Latest Blogposts

Elzas - Bergen en bossen in Natura 2000 uitzicht op de Vogezen

frankrijk
Land Frankrijk Vliegen/start Strasbourg
Vakantie Trektochten Transfers Ja of auto
Duur 6 nachten/7 dagen Rijden 5 dgn/4-6 uur p.dag
Periode April tot november Niveau Halfgev/Gevord
Paarden IJslanders & Fjorden Accommodatie Appartementen
Rijdstijl Trailzadels Max.gewicht 95 kg
Prijsindicatie € 1.175 Groep/Boeking 4-12  pers
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail onsOfferte | ReserverenAanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |
Bij deze paardrijdvakantie in de Elzas is passie voor paardrijden, paarden en de natuur de drijvende kracht en gaat hand in hand met respect voor de paarden die het overgrote deel van de tijd  in de weilanden zijn. Daarnaast  zijn vriendelijkheid gezelligheid waarden die na aan het hart liggen en die garant staan voor een leuke tijd.

Rijden op IJslanders en Fjorden in een Natura 2000 gebied van de Elzas 

Mountains & Legends programma 7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden
Aankomst op zondag vanaf 17.00 uur
Einde van het verblijf de volgende zaterdag na het ontbijt

Dag 1: Aankomst manege tussen 18.00 en 20.30 uur Op de eerste avond een typische Elzasser maaltijd waarbij u de andere ruiters/amazones en de gidsen leert kennen. Diner en overnachting.
Dag 2: De eerste ochtend biedt u de gelegenheid om de paarden de omliggende bossen te ontdekken, uw niveau te testen en uw paard te leren kennen. Gelegen op een hoogte van 1099m, is de Champ du Feu geclassificeerd als Natura 2000, het is ook het hoogste punt van de Bas-Rhin. In de middag gaan we richting het kleine dorpje Hohwald. We zullen onderweg zijn prachtige waterval bewonderen, een van de mooiste in de Elzas. Diner en overnachting.
​Dag 3:Na het ontbijt vertrekken we voor een wandeling naar de Verlorene Eck, de “verloren hoek”. Hier staan ​​zo'n dertig menhirs in een boog opgesteld. De plaatsing van deze stenen blijft tot op de dag van vandaag een mysterie waarvan niemand het geheim heeft kunnen doorgronden... We zullen daar stoppen voor een picknick. 's Middags gaan we richting de Heidenkopf, een top van de Vogezen met als hoogtepunt 787 meter, waar een toren is gebouwd die een wijds uitzicht biedt op het Vogezenmassief en de vlakte van de Elzas. Diner en overnachting.
Dag 4:Vandaag gaan we richting Mont Saint-Odile en zijn beroemde klooster. Dit klooster, een hoge plaats van de Elzasser cultuur, is een zeer populair bedevaartsoord (1.300.000 bezoekers per jaar). Op een heldere dag strekt het uitzicht zich uit tot het Zwarte Woud. Er zijn ook de overblijfselen van een oude muur, de "heidense muur". Diner en overnachting.
Dag 5: Na het ontbijt gaan we te paard richting de Serva waterval. We dalen de berg af naar het dorp Natzwiller en rijden dan over een botanisch pad waar we opmerkelijke uitzichten over de vallei krijgen. We lunchen op de kleine heuvel van Pfriemenkopf en keren dan via prachtige galoppaden terug naar de manege. Diner en overnachting.
Dag 6: Voor onze laatste wandeling gaan we richting de plateaus van Haut Lachamp en Bas Lachamp, van waaruit we een weids panorama kunnen waarderen! We zullen de kleine dorpjes doorkruisen voordat we aankomen op de Col de la Perheux, waar we zullen stoppen voor een picknick. In de middag beginnen we aan de beklimming van de Mont St Jean. Eenmaal boven kunnen we na een goede galop genieten van het prachtige 360°-uitzicht op de bergen... Diner en overnachting in de manege.
​Dag 7: Individueel vertrek na het ontbijt.
Uw host behoudt zich het recht voor de volgorde van het programma te wijzingen.

Programma Beginnersweek
Aankomst op zondag vanaf 17.00 uur
Einde van het verblijf de volgende zaterdag na het ontbijt.

Dag 1 : Aankomst manege tussen 18.00 en 20.30 uur Op de eerste avond, rond een typische Elzasser maaltijd, kunt u de andere mensen van de groep en de gidsen leren kennen. Diner en overnachting.
Dag 2: Na een bezoek aan de stallen/manege maak je kennis met onze vriendelijke IJslandse paarden, fjorden... allemaal geschikt voor beginners. Tijdens deze eerste halve dag ontdek je je reisgenoot, de verschillende manieren om met hem te communiceren, zijn gedrag. Je maakt ook kennis met de geneugten van het trimmen, dit bevoorrechte moment met je paard, en we helpen je bij het opzadelen en het hoofdstel. We gaan dan te paard voor een eerste rit, daarna gaan we wandelen in het bos van Champ du Feu. Met een hoogte van 1099 m is deze Natura 2000-site het hoogste punt in de Bas-Rhin. In de middag stappen we weer in het zadel richting de “top van de bergen” waar een panorama van de omliggende bergen en dorpen wordt onthuld. Diner en overnachting.
Dag 3 : We laten je het parcours ontdekken op het gevarieerde terrein van de manege om je te laten wennen aan de verschillende moeilijkheden die we buiten kunnen tegenkomen: sloot, lage takken, brug... Na de lunch in de manege gaan we loop in de buurt van de rots van prinses Emma, ​​​​een enorme granieten rots. Diner en overnachting in de manege.
Dag 4 : Na het ontbijt vertrekken we, afhankelijk van ons rijniveau, voor onze eerste volledige dag rijden of we blijven onszelf verbeteren tijdens een loopbaancursus in de ochtend en vertrekken dan voor een rit na de middag. Wat de formule ook is, we zullen de Col de la Perheux en zijn adembenemende panorama ontdekken. Diner en overnachting.
Dag 5 : We vertrekken voor een dagtocht, eerst richting Rothlach, waar verschillende kuddes herten verblijven. Afhankelijk van het weer wordt de maaltijd genuttigd in een herberg of in de vorm van een picknick. 's-Middags gaan we naar de rots van Neuntelstein, waar we een prachtig uitzicht op de vlakte van de Elzas zullen bewonderen! We zullen onze rijpositie en ons evenwicht in alle drie de gangen blijven verbeteren. Diner en overnachting.
Dag 6 : Voor onze laatste rit gaan we richting de Chaume des Vaux, waar we een korte stop maken om een ​​prachtig uitzicht over de hele Val de Villé te bewonderen. We picknicken in het bos, daarna gaan we naar de Hohwald-waterval, een van de mooiste in de Elzas! Diner en overnachting.
Dag 7 : Ontbijt en daarna individueel vertrek van de deelnemers.
Uw host behoudt zich het recht voor de volgorde van het programma te wijzingen.

Accommodatie
U verblijft in appartementen in het huisje van uw hosts gelegen bij de manege met de paarden.

Culinair
U krijgt heerlijke eerlijke Elzasser specialiteiten voorgeschoteld waarbij vooral wordt bereid met lokale en biologische producten en indien u wilt vergezeld van een Elzasser-wijn zoals de Riesling.


Ligging
De Elzas ligt in het oosten van Frankrijk en grenst aan Duitsland. Het is pas na de oorlog weer Frans gebied geworden, daarvoor hoorde het bij Duitsland. De Duitse invloed is dan ook overal. De streek staat bekend om de Elzasser wijnen zoals de Riesling.  Het gebied waar u rijdt is Natura2000-gebied met nauwelijks wegen, wat er paardrijden fantastisch maakt.

Vliegen op Straatsburg (of trein)
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Het is natuurlijk tevens mogelijk vanuit Nederland om met eigen auto te gaan. Vanuit Nederland kunt u eveneens met de trein naar Straastburg of nog dichterbij uw bestemmning, naar het treinstation Colmar (totaal 2x overstappen in naar keuze Karlsruhe of Parijs en Straatsburg).

Pick-up & Transfers
Het is mogelijk u op Strasbourg Airport op te wachten en naar uw bestemming te rijden. Wij kunnen ook een huurauto voor u reserveren op de luchthaven. Gedeelde transfer van de luchthaven van Strasbourg naar bestemming € 50 enkele reis/€ 100 retour.  Van/naar het treinstation van Strasbourg of Colmar € 50 enkele reis/€ 100 retour.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Frankrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat mee te nemen

Prijzen 2023
Mountains & Legends € 1.175
Beginnersweek € 1.175 tot € 1.415
Kinderen tot 12 jaar € 1.035 (week) en € 410 (3 daags)
Niet-ruiter € 575
Eenpersoonstoeslag € 240 (week) of € 40 (nacht)
Extra dag € 195 (1 diner, 1 overnachting, 1 ontbijt, 1 lunch, 1 dag rijden)
Niet-ruiter volpension 7 dagen/6 nachten € 575
Niet-ruiter halfpension 7 dagen/6 nachten € 450

Transferkosten (prijs per auto en per rit):
Straatsburg € 110
Colmar € 100
Selestaat € 60
Vrijdag € 20
Saint-Blaise-la-Roche € 25
Rothaus: € 30
Luchthaven Mulhouse € 185

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde tweepersoonskamer incl. paardrijden en gids. Exclusief vluchten (of rit per eigen auto), drankjes, reis-/annuleringsverzekering en eventuele fooien.

Data 2023
Mountains & Legends
Buiten juli/augustus: vertrek gegarandeerd vanaf 1 persoon
In juli/augustus: vertrek gegarandeerd vanaf 3 personen van hetzelfde niveau (d.w.z. 3 beginners of
3 bevestigde personen)

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie