Latest Blogposts

Bordeaux - tochten en endurance bij Mimizan Atlantische kust

frankrijk
Land Frankrijk, Bordeaux Vliegen op Bordeaux
Vakantie Lessen & tochten Transfers Ja of auto
Duur Van 3 tot 8 dagen Rijden 2-6 uur/30-40km pd
Periode Maart t/m oktober Niveau Halfgev/Gevord, fit
Paarden Anglo-Arabieren Accommodatie Kleine guesthouses
Rijdstijl Engels & Trail Max.gewicht 85 kg
Prijsindicatie € 1.399 tot € 1.539 Groep/Boeking 4 tot 10 ruiters
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Mail ons Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Media | Facebook | Gastenboek | Reisadvies |

Verschillende tochten langs de Atlantische kust, de Perigord en de Lot & Garonne of centre based, mogelijk uw eigen paard mee te nemen. 

Arrangement Atlantische kust - 8 dagen/7 nachten/6 dagen rijden
Dag 1. Maandag
Na het ontbijt  in de guesthouse rijden we door het dorp en naar het strand van Mimizan. We bezoeken het dorpje, kunnen nog shoppen en we lunchen er in een restaurant. Vandaag doen we nog rustig aan om te wennen aan de paarden en volop te genieten van het wilde landschap vanaf de top van de natuurlijke duinen met uitzicht over de oceaan. Vroege middag transfers terug naar onze guesthouse. Vandaag hebben we circa 3 uur in het zadel gezeten om er een in te komen en ons paard te leren kennen. We rijden niet altijd achter elkaar aan, dus u dient zelf uw paard onder controle te houden, wel zo leuk en zo rijden we niet in het stof van onze voorganger, we mogen hier en daar van gangen wisselen. De bossen zijn hier mooi evenals de weilanden om maar niet te spreken over de mooie Atlantische kustlijn met de mooie duinen.
Dag 2,3,4, en 5 Bias -Contis-St Julien (30 km/5 uur in zadel)
Vroeg ontbijt, transfer naar de paarden in het weiland en wee dagen rijden we langs het strand en de hoge duinen met ook bossen, hetzij in de ochtend of de avond, afhankelijk van het getijde van de oceaan. We zijn op dinsdag en vrijdag op het strand met of zonder de zon. Het landschap en de natuur verandert elke dag. We rijden circa 45 km per dag in 5 a 6 uur waarbij we zowel stappen als galopperen. Op de vrijdag een halve dag rijden met tijd om te ontspannen, het dorp te bezoeken, winkelen, zonnebaden of een duik in de oceaan.
Dag 6 Atlantische Oceaan
Laatste keer genieten van de Atlantische Oceaan met een eveneens laatste spannende galop langs het strand na een bezoek aan de kust van het meer van Aureilhan. Lunch naast een rivier in een natuurgebied. Strand afhankelijk van het getijden in de ochtend of in de avond! Als het weer goed is kan in de periode van juni tot eind september met de paarden in zee worden gezwommen.

Arrangement Endurance, chateaux & wijn - 8 dagen/7 nachten/6 dagen rijden
Lot, Dordogne, Lot et Garonne, Girond, Landes. Onderweg wijnlandgoederen Domaine de Cause (Cahors) en Chateau Filhot. De parels van de Perigord; Bonaguil, Biron, Gavaudun, de wijngaarden van Sauternes, pijnboombossen en het langste strand van Frankrijk in Les Landes.
Rijd 40 tot 45 km per dag 6-7 uur. Mogelijk vanaf 4 ruiters/amazones
Accommodatie in 3-sterren cottage met zwembad in Perigord en Mimizan (thuisbasis)
U wordt op zondag opgewacht op treinstation of luchthaven en naar Bonaguil gereden waar we voor het vallen van de avond aankomen en genieten van een middeleeuws diner.
De eerste drie nachten gaat base camp naar Manor House Hameau de Peyrie, met een kasteel en een wijngaard. Elke nacht keren we terug naar base camp voor heerlijke cuisine van de Perigord
Dag 1 (Zondag) Aankomst
Vertrek met groep vanuit Bordeaux International Mérgnac Airport naar Bonaguil. Inchecken in het mooie manor house Hameau de Peyrié. Kennismaking paarden, chillen bij het zwembad en diner in een lokaal restaurant.Dag 1: Dordogne en Périgord Noir
Ontdekking van je rijdier en voorbereiding op het "Endurance Rhythm"
9.00 uur We gaan diep in het kastanjebos en het opkomende reliëf van het Centraal Massief, en ontdekken veel gehuchten met typische Périgourdine-architectuur (we houden van steen hier), om te lunchen aan de voet van het Château de Sauveterre en zijn kapel.
15.00 uur Keer terug naar het huisje met een paar wilde galop.
Zelfgeleide rondleiding door het Château de Bonaguil, een waar meesterwerk van militaire architectuur en de laatste van de grote versterkte kastelen die in Frankrijk zijn gebouwd. Farniente aan het eind van de avond, en “glas champagne in de hand rond het zwembad”.
Dag 2 (Maandag): de Lot en Saint Cirq Lapopie
8:00 ontbijt en 8:30 opstijgen en 09:00 uur via een kastanjebos waar we doorheen kunnen galopperen naar het kasteel van Suaveterre waar we ook lunchen In de middag weer door kastanjebossen naar de fameuze bonaguil Castle, een van de laatste grote forten van Frankrijk, dat echter nooit veroverd is en daarom nog in goede staat. Chillen bij de pool bij Hameau du Peyrié.
Dag 3 (Dinsdag): (4 uur)
8:00 uur Ontbijt en per minibus naar het middeleeuwse dopr Saint Cirq Lapopie, een historisch monument, op Roacamadour na het mooiste dorp van Frankrijk. Lunch bij de rivier met de paarden die grazen. We klimmen daarna naar de top van de berg en rijden door bossen die zo uit een sprookje van de gebroeders Grimm lijken te koen. Terug naar Bonaguil en chillen bij het zwembad.
Dag 4 (Woensdag): Lot et Garonne
7:30 uur ontbijt en een bezoek an de Bastide St front sur Lémance & Lacapelle Biron. LUnch om 1230 bij Auberge of Castel of Biron. In de middag lange galoppades en een bezoek aan Bastide of StAvit en het kasteel van Gavaudun. Door de kastanjebossen van Cuzorn en de Lot-vallei terug naar base camp. Diner.
Dag 5 (Donderdag) Gironde
08:00 uur ontbijt & inpakken. Groepstransfer (2 uur) door Lot et Garonne naar Gironde, befaamd m de Bordeaux wijnen. 12.30 uur lunch. Daarna een twee uur durende tour te paard langs de wijngaarden Chateau Ychem, Chateau Trilon en Chateau Giraud. O17 uur een bezoek aan Chateau Filhot voor een wijnproeverij.
Dag 6 Vrijdag) Landes, St.Julien-Bias-Mimizan (6 uur)
8.00 uur ontbijt en transfer terug naar startpunt, paarden opzadelen en door Europa's grootste bos rijden, bestaande uit pijnbomen en met wijdse uitzichten over de mooiste stranden en heerlijke galoppades over het witte zand van de New Equitane Coast (hoe laat is afhankelijk van het getijde).Diner.
Dag 7 (Zaterdag) Vertrek
8 uuur ontbijt, om 10 uur nog wat  in het zadel puur voor het plezier, lunch bij het Aureihan meer met een zonsondergang op het strand. Diner. Terug naar het station van Bordeaux of de luchthaven met vertrektijden afhankelijk van het eerste vliegtuig of de eerste trein van een klant van de groep.

Eusko Trektocht Combi Baskenland bergen & Atlantische Ocean
Klik op de link om het volledige programma te lezen

Atlantic Coast ride for teenagers (volgt)

On the Cathars Trail

De paarden & harnachement
Er zijn 35 paarden, voornamelijk Anglo-Arabieren. Betrouwbaar, dapper en gemakkelijk, goed opgeleid en evenwichtig van karakter door het leven in hun kudde buiten. Engelse zadels met zadeltassen.

Uw hosts/gidsen
Uw gids heeft een BPJEPS Hippisch Toerisme brevet en spreekt vloeiend Engels.

Accommodatie
U verblijft in guesthouses ” gite de charme “, bestaande uit twee gebouwen rondom een groot zwembad met terras. Een pand heeft 4 slaapkamers met eigen badkamer (2-4 person) en twee kunnen als familiy-suite worden gebruikt door een tussenliggende deur. Tevens klein keukentje aanwezig.

Wat mee te nemen
Lichte bagage - rijbroeken, chaps, korte laarzen (waarmee u ook kunt wandelen), fototoestel, heuptas, shirts met lange mouwen, gympen, jeans, smartphone, lader, powerbank, badpak, zonnebril & koord, sjaal/bandana, handschoenen, riem, slippers, medicijnen, aspirine, mondmasker(s), zakdoeken, wetties, handgel/zeep, plastic pof rubberen handschoenen, thermometer.

Culinair
U geniet van de tradtionele keuken van de Périgord en de Landaise keuken in Mimizan. Traditionele gerechten met vis of vlees en een glas wijn. Bij de Endurance Castles & Vineyards is het diner in het restaurant waar a la carte wordt gedineerd op dag 1 niet inclusief.

Klimaat/weer
Deze prachtige glooiende streek heeft een zeer mild klimaat, waardoor de temperatuur ideaal is om paard te rijden, ook in hartje zomer. Mediteraan klimaat, warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst, koel in winter

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.


Prijzen 2023 laagseizoen midseizoen hoogseizoen
Centre based (8 dgn/7 ncht/6 dgn) € 998 € 1.067 € 1.167
Eenpersoonstoeslagen € 105 € 170 € 210
Toeslag volpension € 175 € 175 € 175
Atlantic Coast Trail Ride € 1.239 € 1.399 € 1.539
Endurance Castles & Vineyards € 1.549 € 1.599
On the Cathars Trail

 

Arrangement Baskenland & Atlantic Coast
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner, behalve het eerste diner in Saint Jean Pied de Port) op de hele dagen en geen lunch op de halve dagen, inclusief een halve dag testrijden en zes dagen rijden waarvan drie dagen op en langs het strand, aankomst op zondagmiddag tussen 18:00 en 19:00 uur. Excl. vluchten, pick-up & transfers, reis-/annuleringsverzekering en fooien.

Arrangement Endurance
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner, behalve op dag 1) incl. paardrijden, Engels-sprekende gids. Excl. pick-up & transfer van Bonaguil en middeleeuws diner met rondleiding in Bonaguil, reis-/annuleringsverzekering en fooien.

Data 2023 Atlantische kust
Laagseizoen (feb/mrt/apr/okt/nov)
12-19 februari, 19-26 februari, 5-12 maart, 19-26 maart, 2-9 april, 23-30 april
8-15 oktober, 15-22 oktober, 12-19 november, 19-26 november
Midseizoen (mei/juni/sept)
30 april-7 mei, 21-28 mei, 18-25 juni, 10-17 september
Hoogseizoen (juli/augustus) met 1 nacht kamperen indien weer toelaat)
2-9 juli, 23-30 juli, 30 juli-6 augustus, 20-27 augustus

Data Endurance 2023
7-14 mei, 11-18 juni, 25 juni-2 juli, 3-10 september, 1-18 oktober

Seizoenen
Laagseizoen: februari, maart, april, oktober, november
Midseizoen: mei, juni, september
Hoogseizoen: juli en augustus


Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze paardrijdvakantiepartner. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen of IDeal via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners en nemen eventueel koersrisico op ons. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting, zoals met een KNHS-lidmaatschap of een SRR-lidmaatschap ontvangt u 2,5% korting.
Annuleren, verzetten en verzekering
Afhankelijk van de paardrijdvakantiepartner in het buitenland (andere paardrijdvakantie of dezelfde) en van beschikbare data kunnen we veelal uw paardrijdvakantie verzetten, soms kostenloos, soms tegen een administratieve vergoeding. Voor de annuleringsvoorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden. Het is verplicht een zorgverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg
    

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie