijden
Het Contraviesa-gebergte ligt tussen de Sierra Nevada-bergen en de Middellandse Zee. Vanwege de nabijheid van de kust is het klimaat in het voorjaar en de late herfst zeer mild, zelden onder de 15°C en in mei zelfs tot in de midden 20°C. Ze telen hier amandelen, vijgen en wijngaarden. Weinig is hier in de loop der eeuwen veranderd; op veel kleine boerderijen trekken muildieren en ossen nog steeds de ploeg, en paarden en muilezels zorgen nog steeds voor het vervoer. De vroege wintermaanden zijn ook een mooie tijd om dit gebied te bezoeken en zijn zelden koud. Deze rit biedt een buitengewone variatie aan landschappen, vegetatie en klimaten. Op de Contraviesa en de lagere hellingen van de Alpujarra kan het voorjaar al in februari beginnen en bloeien de wilde bloemen tot in mei. We volgen oude Romeinse en Moorse ruiterpaden, onverharde wegen en droge rivierbeddingen. Hier kun je letterlijk in een week van winter naar lente en van lente naar zomer en weer terug rijden. Het tempo van de rit wordt bepaald door het terrein. Op dagen 3 en 7 zijn de paden smal en is er veel klimwerk. Op de andere dagen zijn er mogelijkheden om te draven en te galopperen. Waar de paden steil zijn, is het nodig om af te stappen en de paarden mee aan de hand te nemen. Omvat 7 overnachtingen met ontbijt, lunch en diner, Engelssprekende gids, backupauto voor bagage en transfer van/naar Malaga (aankomst niet later dan 17:00 uur, vertrekdag om 10:00 uur).

Accommodatie
U verblijft in comfortabele kleine pensions en hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer, schoon maar eenvoudig. Het hotel in Berchules heeft een onverwarmd zwembad, open in de zomermaanden. Eénpersoonstoeslag vervalt indien u bereid bent een kamer te delen. Uw bagage wordt voor u vooruit gebracht. Avondmaaltijden geven u de gelegenheid om de unieke lokale gerechten en Spaanse wijnen te proeven. Op de El Marquesado Ride brengt u één nacht door in een eenvoudige accommodatie op een hoge berg de andere zes overnachtingen in comfortabele dorpshotels.

 

Het Team
Dallas Love is uw host en heeft de trail rides samengesteld. Haar familie verhuisde van Engeland naar de Alpujarra's toen ze kind was. In de bergen hier groeide ze op met het te paard of te muilezel verkennen van de vele paden. Later reisde ze naar Australië en werkte op een Queensland cattle station. Daar leerder ze echt met paarden werken. Terug in Spanje bouwde ze aan haar droom om zelf een kudde paarden te hebben die vrij mochten leven en toch met mensen willen werken.
Mordecai Love, de broer van Dallas, traint de paarden. Hij heeft vooral in zijn jonge jaren in Australië veel ervaring met paarden op gedaan en wierf er faam om het werken met moeilijke paarden. Hij deed Western en cutting ervaring op, op ranches in Amerika. In Portugal de klassieke dressuur, waar hij bij niemand minder dan João Oliveira, zoon van legende en meester Nuno Oliveira leerde. Uiteindelijk verliet hij Portugal om paardentandheelkunde in Amerika te studeren en is dan ook een gecertificeerd equine dentist. In Spanje leeft hij met zijn passie voor paarden en de bergen. Opgegroeid in Bubion, is zijn verbondenheid met de streek groot en zijn kennis deelt hij graag met de gasten. In de winter werkt Mordecai nog altijd als paardentandarts in Amerika.
Jeanette Colllier kwam om een paar maanden te werken en is nooit meer weggegaan. Opgegroeid in Devon UK,  spendeerde ze haar jeugd op de boerderij met de ponies en hielp haar vader met het vee. Na school vertrok ze naar London waar ze als verpleegster werkte. Na een ongeluk nam ze vrij daarvan maar keerde niet meer terug. Haar medische kennis komt echter altijd van pas. Jeanette runt alles rondom de stallen en is gidst eveneens op enkele van de kortere trails. Tevens organiseert ze de back-up voor de trails.
Lisa Lawson kwam om twee maanden te helpen en is eveneens gebleven. Ze had al eerder ervaring in trails op gedaan in Ecuador, Argentinië en Amerika. Opgegroeid in Florida heeft ze altijd gereden en is goed met jonge groene paarden. Lisa is eveneens een gekwalificeerde verpleegster en heeft altijd een glimlach. Ze reist nog wel regelmatig tussendoor af naar Amerika.

Ligging
In het zuiden van Spanje aan de Oostkust.
Sierra-Nevada-Spain.8 map

Spa stadje Lanjaron
Bekend om zijn waterbronnen die de heuvels larderen. Veel Spanjaarden komen hier om het water te drinken omdat het mineralen bevat die eeuwige jeugd zouden geven! Orgiva is een klein en druk plaatsje met kleine straten en tapas bars. De Gotische en Moorse architecteuur is duidelijk aanwezig. In de heuvels zijn er amandelbomen, olijfbomen, en citrusbomen. Men werkt nog met muilezels op het land. Het is een gebied met een rijke historie en rijk aan cultuur.

La Casa del Viento
Genesteld in de majestueze Sierra Nevada bergketen in het zuiden van Spanje en dichtbij de mooie Costa Tropical vindt u hier een traditioneel Spaanse ervaring in een prachtige setting. Met de keuze uit vier accomodaties en een weelderige natuur van olijfbomen, sinaasappelbomen en citrusgroeven op de terrassen van de heuvels zal uw bezoek onvergetelijk zijn. Relax bij het zwembad, speel golf, ga paardrijden, moutainbiken, wandelen, er is bij La Casa del Viento veel mogelijk...

Vliegen op Malaga of Granada
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd.

Pick-up & Transfers inbegrepen op een vasttijdstip van Malaga.
Privé transfers kan worden geregeld vanuit Malaga en Granada.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Actueel Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Spanje | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Spanje | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gezondheid
Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, vaccinatieburo of GGD.

Geld en Geldzaken
In Spanje wordt betaald met de euro (EUR).

Taal
Spaans is de officiële taal in Spanje. Daarnaast zijn er vier officiële regionale talen: Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees. Uw host spreekt Engels, evenals uw gids!

 

 

Data 2023
4-11 maart zat-zat Contraviesa
12-16 maart zon-don Poqueira/SulayrSB
18-25 maart zaterdag-zaterdag Contraviesa
1-5 april zat-woe Poqueira/SulayrSB
9-14 april zon-vrij Alpujarra SB
15-22 apri zat-zat Alpujarra
23-27 april zon-don Poqueira/SulayrSB
29 april-5 mei zat-zat Alpujarra
7-11 mei zon-don Poqueira/SulayrSB
13-20 mei zat-zat Alpujarra
21-25 mei zon-don Poqueira/SulayrSB
27 mei-3 juni zat-zat Buena Vista
10-17 juni zat-zat Buena Vista
24-29 juni zat-don Alpujarra SB
1-8 juli zat-zat Alpujarra
9-13 juli zon-don Poqueira/SulayrSB
16-20 juli zon-don Poqueira/SulayrSB
5-9 augustus zat-woe Poqueira/SulayrSB
20-27 augustus zon-zon Alpujarra
2-7 september zon-don Alpujarra ShortSB
9-16 september zat-zat Alpujarra
17-21 september zon-don Poqueira/SulayrSB
23-30 september zat-zat Alpujarra
1-5 oktober zon-don Poqueira/SulayrSB
7-12 oktober zat-don Alpujarra SB
14-21 oktober zat-zat Alpujarra
22-26 oktober zon-don Poqueira/SulayrSB
28 oktober-4 nov zat-zat Contraviesa
11-18 november zat-zat Contraviesa
19-23 november zon-don Poqueira/SulayrSB
25 november-2 dec zat-zat Contraviesa
10-14 december zon-don Poqueira/SulayrSB
Prijzen 2023 Prijs Eenpers.toeslag
Alpujarra Ride € 1.850 € 200
Contraviesa Ride € 1.850 € 200
Buena Vista Ride € 1.940 € 175
Alpujarra Short Break € 1.315 € 150
Sulayr  Short Break € 925 € 150
Poqueira Short Break € 770 € 75

Dagtochten € 95 voor 5-6 uur, € 45 voor 2 uur en € 60 voor 3 uur, € 15 per extra uur, excl. IVA (tax)

Arrangementen
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner), accommodatie in een gedeelde tweepersoonskamer, incl. paardrijden, Engels-sprekende gids, transfers Malaga op vaste tijden.
Eénpersoonstoeslag vervalt indien u bereid bent een kamer te delen (€ 75). Er zijn een beperkt aantal éénpersoonskamers. (Contraviesa / Alpujarra Euro 155 ter plaatse te betalen, El Marquesado Euro 175)
Excl. vluchten, dranken, eigen uitgaven, reis-/annuleringsverzekering en fooien.

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg