Latest Blogposts

Loire - Mini trektocht naar drie verschillende fabuleuze chateaux

frankrijk
Land Frankrijk Vliegen op Poitiers/Limoge
Vakantie Trektocht Transfers Ja of huurauto
Duur 4 nachten Rijden 4-6 uur p.dag
Periode augustus en oktober Niveau Halfgev/Gevord
Paarden Divers Accommodatie 2x hotel & 1x B&B
Rijdstijl Engels & Trail Max.gewicht 100 kg
Prijsindicatie € 1.446 Groep/Boeking 8-10 pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Rijden door het Franse land met valleien, rivieren en wijngaarden naar Chateaux de Chambord, Chateau de Beauregard en Chateau de Cheverney, bezoek de chateaux met privégids en verblijf pal naast de chateaux in een Frans hotel of B&B

Programma
Dag 1
Aankomst Relais de Chambord 4-sterren, op terrein Chateau de Chambord
Diner met briefing & overnachting Relais de Chambord
Dag 2 - Chateau de Chambord
Ochtendrit van 3 uur van Chambord langs “the Grand Canal” met spectaculaire uitzichten op de Chateau de Chambord. Verder door de grote valleien van de Boulogne bossen rondom Chambord.
Terug naar Château de Chambord .. Koninklijk ! Lunch in Chambord. Middag bezoek Chateau de Chambord. Gourmet diner en overnachting Relais de Chambord.
Dag 3 - Chateau de Beauregard - Chateau de Cheverny
Ochtendrit van 3 uur vanaf Chambord door de bossen van Boulogne naar Chateau de Beauregard. We mogen met de paarden door de hoofdingang van de chateau naar binnen, onvergetelijk.
Met een gids krijgen we een rondleiding door de chateau. Picknick met foie gras in Chateau de Beauregard. Na de lunch 1,5 uur te paard door het land met wijngaarden naar Château of Cheverny.
Bezoek aan Château de Cheverny. Transfer naar Coté Loire, een charmant guesthouse bij de rivier de Loire in Blois. Gourmet diner in Blois. Night light show in Château de Blois. Overnachting guesthouse.
Dag 4:
Ontbijt en vertrek

Indien de langere versie
Dag 4: 0f .... een langere trektocht met vrije dag en transfers naar Château de l’Isle *** nabij Chenonceaux met briefing, diner ean overnachting bij Château de l’Isle.
Dag 5 Chateau de Chenonceau – Chateau de Nitray
Ochtendrit van een uur van Château de l’Isle naar Chenonceau te paard, bezoek aan de château en de tuinen van Chenonceau, lunch in Chateau de Chenonceau. In de middag circa 3 uur van Chenonceau naar Château de Nitray, rijdend langs de Cher-rivier. Bezoek met gids aan de grotten en een wijnkelder en wijnmuseum met wijnproeverij. Diner & overnachting in Château de l’Isle.
Dag 6 Pagode de Chanteloup – Chateau d’Amboise
Ochtendrit van twee uur van Château de l’isle naar Pagode de Chanteloup, rijden langs de Cher-rivier en in het bos van Amboise. Bezoek aan de Pagode de Chanteloup met eeuwenoude outdoorgames. Picknick met foie gras in de tuinen van de Pagode. Middag een uur rijden van Pagode de Chanteloup naar Château d’Amboise. Bezoek met gids aan Château d’Amboise. Gastronomisch diner en overnachting in het fantastische Château de Pray **** in Amboise.
Dag 7: Ontbijt, afscheid en vertrek


Accommodatie
U verblijft twee nachten bij Relais de Chambord en één nacht in een B&B bij Blois.

De Chateaux
Chateau de Chambord, dateert uit 1518. François de 1e hield ervan om hier te jagen in de bossen van Boulogne en gaf opdracht tot het neerhalen van het kasteel Counts of Blois en bouwen van Chambord. Het design is opgedragen aan en geïnspireerd door Leonardo da Vinci en een hoogstand van de Renaissance. Chambord heeft 440 kamers, 365 schoorstenen, 13 trappenhuizen en 70 achteraftrappen.  François de 2e, Charles de 9e, Louis de 13e, Louis de 14e en Molière verbleven er. Nadien kwam het in bezit van de Marechal of Sax, de Counts (Graven) of Chambord en sinds 1993 is het van de Franse Staat.
Chateau de Beauregard
Oorspronkelijk van Jean du Thiers, staatssecretaris van Henry de 2e die het liet bouwen en de eerste "Lord of Beauregard"werd. Het kasteel huivest de "Galerie des Illustres", schilderijen van niet minder dan 320 belangrijke mensen uit de geschiedenis van de adel en politiek inclusief twee portretten van de Koning en de Koningin. Deze enorme kamer met Delft blauwe tegels en lapis lazuli plafond is een schoonheid om te zien.
Chateau de Cheverny
Het land rondom het kasteel was aangekocht door Henri Hurault, Graaf van Cheverny, en militair gezant van Koning Louis XI. De huidige eigenaar, de Markies van Vibraye stamt van hem af. Het was Philippe Hurault die het kasteel tussen 1624 en 1630 liet bouwen. Cheverny is een uitzonderlijk voorbeeld van het classicisme van de XVIIè eeuw. Decoratie werd door Marguerite, de Markiezin van Montglas gedaan in 1650, daarbij geassisteerd door de schilder Jean Mosnier (1600-1656). De Hurault de Vibraye familie woont nog immer in het kasteel en ontvangt elk jaar vele bezoekers die de collectie tapijten en kunstwerken en meubilair komen bewonderen.


Ligging
In de Loire (mid-westen van Frankrijk) omgeving Saumur.

Vliegen op Poitiers of Limoges (of met de auto, vanaf Nederland a. 10 uur)

Pick-up & Transfers
 vanaf Poitier of Limoges retour ca. € 40 per persoon.


Het weer/klimaat
Warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Frankrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken


Prijs 2023
€ 1.495 per persoon

Arrangement
Volpension (ontbijt/lunch/gourmet maaltijden met wijn) in een gedeelde tweepesoonskamer inclusief het paardrijden, rondleidingen met gids in de chateaux en shows. Excl. eventuele vluchten, transfers van/naar de luchthaven of treinstation, reis-/annuleringsverzekering, eenpersoonstoeslag, eigen uitgaven, drankjes en fooien.

Data 2023
In de maanden augustus en oktober, nog niet bekend


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie